Матрос припадна и почина на полигона "Шабла"

Лекарите опитали да го върнат в съзнание, но без успех
44
Матрос припадна и почина на полигона "Шабла"
Снимка: БТА

Старши матрос от военно формирование 38 920 – Варна е починал днес на зенитния полигон на Военновъздушните сили "Шабла".

На полигона днес се проведе съвместно тактическо учение, което бе наблюдавано от премиера Бойко Борисов, военния министър Красимир Каракачанов, висши офицери и др.

По време на изпълнение на служебните си задължения старши матрос Жеко Добрев е почувствал неразположение и е припаднал.

Незабавно му е оказана първа помощ от медицинските екипи, осигуряващи учението, съобщиха от Министерството на отбраната. Въпреки усилията на лекарите, той не се е върнал в съзнание и медиците са констатирали смъртта му, като по първоначална информация вероятната причина е инфаркт.

Старши матрос втори клас Жеко Галинов Добрев е на 36 г.

Още по темата
Той е бил на длъжност минен електротехник във военното формирование 38 920 Варна. На служба в Българската армия е от 11 август 2008 г.

Министерството на отбраната изказва съболезнования на семейството и близките на старши матрос Жеко Добрев.

Това е втори подобен случай през последните дни. На 10 юни сержант Ерол Бозали от военно формирование 42 000 – Карлово почина в следствие на остра сърдечна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ,е вместо да се пише съболезнования за роднини и близките. Се пише кой дебел, кой не, кой какъв, кой онакъв.ТОВА Е БЪЛГАРСКО МОМЧЕ ИЗБРАЛО ДА СЛУЖИ НА ДЪРЖАВАТА. ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМА. ПСЕВДО ПАТРИОТИ.П.П. Сега ще кажете че съм от ВМРО, ГЕРБ и друга партия, и че защитавам някой си. НЕАз съм безпартиен като 60% от народа.
39
0
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
хайде не приказвай кат Пена на пазара, този е от кораб моряк а не от тези по бреговите йазарми. Плавателния състав минава два пъти в годината прегледи и то сериозни във ВМА почти като летците....никой няма да не забележи високо кръвно
38
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако от бай Бyлгар ставаше моряк или войник още щеше да е на три морета. Жалко за човека станал жертва на болни амбиции да имаме флот.
37
5
 
4
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Не е въпросът в гонката-поицаите и военните масово крият ,че са хипертоници,лекарства не пият,някой тренират усилено и вземат"добавки"-разбирай стероиди.Резултатът от всичко това е такъв.Иначе инфарктът не е гръм от ясно небе!
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква ли гонка е било да се подмаже началството пред Тиквата и Цвъки Ушков !
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойчо , прибери се в Банкя , само градушки и смърт сееш .
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог за го прости
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "SS", човека го познавам и съм служил с него.
32
4
 
2
 
! Отговори
SS преди 4 години
Абе тоя(тая)Анонимен на всяка манджа мерудия,всичко знае всичко разбира.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всичи които пишат само зословия ще кажа че ст.м-с Добрев беше без наднормено тегло и високо кръвно.И нилога не е идвал на работа за да седи или лежи. От инфаркт почиват и най големи спортисти.
30
5
 
2
 
! Отговори
до бяхме войници преди 4 години
оффф , и ние сме ходили казарма и всеки ден крак сме набивали, а кадраците отиват сутрин и гледат къде да седнат, на принципа " те ми плащат колкото да не Умрем и аз работя , колкото да не зАспим" и като ги напънат някой ден и изплезват език.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време - дървени кораби с железни моряци.Днес - железни кораби с кекави професионалисти.
28
0
 
17
 
! Отговори
Зная какво е: преди 4 години
брат ми,съпругът ми,синът ми са били моряци:особено по празници:тренировки, маршируване,ставане рано рано в 3-4 ч. На слънце цял ден.Ни тоалетна,ни вода, нито ти е до храна.И колко съм виновна пред сина си: въпреки да знаех, на клетвата му ,след нея седнахме да обядваме: а той е искал да легне и да почине.Едва към 16 ч каза"немога да стоя на масата повече.лягам.След 1ч. го събудихме,защото трябва да се връща.едва сега след 28 години, се сещам за някои неща.Горкото момче и семейство:Мир и светл
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старши матрос 36г!. Не знам точно в ВМС с какъв ранг е, но явно е войник. Това е смешно. Профи армията, е едно недоносче, а наборна при това разделение в обществото е безумие.Лично аз не виждам решение. Но ще дойде време свободното падение да приключи. И вероятно удара ще е силен, дано тогаз прогледнем безумията които сътворихме.
26
11
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Войската много кекава бе!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Поне тази година не загубихме вертолети или кораби..."____________________Не грачИ! Годината приключва на 31.12.
24
2
 
9
 
! Отговори
Бяхме воиници преди 4 години
Най-гадно и трудно е на воиниците някой постоянно да ги държи в напрежение ами на тяхниите глави от през ноща всички държавни лидери са им се изредили на главите на тоя пек крак не са подгънали от стоене мирно са се побъркали--те са като цирк на показ постоянно някой ги разглежда а те са в мирно...всичко с лампази се изреди там да обяснява колко важно е да сме заедно ,то до тоалетна не може да се иде без да застанеш пред някоя трибуна..
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен16Какво момче бе?36 години13 юниКаква зима те гони?
22
1
 
9
 
! Отговори
бехме воиници преди 4 години
Едно е 18 г кир друго е 36 г главен и преглавен сержант да не говорим за 40г и повече--на след 30 г възраст вече опитват от мазната мръвчица с ракииката па носат на пиене до сутринта --физическата форма е каквато е останала--имам тука наблизо двама военни сержанти още млади МИ от тях по здрави пиячи няма не казвам ,че са алкохолици ама затварят заведението от воле... сега конкретно за човека не се говори ,ама общото състояние на нещата е като и плащането малко пари малко качеество ден да мине...
21
2
 
11
 
! Отговори
истина преди 4 години
Никой не знае,кога и какво ще му се случи,може от притеснение от претоварване,може пък и проблем да е имал момчето.Жалко че толкова млад 36г. пък и самия застоял живот си казва думата.Преди когато имаше казарма преди 2000г. всички войници правеха физ.зарядка ама няма студ,няма дъжд гол до кръста и на вън 30 мин. упражнения и бягане,бях станал като хрътка само мускули и жили.А сега профи войниците се отпуснали като толупи за войничките пък да не споменавам.Как си вземат изпитите всяка година???