BG здравеопазване: Пациент на хемодиализа обяви гладна стачка

Причината - ТЕЛК комисия отне правото му на лична помощ
6 юни 2019 07:10, Петя Славова
24

Пациент на хемодиализа от Пазарджик обяви гладна стачка. Причината е решение на ТЕЛК комисията в града, с което му е отнето правото на лична помощ. Мъжът вече е сезирал Националната лекарска комисия, като настоява и за незабавна проверка от страна на премиера и здравния министър по случая, съобщава Bulgaria ON AIR.

60-годишният Стоян Русков е на хемодиализа вече 7 години. През това време той преминава 3 прегледа в ТЕЛК. При първите два експертите в Пазарджик му дават 100% инвалидност с право на лична помощ, а при последния, въпреки операциите, които е претърпял, тази допълнителна помощ му е отнета.

След всичко това експертната комисия в Пазарджик му отнема социалните помощи за чужда помощ и дори посочва, че мъжът може да работи. Обяснение за решението на ТЕЛК - Пазарджик няма, а той е изправен до стената. Своето несъгласие Стоян Русков изпраща официално до НЕЛК. Отговорът от там обаче ще дойде след по около 3 месеца. Време, в което държавата спира на мъжа всички средства, които му изплаща.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
До Доктор Тасев преди 4 години
Или по-точно до псевдото, което е решило да се напише доктор. Не вярвам доктор да се изкаже така неподготвен. Затова обяснявам като на недоктор-***-социопат. Болният г-н Русков е зле със сърцето. Като няма никой до него, ти ли ще носиш отговорност, ако състоянието му внезапно се влоши и той не е в състояние да се обади на спешна помощ? Или може би ще ходиш с него на хемодиализа, след която също му прилошава? Аман от ***-социопати.
16
0
 
1
 
! Отговори
До е сега преди 4 години
Г-н "е сега" току що ме накара да се смея със сълзи на очите. То бива ***-социопат, бива, ама... Обяснете ми г-н "е сега", как виждате човек с 5 байпаса и сменена клапа на сърцето, оперирани ръце и прочие операции, какъвто е г-н Русков, като ПАЗАЧ на 12 часова смяна. Защото това предлагате. Вие сте си точно отговорил още от ника си- "е, сега", г-н Русков, ще стане на един пазач. Браво. Страхотна идея. Още се смея. На вас, на идеята ви, на социопатията ви. Този човек НЕ МОЖЕ да работи. Няма как.
15
1
 
1
 
! Отговори
доктор Гигълс преди 4 години
д-р Тасев май е от лекарите-търговциалъш вериш да има а?чекмеджето да ти удря корема а?Като кръчмара а?
14
2
 
1
 
! Отговори
Доктор Тасев преди 4 години
Првилно решение на ТЕЛКлична помощ се дава на неподвижни инвалидиСлед като човекът може да се движи нормално, да се самообслужва, да ходи по улиците.....за какво му е лична помощ
13
3
 
1
 
! Отговори
Е, сега! преди 4 години
Тоя човек ходи, може да се самообслужва, може да пазарува... само 3 дни в седмицата е ангажиран. Може да започне работа като пазач, например - 12-часови смени - ден работи, ден почива, а докато работи също не е нужно да се напряга, може да започне почасова работа в магазин, може да си отвори лафка и да продава семки... Може да хиляди неща, но е решил да легне на гърба на държавата. Айде, баста!Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/06/06/bg-zdraveopazvane-pacient-na-hemodializa-obiavi-gladna-stachka.412551
12
0
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Номер 11 е написал, че човекът да си прави хемодиализите извън работно време, а на работа да се влачи тежко болен. Хайде смени се с него като е толкова лесно. Прави си хемодиализите по нощите - 4 часа набучен на таралеж. Не спи още толкова след края на процедурата, защото ще ти е зле. После си намери работа- пожелавам ти успех някой изобщо да те погледне, не да те наеме. И я работи работата след безсънните нощи. Да те видя тогава каква песен ще пееш. Аман от ***-социопати.
11
10
 
0
 
! Отговори
Do nomer 9 преди 4 години
Гомнар, има опция да се диализираш и извънработно време.
10
0
 
10
 
! Отговори
ТЕЛК преди 4 години
Самият аз съм инвалид от 2001 година и не мога да ви опиша през какви трудности минава един инвалид на тия комисии ! През 2005 решиха,че ми няма нищо и ми намалиха процента . Добре ,че хората от НЕЛК са професионалисти и оценяват реално състоянието на болните,та когато се явих при тях ми увеличиха инвалидността с цели 23% . Без да съм дал и 1 стотинка подкуп !
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко работодатели биха наели човек, който ще отсъства три дни седмично?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до wwwИмаш ли представа какво е хемодиализа?Да ти разясня.Това е процедура през която лежиш 3 или 4 часа.Кръвта ти преминава през един апарат.След тези няколко часа, пациентът се чувства зле и трябва да лежи още няколко часа в покой.Това се повтаря 3 пъти на седмица.Ако може пак да ти прочета мнението сега.
7
8
 
2
 
! Отговори
www преди 4 години
Човека го видяхме всички на репортажа. Ако този мъж се нуждае от чужда помощ, за да живее нормално, то половината българи сме за чужда помощ, а втората половина ставаме асистенти на хора с увреждания и никой нищо няма да работи. Уважавам факта, че заболяването му не позволява да ходи на работа по 8 часа на ден, особено ако иска да е миньор или шофьор на автобус, но да иска чужда помощ е малко прокалено!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава на мафията с председател невеж мафиот еднокнижник.Сега са излезе и пак да каже къде отиват парите от вдигнатите данъци и рекет.Да каже как е дал пари на инвалидите.Срам и позор.Малко ще им е затвор и отнемане на имущество.Ще им се върне и няма да им донесе щастие заграбеното, ще плащат и поколенията им.
5
1
 
32
 
! Отговори
Добре изглеждащ ин-д преди 4 години
И аз съм добре изглеждащ инвалид. С нелечимо заболяване. Не се знае дали след 10 години от мен няма да има само некролог, но и като гледам, това няма значение за троловете. Защото изглеждам добре. Дори ходя. Моето нелечимо заболяване върви с ТЕЛК. Цели 200 лв. "Забогатях" от тях. Хайде сега да се сменим с троловете, щом нищо ми няма. Вашето здраве за моята болест, която е смъртоносна и нелечима. Според вас нищо не е щом ходя, така че сте навити, нали? Аман от ***-социопати, преливащи от ум!
4
2
 
9
 
! Отговори
akud преди 4 години
здравеопазването също се е превърнало в организирана престъпна организация. направете достъпа на лекарите със здравните книжки само след знанието на пациента или с пръстов отпечатък. това неше една добра идея
3
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го гледам човека - прав, ходи като нормален човек, две ръце, два крака, розови бузки... Дали има нужда от чужда помощ и за какво?
2
20
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
До Анонименизглежда добре и за човек на диализа от седем години.
1
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не стана ясно дали мъжът има нужда от чужда помощ. Тъй като го гледам - добре изглежда за инвалид.