Шофьор блъсна малко дете и баба на пешеходна пътека

Инцидентът е станал в Стара Загора, възрастната жена е в болница
10 юни 2019 13:20,
21
Шофьор блъсна малко дете и баба на пешеходна пътека
Снимка: Архив, Булфото

Двегодишно дете и 80-годишна жена са блъснати на пешеходна пътека, съобщават от МВР.

Детето е получило хематом на главата, откарано е в Центъра за спешна помощ, където е прегледано и освободено. Няма опасност за живота му.

Възрастната жена е с комоцио, настанена е за лечение в УМБАЛ-Стара Загора.
 
Пътният инцидент станал на 7 юни малко преди 11 часа на кръстовището на улиците "Майор Кавалджиев" и "Христо Ботев". При завой наляво, 58-годишен шофьор от областния град не пропуснал и блъснал пресичащите на пешеходна пътека възрастна жена и малко дете.
 
Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 4 години
При 99.99 от случаите като този, първопричината е пълната липса на контрол за спазването на правилата от страна на КАТ и следствието от липсата на контрол е масовото неспазване на правилата, което води до катастрофи, ранени и загинали.
17
0
 
11
 
! Отговори
Научете закона ЗДвП преди 4 години
Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.(4) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.
16
0
 
7
 
! Отговори
Научете закона ЗДвП преди 4 години
Чл. 5, ал.2, т.1Чл. 116. Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към хората с трайни увреждания, в частност към слепите, които се движат с бял ***, към слепо-глухите, които се движат с червено-бял *** и към престарелите хора.Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като нама
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходната путека ДАВА предимство на пешеходеца, освен ако няма светофар или регулировчик. Някои трябва да си го набият в дебелите глави. Изобщо не е задължително да се опитваш да подаваш специални сигнали, че имаш намерени да пресичаш. В 99.99% от случаите, това е напълно излишно и не носи никаква полза. В случая те са пресичали, когато са били блъснати и най-вероятно автомобила се е движел по по-главната улица и е бързал да се шмугне в пресечката, преди насрещно движеща се кола и е блял.
14
3
 
3
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Разбира се че ще ги блъсне на пешаходна пътека, там е най-лесно да ги срещнеш и раздадеш правосъдие
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нормално да ги блъсне там, в нашта мила родина пешеходните пътеки са за това създадени ,ако не искаш да бъдеш блъснат пресичай навсякаде другаде освен там, в чужбина съдят за умишлено убийство за блъснат човек на пешеходна пътека у нас глоба ,евентуално условна
12
2
 
2
 
! Отговори
но комент преди 4 години
...шофьор от областния град не пропуснал и блъснал...Какво ли означава "не пропуснал"!
11
4
 
2
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Днес на кръстовището, на ул. Пюскюлиев и Дрин, във Варна, един чичак със стар джип, се загледа в едно момиче с къси панталонки и мина на червено, след което продължавайки да оглежда момичето, изкривил си главата назад въобще не видя хората, които пресича ха на зелен сигнал, на пешеходна пътека. Сигурен съм, че този въобще не разбра, какво направи.
10
2
 
4
 
! Отговори
До До3 преди 4 години
Чл. 119 (1) Чл. 120 (2) от ЗДПДано не убиеш някого докато ги прочетеш... ако изобщо ще ги прочетеш...
9
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на бай Тошо пешеходците с оглеждаха ослушваха и ако не идва автомобил преминаваха до средата на пътното платно,след което поглеждаха на дясно и ако няма наблизо автомобил пресичаха останалата част от платното. Това бабе забравилали е как е пресичала по онова недоносено време или и тя е повярвала на Мутрите че е с предимство на пешеходната без да се оглежда. На всичкото отгоре и поверили 2 годишно лапе да го убие. Изкрейзихте ли бе Бабетата. На мутрите ли доверие вече им отимахте.
8
2
 
10
 
! Отговори
хмм преди 4 години
Да, пешеходецът трябва да се огледа и да се съобрази, да сигнализира, но въпреки това е с предимство. Това, че никой не му го дава е друг въпрос.
7
2
 
12
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Камери и после солени глоби за шофьорите,каращи като луди и за пешеходците ,пресичащи ,като овце.
6
16
 
6
 
! Отговори
До3 преди 4 години
Пешеходната пътека НЕ ДАВА предимство на пешеходеца, а само уведомява шофьорите ,че това е място за пресичане.Крайно време е медиите да сведат това до знанието на хората
5
15
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Когато пешеходец реши да пресича трябва да даде знак с ръка за това намерение ,като трябва да знае че това НЕ му дава предимство и е длъжен да се съобрази с разстоянието и скоростта на транспортните средства- правилник за движение по пътищата,чл.32.Много често пешеходците са със самосъзнание ,че щом има пешеходна пътека те са господарите-дори не се оглеждат, продължават без дори да забавят ход-затова зачестиха инцидентите по пешеходните пътеки.Има ужасни шофьори , но и пешеходци без култура
4
3
 
19
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
И като е натоварено шосето ,според теб,трява да летят ,ли?Нали за това са пешеходните пътеки!
3
3
 
23
 
! Отговори
До Старозагорка преди 4 години
Става въпрос за пешеходна пътека,госпожо,където минаващите имат предимство.Много шофьори карат,като че ли улиците са само за тях,не ги интересуват правилата.
2
23
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
Добре ,че детето е добре, бабата и тя ще се оправи ,но къде е тръгнала да пресича-там движението е много натоварено???!!!!
1
23
 
11
 
! Отговори
Старозагорка преди 4 години
2 годишно дете е оставено на 80 годишна баба да го "гледа"-ужас. Уважение към възрастните , но тези хора са често с намалено зрение, забавени реакции.Много често пресичат по диагонал, не гледат светофара или седи до пешеходната пътека ,приказва си с комшийката и ти да се чудиш дали ще минава или не.От възрастни пешеходци ми е спирала сърцето от ужас