Лекари преглеждали фиктивно, НЗОК плащала

Работата по случая в Бяла Слатина продължава
12 юни 2019 12:05, Петя Славова
11
Лекари преглеждали фиктивно, НЗОК плащала
Снимка: архив, Reuters

Двама лекари от Бяла Слатина са заподозрени, че са получавали средства от здравната каса за иктивни прегледи на пациенти.

Според Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/ във Враца, медиците са получавали неправомерно средства за лечебна дейност, съобщиха от МВР.
При проверка от служители на полицията в три лекарски кабинета са намерени и иззети 55 амбулаторни листа на пациенти. Проверените кабинети се намират в Бяла Слатина и две села от общината, в които работят лекарите.

Според амбулаторните листи, написани и подпечатани от двамата медици, пациентите са преминали медицински прегледи за времето от 5 до 12 март 2019 години.

Листите са подписани и от пациентите. Установено е, че в този период лекарите са били извън страната. От друга страна пациентите свидетелстват категорично, че не са ходили на медицински прегледи при лекарите на посочените в документите дати, а положените подписи не са техни, допълват от ОД на МВР.

Изготвените документи са отчетени пред РЗОК-Враца с цел получаване на средства от бюджета на касата, уточняват от полицията. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
от кухнята преди 4 години
С копи-пейста на амбулаторните някои доктори в търново направиха милиони. По БМВ-тата последен модел ще ги познаете
9
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 4 години
До стефанов----------------------------------Пожелавам ти да те лекува техниката и принтерът.
8
0
 
2
 
! Отговори
стефанов преди 4 години
Крайно време е някой да вземе метлата и да почва чистенето и защо 430 болници - ужас и безумие и всичко това точи едни пари като се има в предвид че над 85 % вършат елементарен тип дейности....Техниката е превзела ТОТАЛНО дейността им...От тези болници минимум 130 - за ИЗХВЪРЛЯНЕ....Ако констатирате случаи на измама - просто му скъсете живота на този наглед.. Тези пък които достойно си вършат работата - ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЕ
7
0
 
2
 
! Отговори
стефанов преди 4 години
Какво значи лекар в 21 век. Това е лице КОЕТО НЕ ПРАВИ ПРЕГЛЕД...Той е един ОПЕРАТОР на техниката с която борави....Принтера отпечатва резултат и някой трябва да го прочете....Велики приказки ...и в крайна сметка - ЛЕКУВАНЕ ЗНАЧИ ИЗПИСВАНЕ НА лекарства пък каквото стане....Тази каста е с мания за величие и болни амбиции...Новия принцип е - НЕ ПАЗЕТЕ ДОКТОРА а СЕ ПАЗЕТЕ ОТ ТАКИМА МЕДИЦИНСКИ измамници...Много *** и нищо повече...
6
2
 
12
 
! Отговори
честно преди 4 години
Писна ми да се повтаря , че вече нямало лекари. Колкото има толкова, но да са лекари. Не схемаджии.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да си говорим честно къде в Европа касата плаща 10-15 Е за преглед. Най-много ако ги подгонят, да изгонят и останалите лекари в България. Живея в София, миналия месец личната ми лекарка и една нейна колежка се пенсионираха на по 70. Оказа се че в цялата поликлиника няма свободни лекари, вече просто няма. Наложи се да ида в частен център в съседния квартал да си запиша личен лекар.
4
1
 
6
 
! Отговори
матура преди 4 години
"...иззети 55 амбулаторни листа..." Не става дума за ЛИСТАТА на дърветата!"Според амбулаторните листи..." Не става дума за изборните ЛИСТИ!"Листите са подписани..."Правилно в случая е да се изпише "амбулаторни листове"!
3
0
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
И моята 3 години ми прави прегледи за хронично болен на всеки три месеца, без да сме се виждали....
2
0
 
19
 
! Отговори
Не само преди 4 години
Фиктивни прегледи има. Проверете големите частни болници. Фиктивни манипулации, операции, изписване на скъпи лекарства фиктивно, а после се продават в аптеките. Те обаче си имат хора вНЗОК и са не наказуеми.
1
1
 
17
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Такива са навсякъде нашите положили Хипократова клетва, пазители на народното здраве.