Постоянен арест за мъж, представил се за лекар

Той практикувал в Стара Загора без правоспособност
11 юни 2019 19:45,
5
Постоянен арест за мъж, представил се за лекар
Снимка: pixaBay

Постоянен арест е наложен на 48-годишен мъж от Стара Загора, който упражнявал лекарска професия, без да притежава правоспособност в периода от септември 2018 г. до юни месец тази година, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Мъжът имал завършено висше образование за медицински специалист, но бил безработен. За да си осигурява доходи, той започнал да практикува професията на общопрактикуващ лекар.

Той обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал лечения и издавал съответните медицински документи. И друг път той се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер през 2009 и 2011 г., като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда "лишаване от свобода".

Магистратите преценипа, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и затова Районният съд в Стара Загора му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
х преди 4 години
то па истинските доктори колко народ са уморили, ама нали имат кетап и никой не ги бара
2
3
 
6
 
! Отговори
хипократ без клетва преди 4 години
И що не пуснат Медицинския одит - да потърси резултати от тая дейност на обвиняемия ! ! Да не се окаже, че все пак е лекувал и никого не е уморил . . . . . хм . . . . . . .
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за Герберската върхушка представяща се години вече за "политици" кога?????