Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции

Семействата на осъдените на смърт също били принудени да гледат
Обновена: 11 юни 2019 13:27 | 11 юни 2019 13:24,
148
Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции
Снимка: Reuters

Работна група, интервюирала 610 изменници на режима в Северна Корея за 4 години, състави доклад, документиращ десетилетия, белязани от убийства в страната за престъпления от кражба на крава до гледане на южнокорейска телевизия, пише BBC.

Публичните екзекуции се състояли в близост до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки, коментират от работната група.

Още по темата

Тълпи от над 1 000 души се събирали да наблюдават убийствата.

Според доклада членове на семействата на осъдените на смърт, дори и деца, са принуждавани да гледат как убиват техни роднини. Телата на екзекутираните, както и мястото, където се погребват, рядко се споделяли на близките им.

Най-малкият свидетел на подобна гледка е било 7-годишно дете.

Някои от публичните екзекуции са се състояли по затвори и трудови лагери, където обвинените в политически престъпления са принудени да работят като миньори и секачи.

КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Свидетели споделят, че министерски служител се обърнал към тъплата при едно от тези публични убийства и извикал: "Това може да се случи и на вас".

В доклада се посочва още, че екзекуциите са „основен метод за засилване на страха и възпирането на гражданите да се включват в нежелани от режима дейности“.

По-голямата част от убийствата стават след заповед за разстрел, твърдят изменници на Пхенян. Той най-често включвал три изстрела в различните кръгове на тялото на осъдения на смърт.

Някои от интервюираните посочват случаи, при които екзекуторите изглеждали дори пияни. „Това е, защото извършването на убийство е много трудно емоционално“, обясни един от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
26
 
! Отговори
срам и позор преди 4 години
На фона на случващото се в Ирак,Либия,Сирия където запада изби милиони чрез агресии и терористи....тези лъжи не са вече интересни....
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лъжат,краварите,много
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише "Гардиън". Изследването е направено от базирания във Вашингтон Urban Institute. Отбелязва се, че момичетата продават телата си или предлагат "секс за пари" като стратегия, за да свържат двата края.
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георги Марков първо беше галеник на Тодор Живков, не му хареса системата, избяга в Англия, там в началото беше звезда, галеник на режима избягал, ама след време и там не му хареса и почна да пише и да критикува и капитализма и британските тайни служби бързо решиха въпроса с него.
20
11
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
А ПЪК ДЕЦАТА В ТАК А НАРЕЧЕНИТЕ ЗАПАДНИ(ДЕМОКРАЦИИ) СА ПРИНУДЕНИ ДА ГЛЕДАТ РАЗГОЛОГЪЗЕНИ ИЗВРАТЕНЯЦИ НА ГЕЙ ПАРАДИ И АКО НЯКОЙ РОДИТЕЛ НЕ ИСКА ДЕТЕТО МУ ДА СТАВА СВИДЕТЕЛ НА ТАЗИ ГНУСНА СОДОМИЯ ДЪРЖАВАТА ОТНЕМА ТАКОВА ДЕТЕ ОТ БИОЛОГИЧНИТЕ МУ РОДИТЕЛИ И ГО ДАВА ЗА ОСИНОВЯВАНЕ ПРИ НЯКОЯ ГЕЙ ДВОЙКА.
19
9
 
29
 
! Отговори
Djo преди 4 години
Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции = Децата в Европейският съюз са принудени да гледат публично как гейове и лезбийки се целуват на публични места.
18
9
 
17
 
! Отговори
Петров преди 4 години
след заповед за разстрел, твърдят изменници на Пхенян======================================Може ли да имаш вяра на изменник? На Георги Марков например?
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба си плоската лъжа.Обаче доклада на посланник Байърли от България май не беше лъжа!
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уолмарт изхвърли всички американски стоки от равтовете си, и сега във всяко кътче на САЩ се продават китайски стоки. Американската икономика не може да конкурира китайската по цени и качество, американците които преди проузвеждаха стоките които сега са заменени с китайски са без работа. В САЩ има цели пустеещи градове пълни с бездомници и безработни защото няма работа.
15
13
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Това е мярка с възпитателен характер, да видят какво ги чака ако някога им хрумне да се отклонят от любовта и преклонението си пред Сленцеогряния Велик Лидер - Ким Чен Грух ... !!!
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай също има частен бизнес, но се контролира от комунистическата партия, трабва да служи на обществото, олигарсите които се отклоняват от линията зададена от Китайската комунистическа партия и крадат или изнасят капитали в особено големи размери също ги разстрелват на площадите публично. САЩ няма ли да наложат санкции на комунистически Китай както на Северна корея?
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Бг ги събират по стадиони и показват как се лови крадец с удари по главата и взривяване на учебни бомби в близост до деца, които се оказват потърпевши ( с изгаряния) в един момент.
12
2
 
28
 
! Отговори
Питане преди 4 години
А как стои въпросът в публичните екзекузии в приятелите на САЩ Саудитска Арабия които преди време купиха от САЩ оръжия за 400 милиарда долара?
11
5
 
30
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Във филма "Чернобил" има сцена, в която миньорите работят под дулото на автомати и заплахи. Руски миньори, участвали в ликвидирането на аварията казаха, че това е откровена измислица с цел дискредитиране на Русия и представянето и като варварска страна. Тази жалка надменност на робовладелския, расистски и агресивен Запад да предсатви себе си като висш морален съдник е една от многото му отвратителни черти.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата в САЩ са принудени да се убиват сами в училищата със оръжия. В САЩ малките деца вместо близалки пистолети си купуват и падат и умират от куршуми.
9
9
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Ужас, и като се има в предвид, че там всекидевно екзекутират стотици хиляд с минохвъргачки, това си е опасно за дечицата, може осколки от експлозиите на минохвъргачките да наранят дечицата, горкичките. Затова САЩ трябва да затегнат санкциите и евентуално да започнат военни дейстия, а ние като членове на НАТО трябва да подкрепим САЩ и да закупим самолетите F-16.
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУБЛАДЖИИТЕ ЩЕ ВИ КАЖАТ ,РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време бяха пуснали по българската един клип как северно-корейски деца пеят "yмpи Америко, моят татко генерал ще ти пусне атомните бомби", но се намери някакъв студент при това южнокореец, който обясни, че не става дума за татко генерал ами за чичо генерал и не за атомби бомби, ами чичко генерал донесъл на детето слонче и мече да си играе.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много голяма загриженост, а колко хора ще умрат от глад заради ембаргото на САЩ, ясно че Ким няма да умре от глад. Ембаргото на САЩ убива местните хора и те страдат от недохранване защото. Русия и Ктиай не могат да им продадат храна или да им подарят заради ембаргото и санкциите на великите и широкоскраени демократи. Южна Корея нямат ембарго и си купуват храна от Русия.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не копирате една статия на любимото ви ДВ (DW), ето и заглавието и:Лъжите за Северна Корея: ето как се раждатНовините за Северна Корея, тази напълно откъсната от света страна, се харчат като топъл хляб. Проблемът обаче е, че нерядко тези "новини" се оказват пълна измислица. Особено ако са тиражирани от един определен източник.