За 1 км - 3 лв. Таксиджии от страната надуват цените по курортите

Шофьорите се преориентират към превозването на пътници по Черноморието
7 юни 2019 22:20,
23

Снимка: Булфото

Виж други галерии »
Много таксиметрови шофьори са превърнали превозването на пътници във вид сезонна работа. Те практикуват целогодишно този вид труд, но на различни места в страната според актуалния сезон, пише "Булфото".

Значителен брой таксиджии се преориентират през лятото от Шумен, Ямбол, Сливен, Пловдив, дори от отдалечения Видин, към топ дестинацията на родното Черноморие - Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас.

Тук тарифите скачат повече от три пъти спрямо градовете, откъдето идват "сезонните таксита". Обикновено цената за 1 км пробег започва от 3 лева, нощната е 3,5 лв., повикването струва 4,5 лева, също толкова е и първоначалната такса, а престоят варира между 1.50 - 1.75 лв.

За сравнение - в Пловдив, най-големия град откъдето, пристигат "сезонни жълти коли", цената за 1 км пробег е 0.82 лева, нощната е 0.92 лв, първоначалната такса е 0.99 лв, а престоят - скромните 0.20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Некой преди 4 години
Всеки става за бакшиш, но бакшишът не става за нищо!
12
0
 
5
 
! Отговори
незапознат преди 4 години
От години , като искам да си почивам истински- отивам на село- купувам'2 каси бира, и 5 кг месо, там домати от съседите и една седмица скара и активна лежачка . Като отида с жената на море , все гледаш кой , колко ще ти поиска, кой ще ти пребърка джобовете, стаята или колата, кое се плаща , кое не и като висиш час-два в задръстването преди да се прибереш.... Направо си готов починал
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обратното е в Гърция-През лятото свалят цените по курортите
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На аерогара София работи само една фирма.Всички други биват гонени от гранична полиция.Аз също не знам как някой бакшиш от Пловдив или Видин ще работи легално по морето.Те местните няма да го допуснат.Ама идва сезонът и почваме да си пишем стари статийки.
9
1
 
18
 
! Отговори
срам преди 4 години
Българското Черноморие отдавна не съществува като дестинация за мен. Сега пишат за таксита, после ще пишат за такси за чадъри, после за вчерашна храна, отходни води и т.н. През октомври ще пишат, че сезонът бил слаб, което е логичен резултат.
8
2
 
13
 
! Отговори
Pipo преди 4 години
"Жълтата мизерия" не знам как си намира клиенти-будали! Аз такси не съм помирисвал от над 5-6 годин. Тази услуга е скъпа, мизерна и неефективна. Само Uber или Spark!
7
9
 
6
 
! Отговори
бивш таксист преди 4 години
Така трябва да е в цялата страна, навремето като студент добри парици изкарвах в София. Тогава се качваха само тузари и баби реститутки, а студентите масово карахме и ги скубехме яко. Сега гледам всечки студенти с таксита от кафе на кафе се движат щото евтино, а таксистите *** от глад. На такси трябва да се возят само хора дето са си навили на масрафа, а студентите и другите бедняги пеш, хем полезно, хем екологично.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11демек имаш 2-*** клиенти дето те качват в колите си?
5
2
 
2
 
! Отговори
Ivanov преди 4 години
На фона на луксозните и чисти таксиметрови автомобили и смърдящите на пот шофьори.....
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не сьм луд да се качвам на такси имам две коли и на такси не се качвам
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е за това руския Юбер трябва да го има в България!
2
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Алчност година храни.
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-гнусен слой на обществото от бакшишите. Но ако ще взимат парите на гадните, пияни, луничави прости англичани по морето - подкрепям ги !