"Заедно за климата" - каузата на ветрохода на Грийнпийс

Той акостира в пристанището на Бургас
7 юни 2019 11:10, Анисия Иванова
7

Корабът на Грийнпийс "Rainbow Warrior" е в Бургас. Каузата на ветрохода тази година е борбата с климатичните промени.

Вчера сутринта той акостира в пристанището, а от световната екоорганизация разпънаха огромен транспарант с мотото на кампанията - "Заедно за климата".

За Грийнпийс проектът "Белене" продължава да бъде един от най-опасните проекти за атомна електроцентрала в Източна Европа.

Според проучване на ЕС половината от жителите на Европа може сами да произвеждат възобновяема енергия до 2050 година, задоволявайки 50% от енергийните си нужди.

Доклад на ООН предупреди, че имаме само 12 години, за да овладеем климатичната криза.

"Атомната енергия и построяването на новата атомна централа в Белене - за нас това не е алтернатива и не е абсолютно никаква възможност и шанс за справяне с климатичните промени. Такъв шанс биха могли да бъдат енергийните решения и включването на хората в енергийната система с възможност те да произвеждат електричеството, което потребяват", посочи координаторът на кампания "Енергийни решения" Балин Балинов.

Емблематичният кораб на Грийнпийс плава основно на вятър. Неговата 55-метрова А-образна мачта може да издържа много повече от традиционните мачти за същия тип кораби, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.