Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции

Семействата на осъдените на смърт също били принудени да гледат
Обновена: 11 юни 2019 13:27 | 11 юни 2019 13:24,
148
Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции
Снимка: Reuters

Работна група, интервюирала 610 изменници на режима в Северна Корея за 4 години, състави доклад, документиращ десетилетия, белязани от убийства в страната за престъпления от кражба на крава до гледане на южнокорейска телевизия, пише BBC.

Публичните екзекуции се състояли в близост до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки, коментират от работната група.

Още по темата

Тълпи от над 1 000 души се събирали да наблюдават убийствата.

Според доклада членове на семействата на осъдените на смърт, дори и деца, са принуждавани да гледат как убиват техни роднини. Телата на екзекутираните, както и мястото, където се погребват, рядко се споделяли на близките им.

Най-малкият свидетел на подобна гледка е било 7-годишно дете.

Някои от публичните екзекуции са се състояли по затвори и трудови лагери, където обвинените в политически престъпления са принудени да работят като миньори и секачи.

КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Свидетели споделят, че министерски служител се обърнал към тъплата при едно от тези публични убийства и извикал: "Това може да се случи и на вас".

В доклада се посочва още, че екзекуциите са „основен метод за засилване на страха и възпирането на гражданите да се включват в нежелани от режима дейности“.

По-голямата част от убийствата стават след заповед за разстрел, твърдят изменници на Пхенян. Той най-често включвал три изстрела в различните кръгове на тялото на осъдения на смърт.

Някои от интервюираните посочват случаи, при които екзекуторите изглеждали дори пияни. „Това е, защото извършването на убийство е много трудно емоционално“, обясни един от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
11
 
! Отговори
Това преди 4 години
с изстрелите в различните кръгове на тялото би трябвало да влезе в учебниците! Това си е класика бе!
43
3
 
10
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Кво става с последните разтреляни с базука? Пак ли възкръстнаха??
42
3
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
А пък децата тук, гледат ГЕНОЦИД,маскиран като благоденствие !
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
po hachite televizii samo filmi s nasilie karvichta ubiistva i sex
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А нашите?А за нашите деца каква Стратегия им готвят...е ти ква искаш да е? Да ходят да пикaят на яз.Копринка, да *** на Бузлуджа и да *** портретите на Путин и Тато ли?
39
4
 
16
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
а на нашите 7-годишни им режат пръсти и ръце за ТЕЛК и за просия. Но ние сме в ЕС, значи може, не е проблем
38
4
 
13
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Нали щяхте да се борите с "фалшивите" новини! Та в тази връзка някой репортер или от писалите доклада бил ли е свидетел на поне една "екзекуция" от тези , за да пуска тук "новини"? Малко ми звучи, като "ЕЖ на пазара ми каза..." и хоп: "новина"!
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА пък нашите деца гледат гей паради.гледат твоите деца, щото им е омръзнало да гледат портрета на Сталин на стената.
36
7
 
23
 
! Отговори
А нашите? преди 4 години
А за нашите деца каква Стратегия им готвят...да ги отвличат от семействата им, да ги дават за осиновяване на чернокожи гей двойки, да ги учат да доносничат, да им втълпяват че имат 30 пола,от детската градина да ги "образоват " сексуално, да ги бутат в ръцете на западни педофили..Направо "кеф",а?
35
1
 
12
 
! Отговори
Тц,тц,тц преди 4 години
на тия и Гьобелс може да завиди!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Не бе , те в САЩ родителите изяждат децата си от глад и мизерия.
33
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ми ние как гледахме снощи мача България -Косово.
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На на на нааааа ... дуу дуду дууууу дууууу ...Ако в американската преса пише, че водата е мокра, непременно проверете дали водата е наистина все още мокра! Просто няма начин те да пишат нещо и то да е вярно! Освен ако не е станала някаква колосална грешка някъде, та бай мистейк да са написали нещо вярно.
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък нашите деца гледат гей паради. Учим ги да се събличат голи. Да гледат как жени си бъркат по дуп.ките а мъже се праат на жени. При нас е задължително да се гледа щото са по всички улици и талавизии.
30
3
 
7
 
! Отговори
Хайде, хайде... преди 4 години
Поне не ги палят с гранати, като в България.
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са близо до дъното и потъват все по надолу в САЩ децата се хранят с купони за храна. Само две държави на света отказват да ратифицират споразуменеито за правата на децата туй са Судан и САЩ. САЩ крадат парите от Уницеф и ст ях изхранват децата с купони за храна и то ако ако се намерят дарители.
28
4
 
9
 
! Отговори
А ОЩЕ НЕЩО! преди 4 години
Другари, забравих да ви кажа другите инструкции! Добрече един отговрен другар на миналата страница не беше забравил да го каже затова сега и аз добавям!5) Не пропускайте да споменете, че докато България е в НАТО и ЕС хиляди български деца ровят по кофите и десетки измират от глад всеки ден, въпреки че в магазините е пълно с евроатлантически банани!
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжите на БИ БИ СИ няма нжда да пускате. В Дания деца бяха принудени да гладат убийството и аутопсията на животни в зоопарк,но за това нямаше рев.Нашите деца вече 30 години са принудени да гледат и слушат гнусна чалга,и за това пълна тишина по медийте.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работна група от читатели на Днес.бг ви чете и препрочита статията,но до момента не може да открие източника на информацията ви.Поредното дежурно плюене по посока на КНДР
25
2
 
12
 
! Отговори
ДРУГАРИ преди 4 години
Под статията трябва да се внушава, че:1) Още малко и западът ще бъде разгромен! Стотици милиони деца в САЩ ровят по кофите за оцеляване.2) Россия, великая и могучая, става първенец в света оглавявайки най-силния и неразрушим союз - Еварзийския! 3) Северна Корея скоро ще влезе към семейството на великия Евазийский союз и Еврогейовeте и прогниващия западен свят ще треперят и мокрят гащите.4) Държавите в Азия, които са приятели с Русия са символ на потентност, демократични ценности и свободи!