Трима премръзнаха на връх Ботев, ПСС ги свали

Туристите били изтощени, вече са в добро състояние
8
Трима премръзнаха на връх Ботев, ПСС ги свали
Снимка: Dnes.bg, архив

Трима бедстващи туристи са били свалени от връх Ботев от спасители.

Помощ им оказали екипи на Планинската спасителна служба от Калофер, съобщиха от ПСС за "Фокус".

Хората са били изтощени и премръзнали.

Тримата са български граждани, към момента състоянието им е добро.

За Деня на Ботев много хоро избраха да изкачат върха, въпреки лошото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Аз съм слушал и други поговорки Тръгвай винаги сам да не *** и други с теб
7
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Няма ли нещо лифт или туристически хеликоптерчета за такива?
6
0
 
6
 
! Отговори
Много знайте бе.. преди 4 години
Още нещо --горе на билото гръмотевична буря да не ви хваща --като се приберете ,ще имате чувството ,че една година сте били в Кербала ем мъгла ем нищо не се вижда ем всичко се тресе и не можеш да избягаш ,а наоколо всичко се тресе ,за опасноста теб да те джасне не говоря а ако има дъжд опасноста от горе да се появи някоя река към вас не емалка зависи къде си застанал...гледайте да нямате многогръмоотводи в раницата и да не сте най-високото нещо лошото е че не знаеш дали скалата под теб не е бога
5
0
 
5
 
! Отговори
Много знайте бе.. преди 4 години
Ходил съм нагоре и връщане на другия ден --без крака останах ,тъй като не съм най-големия пешеходец--но има много подвеждащи разказчета със снимки от вида сутринта тръваш и вечерта си си у вас--много ходене е и спуснат ли се облаци в окото ти да бръкнат горе нищо не се вижда в краката си да гледаш може да се отклониш и да паднеш от 20--30 метра много е опасно ,времето трябва да е перфектно на Ботев времето се мени и в средата на лятото ,гледаите прогнозата и при най-малко съмнение НЕ тръгвайте..
4
2
 
2
 
! Отговори
Много знайте бе.. преди 4 години
Баайте ни имаха едни анураци и най много кецове и с по една *** раница да ти изкили гърбината дъждобрана --беше найлон с дупка...сега като отида в спортен магазин ,МИ аз трябва да оставя 5-бона за да тръгна по къра и непременно да направя застраховка щото вдигне ли се хеликоптер продаваш апартамента ! Забележе обаче ,че проблемите идват от неорганизирави групи 1-2 ...2-3 човека или много често 1--човек КАЗАНО Е сам човек е само за двете нули за чукарите се иска водач или поне по-често обикалял
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2, дъждобранът не е задължителен, дори напротив. Много по-добре е да се тръгне с дишащи водустойчиви яке и панталон, от която няма да се изпотиш обилно, както става под найлона. Да не говорим, че 90% от хората тръгват с тънки дъждобранчета, които при силен вятър плющят като байрак и се закачат по трънките.Не знаем каква е била ситуацията, така че стига сме раздавали експертно мнение.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем ги такива, тръгват с ръцете в джоба и вода не си взимат даже. В планина винаги се носи раница с неща от първа необходимост, а дъждобран е задължителен.
1
9
 
8
 
! Отговори
- преди 4 години
Гай Баньовци!