Времето утре - слънчево, градусите стигат 34

След обяд на места ще превали, може да има и бури
0
Времето утре - слънчево, градусите стигат 34
Снимка: Dnes.bg

До полунощ все още на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, но в процес на затихване. През втората половина от нощта над по-голямата част страната ще бъде предимно ясно и тихо.

В събота ще преобладава слънчево време, след обяд - с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието още от сутринта ще има временни увеличения на облачността. В следобедните часове ще се развие и купеста облачност, но само на отделни места - главно по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури на въздуха ще са 26-29 градуса. Температурата на морската вода ще е 23-24 градуса, само на север от нос Калиакра ще е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, а по билата - и временно силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, а на 2000 метра - около 16 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юни - слабо ще се понижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари