Нивото на Дунав край Силистра още се повишава

На този етап обаче то е далеч от критичното
12 юни 2019 12:32, Красимир Ангелов
2
Нивото на Дунав край Силистра още се повишава
Снимка: Булфото

Нивото на река Дунав в Силистренско се повишава, но е далеч от критичното, стана ясно на състоялото се заседание на Областния кризисен щаб в Силистра.

На този етап информация за обстановката се събира три пъти в денонощието, но при необходимост ще се събира и обобщава на четири или на два часа.

Дунав заля крайбрежни понтони и заведения в Силистра

Нивото на реката край Силистра днес 705 при критично 777 сантиметра, а край Тутракан - 750 при критично 790 сантиметра. Дигите на язовирите и дигата на Дунав се наблюдават.

На кметовете е разпоредено да свикат спешно общинските щабове и да се обсъди обстановката по места.

Няма нарушения на водоподаването и заедно с Регионалната здравна инспекция се извършва мониторинг за качеството на питейната вода. Пречиствателната станция в Силистра работи нормално, наблюдава се и нивото в районите на помпените станции на "Напоителни системи", бе съобщено на заседанието на щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 4 години
Всички "мокри" от деца знаят / и аз поживях 14 години до брега на Дунава/, какво е това "ЧЕРЕШОВИ ВОДИ".Малко странно ми звучат данните за Силистра и Тутракан, без да са ясни причините за това повишение на речното ниво там. А в българският участък на Дунав има други критични точки , заливани от прииждащите алпийски води.Възможно е обилните валежи в България и Румъния да доведат до временно увеличение нивото на реката при Русе , Тутракан и Силистра, но за това си има ИАППД. Какви са данните и ?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свикнали сме