Взривът в Силистра - заради дефектна партида гранати?

На демонстрацията имало 500 деца от четири училища
Обновена: 1 юни 2019 20:54 | 1 юни 2019 20:34, Екип на Bulgaria On Air
61

Дефектна партида с гранати е една от версиите на разследващите за инцидента в Силистра.

Вчера три деца пострадаха след взрива на светлинно-звукова граната на стадиона в града. След инцидента директорът на МВР – Силистра беше отстранен, а използването на пиротехнически средства при демонстрации беше забранено.

От 3 до 10 г. затвор заплашват отговорните за инцидента на стадиона в Силистра. Разпитите на свидетели вече започнаха. Сред тях и е журналистът Алексей Минев, предаде Bulgaria ON AIR.

Две от трите пострадали деца бяха изписани още вчера, а 6-годишно момиче остава за лечение в болницата в Русе, където беше оперирано.

На демонстрацията на стадиона в Силистра е имало 500 деца от четири училища в областта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Изключително нередно е допускането на малолетни деца да присътват на сцени с насилие, стрелби и екшън демонстрации! Също така е притеснително - те по собственно желание ли са били там и кой е отговорен за тяхното присъствие/това организирано ли е? Да посочат кои са тези педагози, които са ги завели там и какви мерки ще предприеме държавата за това. Не чухме и позицията на Агенцията за защита на детето!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето сега ако не уволнят всички одобрили мероприятието и полицаите участвали в него,както и директорите на училищата докарали децата там трябва да протестираме.Хора,що за полиция имаме-преди няколко години луд с ловна пушка уби командос и рани още двама,преди месеци полицаи се самобгазиха със сълзотворен газ,сега и този инцидент.Защо като гранатата попадна под колата не поставиха щит по посока на публиката?Това би отклонило вълната и спасило децата!Ако не са се сетили значи не им е там мястото!
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некадърници!!!
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кой акъл правите такива демонстрации пред малки деца?Това да не е Северна Корея?
47
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Според мен гранатата не е дефектна, просто попадна под колата и взивната вълна се движи по посока на най-малкото съпротивление. Тоест странично.
46
0
 
11
 
! Отговори
до 30 и някой си преди 4 години
Разбира се че ще се правят на рамбовци пред деца, те на меверейците им дай да показват техники и умения пред или върху бременни жени , старци и деца- досущ като башибозука от преди Освобождението.
45
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 4 години
Започвам да си мисля много сериозно, че неблагополучията и застоя на тая държава се дължат на недостиг на IQ.Не е само до бедност.*** то бедността е всъщност последствие от този недостиг.Друго обяснение нямам.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На крива ракета, космосът и е крив! Сега за да не закачат полицаите, че не са направили добра предварителна организация, не са предприели мерки за опазване на зрителите, не са извършили демонстрацията по такъв начин, че да няма пострадали....... Сега искат да изкарат гранатата виновна!!!
43
0
 
10
 
! Отговори
Калинки в МВР преди 4 години
България си отиде. Последният да изгаси осветлението. Амин.
42
0
 
18
 
! Отговори
дедо гого преди 4 години
какъв е замисълът на тази демонстрация на сила пред деца? Родната полиция няма ли си друга работа освен да пази 5-10 протестиращи майки, футболните хулигани или посещенията на политици? Стига вече публични изяви по телевизиите,само за полицейски акции и прокурори гледаме и накрая резултатът - нулев, хайде съсредоточете се в истинската си работа - на улицата, по селата, по полето иначе ставате като котките които не ловят мишки, а чакат да ги нахранят...
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак вълната се оказа виновна!
40
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От видеото ясно се вижда че гранатата наистина е дефектна. Това е шокова граната която се използва както в закрити помещения (да дезориентира престъпник преди да влезе полицията) така и на протести. Освен ако не я държиш в ръка когато гръмне няма да те нарани сериозно, даже и да си на метър от нея. В този случай външната обвивка на гранатата е била дефектна и се е отворила преди да изгори целият пиро материал и той излита и удря децата докато още гори.
39
3
 
18
 
! Отговори
НИКОЙ преди 4 години
Тежка липса на народ ! Всеки мрънка, на чашка ракия и после пре...а другарчето ! Или ще сме обединени за българия или просто ще изчезнем ! Гранати , тераси , асансьори и сякакви простотий народът е допуснал с разединение, разделение на боички и цвветове ! Американо-фили Русофили , едни и същи еничари ! БЪЛГАРИ СА НУЖНИ ЗА ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ !!!!
38
5
 
33
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Гранатата не е дефектна- взривила се е! Дефектни ти НЕ се взривяват!! Дефектни са промитите ви мозъци!
37
0
 
33
 
! Отговори
Божееее... преди 4 години
Демонстрация на задържане на престъпници на деца си ползване на гранати?! Кой го е измислил това?
36
3
 
18
 
! Отговори
тт преди 4 години
Гранатите са виновни .
35
2
 
15
 
! Отговори
34654567 преди 4 години
Аре да купиме десет такива гранати и да хвърлим. Да видим колко осколко ще има, къде и на колко метра летят?!? Да не се окаже, че не са дефектни ;)
34
26
 
7
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Тео, децата трябва да се запознават с правоохранителните органи и да знаят, че лошите ги хващат и наказват! Това, че е станал инцидент не значи да се гледат в саксия.
33
2
 
28
 
! Отговори
Тео преди 4 години
До ВескоВеско ... а преди Коледа да ги заведем в някоя кланница да видят как стоят нещата, нали? Ако ги влече - след 14 годишна възраст могат и сами да идат на демонстрации ... проблем няма!
32
31
 
5
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Странни хора коментират тук. Дай да ги пазим децата до към 38 годишни. Естествено, че трябва да им се показва живота от малки в подходяща среда. Това, че гранатат е ефектна си е инцидент.