Куче отхапа голяма част от устната на жена в Разградско

Животното било собственост на 22-годишен младеж
6 юни 2019 10:55,
37
Куче отхапа голяма част от устната на жена в Разградско
Снимка: pixaBay

Куче отхапа голяма част от устната на 35-годишна жена, съобщиха от МВР – Разград.

Инцидентът е станал около 9:00 часа на 5 юни в село Дряновец. Кучето, порода Дого Аржентино, нападнало движеща се по улицата жена, захапвайки я по устните и предмишницата.

Пострадалата е била откарана в Спешното отделение в Разград, след което е била транспортирана в Русе.

Животното е собственост на 22-годишен младеж, който го е оставил за отглеждане при баба си и дядо си.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
7
 
! Отговори
malart преди 4 години
Какъв е законът в такива случаи? Обещава, че повече няма да прави така?
29
2
 
17
 
! Отговори
Стопанин на куче преди 4 години
Няма закони , няма регистър за кучетата, няма кой да следи дали се разхождат с намордници и строги поводи. Трябва да има контрол няма значение как си се сдобил с кучето от магазин или от познат. Трябва веднага да се чипират и запише в община, а и данъкът е 25 лв. Кучетата не са виновни а стопаните. Кучето е като дете както го научиш така ще се държи.
28
2
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
"Животното е собственост на 22-годишен младеж, който го е оставил за отглеждане при баба си и дядо си."Тоя даже не може сам да си гледа кучето.
27
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 4 години
Кучето се евтаназира, а собственикът плаща 500 000 лв щети... в някоя нормална страна.
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората които си взимат такива породи са комплексари. По този начин казват вижте кой съм голямата работа, и никой нищо не може да ми направи. Те не мога себеси да гледат камо ли да възпитават куче което е в пъти по умно от стопанина си.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен лично ме е нападало куче от тази порода и то три пъти. Кучето е едно и също играло е с моето но в един момент даде на късо и ни се на хвърли без причина. И така вече пет години се разхождаме със страх и не можем да се разберем със собствениците на кучето. Преди 3 месеца го беше пуснал помолихме го да го върже да минем спокойно с нашето куче и той отказа. Е тогава ми кипна и се обадих на полицията, и познайте нищо не направиха. Но другият път няма да му се размине.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куче под 5 кг не е куче...Не е чак толкова сложно да се отглежда куче в къщи, но изисква всеки ден да го разхождаш поне по два пъти, а не всеки може да не може да мръдне за няколко дни някъде другаде без кучето. Дого аржентино е разкошно куче, но трябва много да се внимава с възпитанието му, за да няма проблеми с други хора. То и с другите кучета е така.
23
6
 
15
 
! Отговори
А-а-а преди 4 години
Аман. Не се живее в България. Треперя всеки миг за децата си. То бойни "домашни любимци", то улични кучета и котки, то кърлежи, то тении, то луди, пияни, дрогирани зад волана и не само, навсякъде се пуши ... Не играйте в пясъка, не ходете в тревата, не стойте под дървото, стойте близо, че има кучета наоколо ... Политиците се правят на алтави, за да тече парата. Ами айде самолета с еднопосочен билет ... Писна ми ...
22
4
 
26
 
! Отговори
Американ преди 4 години
В условията на българската темерутщина кучета над 5 килограма тегло трябва да са забранени.
21
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, разберете едно! Няма бойни породи кучета. Кучето е такова каквото ТИ сам създадеш. То само иска да ти е вярно и по този начин прави каквото си го научил. То иска да угоди на господаря си и дори в огън ще влезе и изгори. Друг е въпросът, че "господарят" е с къса чучура и избива комплекси.За средните и едрите породи трябва да се минава на психотест, според мен. Да нещо като "разрешително" за носене на оръжие. Защото кучето може да е опасно оръжие в ръцете на въпросният ***!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само човек с комплекси може да си вземе такъв звяр....
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да отглеждаш куче е необходима не само отговорност, но и култура.Според мен, това куче не е било просто изведено на улицата, а е било оставено да се разхожда свободно.Защо е нападнало жената, един Бог знае. Възможни са много причини. Виновен е и гл..у..пакът, който иска да има елитно куче, но някой друг да му го гледа. виновни са и бабата и дядото, защото не са се погрижили това опасно животно да бъде вързано или да е с намордник.
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм кой знае какъв специалист, до момента съм имал 4 кучета, но едно знам със сигурност. Характерът на животното копира този на стопанина. Ако той е бклк, то и кучето е опасно. Според мен отглеждането на потенциално опасни породи кучета трябва да се разрешава при специален режим, след психотест на стопанина - като при оръжието; високи такси; категорична забрана да се извежда без намордник и жестоки глоби при неспазване.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че да гледаш куче е голяма отговорност. Понякога на човек му писва от злобни забележки по повод на кучето му, и може да направи голяма беля. В слчуая не е много ясно какво точно е станало. Би трябвало бабата и дядото да го водят вързано и с намордник, защото едва ли могат да се справят с него. Малко е информацията в новината.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво отношение към инцидента има собственика, при положение, че не е присъствал а е оставил кучето на баба си и дядо си?!Първо собственика явно не е поверил опасно животно на хора способни да осигурят безопасност на околните.Самите баба и дядо, са извели опасно животно без намордник и без друго достатъчно обезопасяване.Собственика и хората поели отговорността за опасното животно са съзнателни същества. Очакваме от тях да носят отговорност за действията и бездействията си.
15
1
 
16
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До Човек на годинатаЕдинствено собственика е отговорен, никой друг. Догото трябва да е винаги плътно до него, на къс повод и като го погледне накриво собственика, да се напикава от страх. Така се гледат бойни породи
14
1
 
22
 
! Отговори
Ветеринар преди 4 години
Малки комплексарчета, които още гащите не могат да си вдигнат без мама просто няма как да възпитат куче. И пинчер да си вземат, пак ще хапе и ще ги прави смешни. Възпитанието на куче изсква силен характер и повече от всичко - дисциплина и последователност. То не е само да се снимаш за фейса колко яко куче имаш
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кастриране на собственика
12
1
 
28
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Типично. Млад умник да стопанисва куче бойна порода без много грижи и отговорност. Такива са хиляди вземете мерки. Акъл няма да им налеете, но разкрайте кучетата им.
11
21
 
4
 
! Отговори
Човек на годината преди 4 години
Друго типично нещо за балгария - като стане някоя типична за страната беля, отвсякъде валят дебилни предложения какво да се направи. Както и в коментарите ви, които чета - да се накаже собственика. Какво отношение към инцидента има собственика, при положение, че не е присъствал а е оставил кучето на баба си и дядо си?!