BG здравеопазване: Пациент на хемодиализа обяви гладна стачка

Причината - ТЕЛК комисия отне правото му на лична помощ
6 юни 2019 07:10, Петя Славова
24

3169 гледания   |  Още видео
Пациент на хемодиализа от Пазарджик обяви гладна стачка. Причината е решение на ТЕЛК комисията в града, с което му е отнето правото на лична помощ. Мъжът вече е сезирал Националната лекарска комисия, като настоява и за незабавна проверка от страна на премиера и здравния министър по случая, съобщава Bulgaria ON AIR.

60-годишният Стоян Русков е на хемодиализа вече 7 години. През това време той преминава 3 прегледа в ТЕЛК. При първите два експертите в Пазарджик му дават 100% инвалидност с право на лична помощ, а при последния, въпреки операциите, които е претърпял, тази допълнителна помощ му е отнета.

След всичко това експертната комисия в Пазарджик му отнема социалните помощи за чужда помощ и дори посочва, че мъжът може да работи. Обяснение за решението на ТЕЛК - Пазарджик няма, а той е изправен до стената. Своето несъгласие Стоян Русков изпраща официално до НЕЛК. Отговорът от там обаче ще дойде след по около 3 месеца. Време, в което държавата спира на мъжа всички средства, които му изплаща.


 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
До Доктор Тасев преди 9 месеца
Или по-точно до псевдото, което е решило да се напише доктор. Не вярвам доктор да се изкаже така неподготвен. Затова обяснявам като на недоктор-трол-социопат. Болният г-н Русков е зле със сърцето. Като няма никой до него, ти ли ще носиш отговорност, ако състоянието му внезапно се влоши и той не е в състояние да се обади на спешна помощ? Или може би ще ходиш с него на хемодиализа, след която също му прилошава? Аман от тролове-социопати.
17
0
 
1
 
! Отговори
До е сега преди 9 месеца
Г-н "е сега" току що ме накара да се смея със сълзи на очите. То бива трол-социопат, бива, ама... Обяснете ми г-н "е сега", как виждате човек с 5 байпаса и сменена клапа на сърцето, оперирани ръце и прочие операции, какъвто е г-н Русков, като ПАЗАЧ на 12 часова смяна. Защото това предлагате. Вие сте си точно отговорил още от ника си- "е, сега", г-н Русков, ще стане на един пазач. Браво. Страхотна идея. Още се смея. На вас, на идеята ви, на социопатията ви. Този човек НЕ МОЖЕ да работи. Няма как.
16
1
 
1
 
! Отговори
доктор Гигълс преди 9 месеца
д-р Тасев май е от лекарите-търговци
алъш вериш да има а?
чекмеджето да ти удря корема а?
Като кръчмар

а а?
15
2
 
1
 
! Отговори
Доктор Тасев преди 9 месеца
Првилно решение на ТЕЛК
лична помощ се дава на неподвижни инвалиди
След като човекът може да се движи нормално, да се самообслужва, да ходи по улиците.....за какво му е лична помощ
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А иначе спрехте всички потоци, аеци и приветствахте употребата и налагането на скъпия фотоволтаичен и ветрен ток... И сега плачкате, че няма парички за медицина... Колко нещастни малoyмни балъци можете да бъдете? До къде може да стигне пропадането на интелигентността на българската нация? Няма дъно май. Аз се изнесох, спасявайте се. Докато сами не накарате управляващите да защитават интересите ви, никой няма да ви помогне...
13
3
 
1
 
! Отговори
Е, сега! преди 9 месеца
Тоя човек ходи, може да се самообслужва, може да пазарува... само 3 дни в седмицата е ангажиран. Може да започне работа като пазач, например - 12-часови смени - ден работи, ден почива, а докато работи също не е нужно да се напряга, може да започне почасова работа в магазин, може да си отвори лафка и да продава семки... Може да хиляди неща, но е решил да легне на гърба на държавата. Айде, баста!

Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/06/06/bg-zdraveopazvane-pacient-na-hemodializa-obiavi-gladna-stachka.412551
12
0
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 9 месеца
Номер 11 е написал, че човекът да си прави хемодиализите извън работно време, а на работа да се влачи тежко болен. Хайде смени се с него като е толкова лесно. Прави си хемодиализите по нощите - 4 часа набучен на таралеж. Не спи още толкова след края на процедурата, защото ще ти е зле. После си намери работа- пожелавам ти успех някой изобщо да те погледне, не да те наеме. И я работи работата след безсънните нощи. Да те видя тогава каква песен ще пееш. Аман от тролове-социопати.
11
10
 
0
 
! Отговори
Do nomer 9 преди 9 месеца
Гомнар, има опция да се диализираш и извънработно време.
10
0
 
10
 
! Отговори
ТЕЛК преди 9 месеца
Самият аз съм инвалид от 2001 година и не мога да ви опиша през какви трудности минава един инвалид на тия комисии ! През 2005 решиха,че ми няма нищо и ми намалиха процента . Добре ,че хората от НЕЛК са професионалисти и оценяват реално състоянието на болните,та когато се явих при тях ми увеличиха инвалидността с цели 23% . Без да съм дал и 1 стотинка подкуп !
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колко работодатели биха наели човек, който ще отсъства три дни седмично?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до www

Имаш ли представа какво е хемодиализа?
Да ти разясня.

Това е процедура през която лежиш 3 или 4 часа.
Кръвта ти преминава през един апарат.
След тези няколко часа, пациентът се чувства зле и трябва да лежи още няколко часа в покой.
Това се повтаря 3 пъти на седмица.

Ако може пак да ти прочета мнението сега.
7
8
 
2
 
! Отговори
www преди 9 месеца
Човека го видяхме всички на репортажа. Ако този мъж се нуждае от чужда помощ, за да живее нормално, то половината българи сме за чужда помощ, а втората половина ставаме асистенти на хора с увреждания и никой нищо няма да работи. Уважавам факта, че заболяването му не позволява да ходи на работа по 8 часа на ден, особено ако иска да е миньор или шофьор на автобус, но да иска чужда помощ е малко прокалено!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държава на мафията с председател невеж мафиот еднокнижник.
Сега са излезе и пак да каже къде отиват парите от вдигнатите данъци и рекет.
Да каже как е дал пари на инвалидите.
Срам и позор.
Малко ще им е затвор и отнемане на имущество.
Ще им се върне и няма да им донесе щастие заграбеното, ще плащат и поколенията им.
5
1
 
32
 
! Отговори
Добре изглеждащ ин-д преди 9 месеца
И аз съм добре изглеждащ инвалид. С нелечимо заболяване. Не се знае дали след 10 години от мен няма да има само некролог, но и като гледам, това няма значение за троловете. Защото изглеждам добре. Дори ходя. Моето нелечимо заболяване върви с ТЕЛК. Цели 200 лв. "Забогатях" от тях. Хайде сега да се сменим с троловете, щом нищо ми няма. Вашето здраве за моята болест, която е смъртоносна и нелечима. Според вас нищо не е щом ходя, така че сте навити, нали? Аман от тролове-социопати, преливащи от ум!
4
2
 
9
 
! Отговори
akud преди 9 месеца
здравеопазването също се е превърнало в организирана престъпна организация. направете достъпа на лекарите със здравните книжки само след знанието на пациента или с пръстов отпечатък. това неше една добра идея
3
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като го гледам човека - прав, ходи като нормален човек, две ръце, два крака, розови бузки... Дали има нужда от чужда помощ и за какво?
2
20
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 9 месеца
До Анонимен

изглежда добре и за човек на диализа от седем години.
1
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само не стана ясно дали мъжът има нужда от чужда помощ. Тъй като го гледам - добре изглежда за инвалид.