Затвор грози отговорните за инцидента с граната?

Демонстрацията е била крайно неподходяща за малките деца
Обновена: 1 юни 2019 11:39 | 1 юни 2019 11:00,
58
Затвор грози отговорните за инцидента с граната?
Снимка: БТА

От 3 до 10 г. лишаване от свобода заплашват отговорните за инцидента по време на полицейска демонстрация в Силистра, при който три малки деца бяха ранени. Това каза пред bTV зам.-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов.

Учебна шокова граната докара изгаряния на две момчета и момиче, които наблюдавали униформените от над 50 метра. 6-годишно момиче беше оперирано в Русе заради нараняванията си.

„Никой не може да си обясни как се е стигнало до този инцидент”, призна прокурор Чафаланов, като допълни, че експертизи ще установят точните причини – например, дали гранатата не е била дефектна.

Още по темата

Психологът Христо Монов определи демонстрацията като „недомислена натегация“. Той коментира, че подобна демонстрация категорично не е подходяща за деца в детските градини.

Заради гранатата: Отстраниха шефа на полицията в Силистра

"Тя би могла да се покаже на ученици в горните класове с цел да ги привлече към полицейската професия, но не и на толкова малки деца, коментира Монов пред "Дарик".

Той посочи, че малките деца не могат да възприемат демонстрацията правилно.

„На тази възраст тяхната водеща дейност е играта и те възприемат това, което полицаите им показват като игра. А друг е въпросът, че по време на тази демонстрация има ярки сцени на насилие - удряне по главата на паднал човек, куче нападаше друг. Много от децата може да получат преживяване на негативни емоции в такава степен, че да изпаднат в негативни психични състояния“, обясни психологът.
 
„За деца от тази възраст категорично е далеч от възможността тяхната зрялост да възприеме онова, което полицаите им показват. Освен това го показаха и некадърно. Самият факт, че има три ранени деца, едното от които и тежко, показва, че не са взети никакви мерки за предпазване живота и здравето на децата. Дано други не тръгнат да правят тази натегация. Това е недомислена до край натегация“, допълни той.
 
Децата, които са пострадали, и техните семейства да потърсят психологическа помощ в следващите дни, за да се избегнат негативните последици от преживяното, съветва още Христо Монов, но не от психолозите на МВР, защото по думите му, те нямали правилен психологически подход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санитарите в психодиспансера да приберат лаптопи и телефони- шизофренията е масово изразена.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките некадърност е безкрайна като Вселената.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се какво още трябва да се случи та наглеците най-после да подадат оставки и да си ходят вкупом начело с класния им Вожд.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са от ГЕРБ няма да има нито съд нито затвор.Всички го знаем.
42
0
 
5
 
! Отговори
Никой преди 4 години
ДЕЦА СТАДИОН ТОВА НАМИРИСВА НА ПРЕДИ УНИЩОЖЕНИЕТО НА ЕДНО ГНЕЗДО С ОСИ.
41
0
 
4
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 години
ДЕЦА ДА ПОКАЗВАШ НА СТАДИОН Е КОНЩУНСТВО.ДЯВОЛСКО.ИЗВРАТЕНО. ПРЕДСТОИ ЛИНЧА ВИ. ЗАД ДЕТЕ ДА СЕ КРИЕШ ВИНОВЕН СИ ДЯВОЛЕ.
40
1
 
4
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 4 години
До Анонимен 28Уникална некомпетентност на мнението. Потърси клипа от инцидента, белким нещо ти влезе в куфалницата. Много станаха глупендерите с подобни познания в БГ-то...
39
0
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
ПАПАТА ПОКАНИ ДЕЦАТА В ЦЬРКВА. БГ ВАРВАРИ НЕДОСТОЙНИ ИЗЛАГАТ ДЕЦАТА НА ОПАСТНОСТ УМИШЛЕНО.
38
0
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ОТСРАНЯВАНЕТО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ МИНИСТЪРА И ОТТАМ НАДОЛО ДО ПОСЛЕДНИЯ ПОЛИЦАЙ !!!
37
5
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ми то в село Силистра,едва ли има истински полицай. Вероятно всички са наследили бащите си милиционери.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то бива бива да си *** ,ама милиционер-това е..
35
0
 
7
 
! Отговори
НИСЬИБЕ преди 4 години
ТИА ДА СИ ПРАВЯТ ДЕМОНСТРАЦИИТЕ И УПРАЖНЕНИЯТА В КРАЯ НА МАЧА ЦСКА...ЛЕВСКИ..ЧЕ ДА ИМ ОТВЬРНАТ НА БОМБИТЕ..ХАХАХАААААХ
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бреиии голями юнаци. Фъргат бомби да плащат децата. Още не са ги джендъросали и вече ги страхуват . Да съ плашат от маскираните. Да слушат и да не да папкат много.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано децата да са от нормалните защото след тая "демонстация" никой нормален няма да иска да стане минцифай:)))))
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички предаване от типа Сървайвър или кечисти, или сцени с налилие, или симулации на бой, или други подобни, се появява голям надпис "НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА ВКЪЩИ!".А МВР разиграват екшън пред деца от детските градини и го представят като занимателно или обучително!!!! И под наслов Ваканция, здравей! или както е там.Това ли трябва да е заниманието на децата през ваканцията?!Ограмотиха ги, образоваха ги, възпитаха ги, сал едно остана- да ги учат да ловят престъпници с гранати, удари по главата...
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиционерите се навряха и в училищата и детските градини. Нямат работа там, освен да ги охраняват. Изобщо много хора се навряха в образователната система и още повече объркват работата на учителите.На екшън филмите поставят точка- не се препоръчва за лица под 12-14 год.!Децата нямат изградена ценностна система. Утре ще започнат да удрят по главата тоя и оня, да палят и взривяват всичко запалимо, щото МВР така им показало.От детска възраст ги увълчват, военизират.
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идиотизъм Български. Ако обаче граната не беше изтрепала децата "демонстрацията" щеше да си е "супер"! Спомнете си че за Коледа 2017 щяха да дерат 3 прасета на площада в Пловдив с демонстративната цел да покажат на децата от къде идвало месото в магазините. Подобни умни БГ полицаи се самообгазиха със сълзотворен газ и хората от тълпата им подаваха вода да се оправят. Не мислите ли "БГ" си е марка за простотия в света?
29
0
 
22
 
! Отговори
Markov преди 4 години
Този, който го е измислил това е за затвора, а не изпълнителите(за тях вече е видно, че са некадърни).Аз съм почти сигурен, че техните деца не хващат нож да си отрежат филия хляб или да си направят салата, камо ли тати полицая да им прави демонстрация на некадърна сила. И това потвърждава приказката: "Мойто си е мое, чуждото е общо".И за финал искам да задам въпроса на тези хора с униформи: Господа бихте ли повторили това упражнение, но със собственото си дете?
28
0
 
14
 
! Отговори
Силистра преди 4 години
Само комплексари мутри и безмозъчни. Това село трябва да се изрине!
27
0
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Борянче, не се пише въпросителен знак след твърдение!Твоя: Първата ти учителка