Помощта за първолаци остава 250 лв. и тази есен

С нея ще бъдат подкрепени 43 хил. деца
2
Помощта за първолаци остава 250 лв. и тази есен
Снимка: архив, БулФото

Еднократната помощ за първокласници да остане 250 лева и за учебната 2019/2020 година. Това се предлага в проект на постановление на МС, публикувано за обществено обсъждане със срок до 10 юли.

Този размер е същият като за настоящата година.

Очаква се за учебната 2019/2020 г. с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, да бъдат подкрепени 43 800 деца. Средствата за изплащане на помощта при предложения размер са 10 950 000 лв.

Помощта се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца.

Тя се получава при средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца по-нисък или равен на 450 лв., определен в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам и позор!!! Изглежда, че някои деца нямат нужда от помощ на "държавата". И какъв е извода... Да бъдем безработни явно и да я докараме до просешка тояга. Глупаво и необмислено решение. Редно е всички деца да си получат детските и социални помощи, които смятам, че им се полагат като граждани на Република България.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подигравате се! Засрамете се!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Димитрова преди 4 години
До БПФПодкрепям Ви! Моите деца реално не съществуват за държавата, само защото родителите ми са се постарали да ми подсигурят образование, а и аз не преживявам по кафенетата. И въпреки, че и двамата със съпруга ми работим, ние просто оцеляваме. А се оплакват, че няма раждаемост сред българите, че интелигентните млади хора бягат. Един ден децата ми като самостоятелни граждани най-вероятно ще решат да видят живота в чужбина и аз ще ги подкрепя и насърча
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото това не е държава а мащеха!! Всичко е направено така ,че колкото може по малко хора да взимат помощи!
2
0
 
25
 
! Отговори
МК преди 4 години
помощта трябва да бъде за всички деца и защо се гледа брутния доход, а не чистата сума, която се получава
1
0
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Защо не подпомогнете всички първокласници, а не само тия от хъxpещ произход? А тия - в приемните семейства - защо - нима "благородните" приемни родители не получават около 1000 лв на месец - заплата + средства за издръжка на детето? Малко ли им е?Естествено - за сметка на нашите деца - ние издържаме държавата си с данъци, за децата ни няма нищо !!!