В края на седмицата: Засилен трафик при ГКПП-Маказа

Очакванията на МВР са заради старта на туристическия сезон
13 юни 2019 16:36, Петя Славова
3
В края на седмицата: Засилен трафик при  ГКПП-Маказа
Снимка: архив, Булфото

Засилен трафик през пропусквателния пункт при ГКПП-Маказа се очаква в края на работната седмица с началото на активния туристически сезон, съобщават от МВР.

Именно там интензивността на пътникопотока е най-голяма, сочат данни от предходните години. Този пропусквателен пункт се използва и от румънските граждани и очакванията броят на автомобилите да се увеличат там е два пъти, а пътниците три пъти в сравнение с обичайния трафик.

По тази причина и гранична полиция е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена.

От МВР предупреждават още, че заради намаления брой гръцки полицейски служители вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на изход и на вход.

Колони от турски, румънси и български автомобили се очаква предимно на излизане от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Разбрафте ли сега къде отиват румънците и българите на почивка и защо са празни хотелите по морето?
2
0
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Истината е,че работят две трасета, вместо 4.Въпреки това, няма опашки от коли. Вчера се минаваше пункта в рамките на 5 минути и в двете посоки. Движението беше спокойно, няма колони от румънски коли. Миналата седмица, събота и неделя се чакаше по два часа. Така е всяко лято.Въпреки работещи по 4 трасета. Румънците минават цяла България, за да почиват в Гърция.
1
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От заглавието излиза, че повишеният трафик е факт, а от статията - че е необосновано очакване. Коя е истината?Българите няма как да пътуват, защото парите не им стигат дори за хляб.