Гръмотевици, дъжд, градушка се изсипват над Пловдив

Заради дъжда: Кал и свлачища затвориха пътища
Обновена: 2 юни 2019 19:04 | 2 юни 2019 18:47, Анисия Иванова
59
Гръмотевици, дъжд, градушка се изсипват над Пловдив
Архив: Bulgaria ON AIR

Кал и свлачища затвориха пътища в страната след дъждовете. Пловдив отново е под вода. Градушка колкото грахово зърно се изсипа в кв. "Кючюк Париж". Дъждът е като водна завеса, придружен от светкавици и гръмотевици, съобщава "24 часа".

Огромни локви са се образували по централния булевард "Ал.Стамболийски". Пороен дъжд вали и в квартал "Тракия". Пловдивчани се молят да не се повтори ситуацията от петък следобед, когато градът беше ударен от порой с градушка.

След него бяха наводнени две здравни заведения, три детски градини, подлези и изби. Аварира и колектор на възловия булевард "Санкт Петербург", където е компрометирана и асфалтовата настилка.

Още по темата

Заради дъжда и свлачищата от Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха, че временно се ограничава движението по пътя Попово – Кардам от км 28 до 30, в област Търговище, за почистване на изнесена кал от пътното платно. Шофьорите изчакват на място.

Временно се ограничава движението и по пътя Божурлук - Обнова в област Плевен поради наводнен път и за почистване на кал от платното за движение.

Шофьорите да се движат с повишено внимание по пътя Плевен – Бяла в участъка Овча могила – Горна Студена поради изнесена кал от нивите върху пътното платно.

С 23 см се е повишило нивото на река Янтра във Велико Търново за последните 24 часа, съобщиха от Хидрометеорологичната станция в града.

Тази сутрин речното ниво е било 241 см, което е под критичните стойности. Въпреки това денонощното наблюдение остава, тъй като в региона все още вали дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистА ти защо досега не направи такива отводнителни канавки по пътищата?
38
1
 
0
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Летен дъжд!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То са природни бедствия.Има ги навсякъде по света.Загиват и много хора.
36
3
 
16
 
! Отговори
БГ действителност преди 4 години
Вместо да правят ремонти от които крадат много пари и нищо качествено не е направено, трябва да се правят бетонни прегради и отводнителни канали по пътищата където са възможни свлачища. Да се снабдят с пожарни за трудно достъпни местности и за високи сгради. Да се прави нещо полезно за хората и държавата а не само да я ограбват като лешояди. Като не се вземат необходимите мерки, след това като настъпи бедствие се харчат много повече пари.
35
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Когато се строят пътища и магистрали не трябва да се хвалят кой какво е направил, а да се правят отводнителни канавки по пътищата. Да се внесат камиони прахосмукачки за почистването на шумата няма. Да се издълбават и разширяват коритата на реките като се издигат високи диги. Да не се оправдават че няма пари, защото не взимат наем за ползването на военните ни бази. Не получават пари и от злато добиването в страната ни.
34
3
 
7
 
! Отговори
"властите" преди 4 години
Вместо да се взимат милиарди левове заем и народа да ги връща затова че на политиците се е прищяло да купуват изтребители като ще получат за тях големи комисионни; трябва да се вършат много по важни неща. Например преди да са станали бедствията от дъждове и наводнения, трябва да бъдат почистени шахтите на улиците, да се изградят колектори за отвеждане на водата, да се почистват коритата на реките и да се издигат диги. Да се подсигурят хеликоптери и самолети за гасене на пожари.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРаво. Бойко пак да покани папата.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъждът беше силен, но не толкова че да го представят като апокалипсис. Просто повече вода, журналистите обичат да пишат сензации, те от това се издържат.
31
8
 
10
 
! Отговори
Головодов преди 4 години
A, бе, мамин Тотко що не покани бате му Бойко да реши проблемите на Пловдив, бе!С наводненията???Току виж...
30
3
 
23
 
! Отговори
Недоумяващ преди 4 години
Как е възможно някои хора да смесват природа и политика ?! Ставате и лягате с политика в главата ли ?! Еййй,хора, така ще ви пострада либидото и пак ще ви е виновен политик или кмет !
29
5
 
9
 
! Отговори
някой преди 4 години
До АнонименТи да не би да отговаряш за наклоните, че си толкова компетентен?Защо вместо да излезете и отпушете някоя шахта само плюете? Според вас, къде отиват обрулените от бурята листа и изхвърлените на улицата боклу.ци и фасове?
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата не е много, ако има къде да изтича, но масово ремонтите на улиците в последните години се правят без наклони и улиците стават езера и реки. Шахтите, където ги има не се почистват и бързо се запушват.
27
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До do 9 zeus1 литър на квадратен метър е 1мм, какво да му смятам.
26
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай Боже тоя дъжд да отмие герберските фе*алии от Пловдив. Ральо е само невинно чавдарче в сравнение с Мамин Ваньо , Кацарски и кифлата дето е главен архитект. Районните кметове, главните архитекти, шефовете на отделите Кадастър и регулация трябва на мига да бъдат изметени, на мига, районните полицейски шефове също.
25
4
 
28
 
! Отговори
некой преди 4 години
е това ми хареса - "компрометирана пътна настилка"!!! А не 'компрометиран този който я направи на тройна цена и за три пъти повече време'...
24
1
 
15
 
! Отговори
ист преди 4 години
Дъжд градушка, дъжд градушка. Това време не се засрами.
23
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един дъжд не е природно бедствие, управлението на герберокомунистическата хунта е бедствие
22
6
 
34
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ситуацията е поне 3 пъти по-зле от петък!То с молби не става, а с почистени шахти и съвременна канализация, затова плащаме данъци!Ние нека си изхвърляме отпадъците в канализацията, а пък после държавата ни виновна. Пет човека да чистят един да хвърля не могат да насмогнат.
21
19
 
28
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
нали искахте ЕС и демокрация? на, хак да ви е!
20
0
 
16
 
! Отговори
до зефс преди 4 години
вчера в хасково бяха 50-60 литра, преди година в елхово бяха 80 за 2 часа поне за тези 2 града си спомням но съм сигурен, че има и повече !