Нападнатата от питбул: Беше по-бърз, не успях да се скрия

Това не бил първия инцидент с кучето
13 юни 2019 08:58, Боряна Павлова
15
Нападнатата от питбул: Беше по-бърз, не успях да се скрия
Снимка: Reuters, архив

77-годишна жена беше нападната от питбул и се озова в болница. Инцидентът стана в монтанското село Дългоделци.

Ангелина Асенова излязла от дома си и тръгнала към приятелка. Видяла кучето на улицата и се опитала да се скрие, но то било по-бързо от нея и я повалило.

"Имах един чадър в ръката, посегнах към него и то избяга. След малко се върна и започна да ми души главата", разказва Ангелина пред "Нова тв".

На помощ на Ангелина се притекъл мъж от близката къща.

Незаслужено жестока смърт! Пет кучета разкъсаха млад мъж

"Аз бях тук в двора и чух викове - "Данчо, Данчо" и се сетих, че жена ми каза, че предния ден кучето е било на свобода по улицата и взех мотиката и тръгнах да спася жената. Когато отидох там, тя беше паднала на асфалта пред нас, а кучето стоеше на около 15-20 метра от нея”, разказва Йордан Георгиев.

Тогава кучето се отдалечило, но Ангелина вече била паднала на земята, повалена от питбула. При падането жената счупила шийката на тазобедрената става.

Докато чакат линейка, която да дойде да помогне, питбулът се върнал.

Има ли умряло мое куче, питал собственикът на животните убийци

Друг съсед се притекъл на помощ и го прогонил. Няколко часа след инцидента, кучето било хванато и закарано в друго село, твърди жената, която се грижила за него. Тя казва, че то е бягало много пъти, но проблеми до сега не е имало. Хората в селото разказват, че само късметът до сега ги е спасил от други инциденти с въпросния питбул.

"Предния ден, ако не бяха едни хора, кучето щеше да ме нападне и мен, защото аз го видях. То беше тръгнало към мен, а те ми бяха казали, че това куче се пуска и напада хора”, споделя Адриана Асенова. Спасила се като влязла при съседи, но вече не излиза без пръчка.

За Ангелина остава тежката травма и още дълги дни в болницата и време за възстановяване.

"Към 2000 ще ми излезе лечението и пропуснати ползи, защото работя като счетоводител на фирми”, допълни тя.


15
Още от Страната
След бедственото положение: Описват щетите в Стражица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
видяла го е на улицата, размахала чадър да го изгони - да я пита човек, защо! ако си е минала покрай кучето без да размахва чадъра, нямало е да бъде нападната!
12
2
 
18
 
! Отговори
Ro преди 6 дни
Абе докога ще дават на кьораво и сакато да гледа животни и да си избива комплексите? Няма значение дали ще е питбул или пинчер, това е сериозен ангажимент и към кучето, и към обществото. Изтървали го, пускат го да търчи из селото и им е през оная работа. На тия да им режат ръцете, потенциални убийци, като оня с 5-те кучета, които изядоха човек от озлобление и глад. Аман от първобитни.
11
1
 
29
 
! Отговори
Докога? преди 1 седмица
Докога ще позволяваме!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съобщаваше се, че ще има хайка за кучета, който има куче, да си го държи вкъщи.
После бездомни кучета нямаше.
9
4
 
33
 
! Отговори
teo преди 1 седмица
В много държави тези ПИТБУЛИ И ДРУГИ ПОРОДИ НА КУЧЕТА УБИЙЦИ СА ЗАБРАНЕНИ ! Явно трябва и в България ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ, след като има толкова много нападения и ЖЕРТВИ - РАЗКЪСАНИ ХОРА!!! Няма такава държава, след толкова нападения и разкъсани хора ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ - ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ДА СЕ ОТГЛЕЖДАТ СЪС ЗАКОН !!! БОЙКО, ЦАЦАРОВ, ЗАЩО СПИТЕ? НАРОДЕ ?????
8
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
Ако възрастен човек си е счупил шийката на бедрото, не опитвайте да го изпънете в обичай­ното му положение. Веднага го положете по грьб и сложете шина на пострадалия крайник така, че да се захване тазобедрена­та става. Лечението е много трудно, костите срастват чак след 6 до 8 месеца и през цялото това време пострадали­ят е принуден да лежи. А продължителното лежене води до развитие на застойна пневмония, получават се рани от залежаване, тромбоемболия, което е основна причина за високата смъртност след такава травма. Затова е най-удачно възрастният човек да се подложи на операция.
7
3
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ИМА БЕЗДОМНИ КРОТКИ КУЧЕТА И ТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ, НО ТЕЗИ КОИТО СА АГРЕСИВНИ И НАПАДАТ ТРЯБВА ДА СЕ ДОКЛАДВАТ!

АЗ ДОКЛАДВАХ ЕДНО ЗЛО ГАДНО КУЧИЩЕ В НАШИЯ КВАРТАЛ КОЕТО НЕ САМО МЕ ЛАЕШЕ НО ДОЙДЕ И МИ УХАПА ПЛИКА ДОБРЕ, ЧЕ ИМАХ ПЛИК !

ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ СЛЕД КАТО ГО ДОКЛАДВАХ ДО МЕСЕЦ КУЧЕТО ИЗЧЕЗНА НАПЪЛНО!!!

НО НА ТЕЛЕФОННИЯ СЕКРЕТАР КАЗАХ , ЧЕ МЕ Е НАПАДНАЛО И УХАПАЛО ПЛИКА! ЯВНО СА ПРЕЦЕНИЛИ , ЧЕ Е ОПАСНО И СА ГО ПРИБРАЛИ И ПРАТИЛИ В МЕСОКОМБИНАТА!

ИЗВОДА Е: ЩОМ Е ПРОБЛЕМНО ДОКЛАДВАЙТЕ ГО!
6
1
 
43
 
! Отговори
Shark преди 1 седмица
Ами сега собственика на кучето да плати цялото лечение на жената + обезщетение. А кучето да бъде приспано. Обичам животни, но това не може така да продължава, кучета, които нападат хора трябва да бъдат приспивани, а стопаните им да понесат сериозни наказания и много солени парични глоби. Защото реално това си е непреднамерено нанасяне на телесна повреда, и опит за убийство. Даже не знам дали не си е съвсем преднамерено, щом имаш такова куче и не взимаш съответни мерки.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За човек на 77 такава травма е ужасна, означава почти сигурто трайна инвалидизация, а в някои случаи остава на легло вече, въпреки операциите. Само затвор за психопати които развъждат такива породи. Крайно време е и у нас някои породи да бъдат забранени
4
2
 
13
 
! Отговори
матура преди 1 седмица
Тази публикация не мога да коментирам въпреки, че е необходимо! Ще ми отнеме много време, а и какъв смисъл! Образованието ни е трагично!
3
0
 
53
 
! Отговори
Чикън преди 1 седмица
Днешният Бай Ганьо иска бмв, питбул, татуси и максимално кифленска приятелка. Само така е безсмъртен!
2
0
 
39
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 седмица
БЕЗ КОМПРОМИС, ЗАТВОР!
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На някои места се стига до там, ловна дружинка да ги избива... иначе няма оправия.