Съдът решава дали ще пусне собственика на кучетата убийци

Карагьозов не е полагал грижи за животните, твърдят съседи
10 юни 2019 08:10, Петя Славова
37
Съдът решава дали ще пусне собственика на кучетата убийци
Снимка: Pixabay

Днес ще стане ясна мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек  Йордан Карагьозов. До трагичния инцидент се стигна след като петте кучета от порода Кане корсо нападнаха и убиха 39-годишния Димитър от софийското село Владо Тричков.

Още по темата

Собственикът на животните бе арестуван и обвинен, че не полага грижи за питомците си. Негови съседи разказаха, че той ги е оставял гладни с дни и неведнъж са сигнализирали органите на реда за агресивното им поведение и оставянето им без грижи.

За собственика Йордан хората разказват, че преди отглеждал кучетата си в Шумен, но там се оплаквали, че  животните нападат и вдигат много шум. Така той купува къща във Владо Тричков, където оставя кучетата и през ден-два идвал да им остави храна.

Животните обаче често излизали от необезопасена част от оградата на къщата и неведнъж проявявали агресия към хора и други животни.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
До До 21 ВУтеКакво значи вина? Да не би да няма резултати? Трябва ли всеки път да има смърт, и то по няколко смърти наведнъж, за да се осъзнае къде трябва да бъде сложена границата! Кога ще стане това, е ясно! Когато се научим да носим отговорност! Нека се въведе редът, който е в западните общества и който е задължителен! Тогава ще останат само тези, които могат да носят отговорност и могат да плащат! Това не е ограничение, а гаранция за необходима отговорност /която в случая няма да се поеме/
27
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Каква е разликата, когато безотговорен човек уврежда останалите, било то с оръжие, с автомобил или чрез определени опасни породи животни? Дали се е грижил за тях или не, каква е разликата? Крайните резултати са основното, според което се прави всяка една превенция или се налага наказание! Или поне така трябва да бъде!
26
1
 
5
 
! Отговори
До28 преди 4 години
Вредата от безстопанствените кучета за хората е стократно по-голяма от ползата за тях .Така,че и най-добрата порода куче,щом е безстопанин да бъде унищожено веднага.Ако въртиш "бизнес"с кучешки храни,просто смени бизнеса а не давай акъл.
25
11
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Има хора, които не ходят по тротоарите, а се пидвижват само с кола, за която плащат данък. Това означава, че ти трябва да плащаш данък тротоар, по твоята логика. Куче под 5 кг и над 5 кг - с кой акъл реши, че точно 5 кг е границата, която устройва твоя безумен страх от кучетата? Много по-вероятно е да те захапе куче под 5 кг, отколкото по-голямо куче, примерно 1000 или 10000 пъти по-вероятно.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ-тото човешкият живот е нищо в сравнение с кучешкия живот.Според някои хора кучешкия е по-важен.Трябва да се забрани отглеждането и притежаването на кучета с тегло над 5 килограма от частни стопани.Това първо и второ,ако не са имунизирани и стопанисвани тези опасни видове (безпризорни ) да бъдат унищожавани а не да ходят на глутници по паркове,градини и алеи и в контакт с хората.А тези които са домашни любимци да бъдат разхождани само на определени места срещу заплащане,заради подръжката им.
23
5
 
5
 
! Отговори
До 21 ВУте преди 4 години
Досега собственика е обвинен в това, което могат да докажат - не полага достатъчно грижи за кучетата си. Всичко останало засега е в областта на предположенията и доказателства няма. Когато се появят доказателства и за друго нещо, ще го обвинят и за него. Доста първосигнално е да се подаваме на внушенията на медиите, че някой е виновен за нещо, преди това да е доказано. Напълно възможно е в този случай вълци или глутница скитащи кучета, да са убили човека. Доколкото знам там има много подивели ку
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vinovnika sa jestokata smart na mladia maj e sobstvenika na ku4etata. Satvor da ubiistvo po jestok na4in
21
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
ПРЕЖИВЯНО: Беше в годинатаХ и ДържаватаХ в която се водеше война.С отделението влезнахме в началото на едно село изоставено от жителите му в една от първите къщи.Всичко беше изтърбушено от мародери,или поне изглеждаше така.В един затворе шкаф се чу скимтене на куче.Едно от момчетата отвори шкафа.Вздривът който последва го превърна,в голямо кърваво петно от плът,мозък,и кости.От тогава мразя кучета,и стопаните им също.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се надяваме да го пусне, но от десетия етаж.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kak dvhte ho pusnete toi e binovnia ne ku4etata koito gi r darjal gladni jadni sa tova da nili sgresivni ne vi li e sram nikakvo puskane pone 10 g satvor a ku4etata da hi dadat da osinovjavanr na dobri hora koito da hi hranat grijite sa ku4eta i dr jivotni sa vajni ü
18
3
 
19
 
! Отговори
ВУте преди 4 години
Обвинен е , че не се грижел за кучетата си. А за УБИЙСТВО кога ще бъде обвинен ?
17
2
 
17
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Трябва да пуснат"човека",кой ще се грижи за "животинките"?Те са убили човек де,не куче!!!България сме все пак,къде човека е след кучето....
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наше момче, добро....гербаджийче...каза, че нямало така да прави вече....Прокуратурата му е повдитнала НАЙ- ЛЕКОТО възможно обвинение - че не е положил грижи за псетата канибали.ЗАКРИВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Защо не се опиташ да санкционираш кучкар? Само един кмет около София се осмели да изгони ашлак, дето си пускаше кучетата да "давят" домашните птици на хората от селото. И като им теглиха куршума орева телевизиите. Преди години накаха шофьор на горското, защото в населено място сгази на пътя немска овчарка пусната от стопаника й да тича по колите!!! Питам, ако собственика бе спазвал разпоредбите, кучето щеше ли да е сгазено? Кой в случая е виновен?
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се съди като убиец!!! Няколко писмени оплаквания не са дали резултат. Интересно защо нито полиция, нито община не се е задействала...Мисля, че срещу 50-100 лв са забравили да проконтролират кучкаря.
13
3
 
10
 
! Отговори
Самоуправник преди 4 години
Сбъркана работа - кви са тия *** в жилищна сграда? Съмнявам се собственика да е развъдчик. Зашото в миналото тая порода е селекционирана за лов на роби. Сега роби няма и остава само версията "продажба за пари". *** тия породи струват 600-1200 лева. Разходите са повече от приходите. Не се връзва нещо. А това, че съседите не знаят, че псетата ядат салам с добавки, си е техен проблем.
12
3
 
19
 
! Отговори
. преди 4 години
Този да се съди за убийство и адекватна кръвнина за семейството на убития, майка му е болна, що се отнася до песовете, щом са посегнали на човек и то така зверски , спират да бъдат домашни любимци, вместо да им правят отливки и да ни харчат парите, да ги ликвидират на място. И аз обичам кучета, но както хората, има добри имлоши кучета.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам да се надигне як вой от песоГлавците че са нарушени правата на кучетата.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ревете като ни управляват мутри и крадци , но забравяте че имахме това , за което ви се иска да бъде.Само че ред и дисциплина и правораздаване без известно насилие особено по нашите земи не става .Така че или искате да е като сега или протести до дупка, без да чакате плащане за да сте на площада .
9
4
 
36
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Кучетата се застрелват а този до живот