По дирите на къщите за гости: Следват Чирпан и Велинград

Гледат дали обектите работят по предназначение
13 юни 2019 17:30, Петя Славова
8

Служители на фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието и храните с нови проверки на къщи за гости. На прицел са къщи в Чирпан и Велинград, които кандидатстват за дофинансиране по европейска програма.
Още по темата

Проверките на място целят да се установи дали обектите, които кандидатстват за финансиране работят по предназначение и дали съответстват на исканата от кандидата инвестиция, припомня Bulgaria ON AIR.

Обект на проверка бе къща за гости във Велинград, която е изградена със собствени средства и не е финансирана с европейски програми. В конкретния случай фирма кандидатства за обзавеждане на спални, гардероб, мека мебел и кухня на обща стойност малко над 41 хил. лева с искано финансиране 31 230 лв.

"Ако проектът бъде одобрен и бъде извършена инвестицията, той трябва да бъде контролиран дали работи по предназначение", обясни контролиращият орган.

Експертите са проверили и проекти очакващи финансиране по местната инициативна група в Чирпан.При завършване на обектите предстои и разглеждане на подадените за финансиране проекти. Проверките продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проверката в Чирпан и Велинград е заради силните структури на БСП, и изобщо от 5-600 подобни грабежа за гостни къщи, колко от тях провериха, колко останаха,
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Служители на фонд "Земеделие"...който раздаде европари на свой хора да си построят къщи/като Атидже Алиева Вели, несменяема зам.-шефка на ДФЗ която уреди родата на Карадайь,с 4 къщи,за благодарност лидера на ДПС я прати евродепутат/...тръгнали проерки да правят.Какъв цинизъм само.
6
0
 
3
 
! Отговори
съвет преди 4 години
Питайте злобното Ленче. Тя е навътре в тази далавера.
5
0
 
2
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Разбира се, че работят по предназначение тъщата посреща зетя, а той горкичкия чинно си плаща на тръгване.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите услужливи медии дрънкат за "изненадващите" проверки от доста време, така че очаквам всички "къщи за гости" да са "законно работещи" и без никакви нарушения. Хората имаха време и фактурки да напишат, и гости да отчетат.
3
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не очаквайте големи нарушения. За проверките се говори от доста време, така че те не са изненадващи и хората са подготвени.
2
1
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
това е хотелче, а не къща за гости! за да е къща за гости трябва да е 2ра сграда, а 1та да е къща на стопаните развиващи някаква фермерска дейност, което е екзотика за гостите-туристи!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"дали обектите работят по предназначение"? естествено! дори и собствениците си плащат, с държавни средства разбира се!