Морето изхвърли обезглавено бебе делфин край "Корал"

Вероятно е обезглавено заради бракониерски улов на калкан
16 юни 2019 15:45,
18

Mорето изхвърли обезглавено бебе делфин край плаж "Корал". Еколози смятат, че вероятно делфинът е загинал в следствие на бракониерски улов на калкан. В екоинспекцията в Бургас до момента са постъпили 12 сигнала за изхвърлени от морето мъртви делфини.

Всяко лято морето изхвърля десетки мъртви делфини. От сдружението "Да запазим Корал" през 2015 година правят международно разследване, което установява, че причината е заплитане в бракониерските мрежи за улов на калкан на турски рибари, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата


"Те разпъват едни мрежи, които са стотици километри. Очите на тези мрежи са малки, в тях влизат малките делфинчета, удушават се за 5-10 минути, когато те чистят мрежите от калкана. Делфинчетата ги изхвърлят във водата и те след 100-200 километра пристигат по нашите брегове", каза Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал".

През 2016 година постъпи предложение в рибарските мрежи да бъдат поставени акустични устройства, така наречените пингери, които да предпазват делфините от оплитане. Оказа се обаче, че те са безполезни.

От екоинспекцията в Бургас казват, че е много трудно да се установи дали има човешка намеса при смъртта на делфините, които морето изхвърля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Симеон преди 4 години
"Умрял делфин - Не ми пука.Война в Африка - Не му пука.Убити десет човека в сащ - Не ми пука, но не съм и против.Умрял някой човек в България - Еми, заслужил си го е"Ей това разбрах днес, от коментарите ви. Болнави сте...
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Не че нещо, ама да искаш да избиеш и смачкаш всичко живо покрай теб, не е много по-добре. Работата е, че в един момент, такива амбиции се отправят и към хората. Ако си имал взимане даване с богати и имащи власт хора, ще ти стане лоо, какво ни мислят...
10
0
 
5
 
! Отговори
Тиквеник преди 4 години
Четеш някои от коментарите и разбираш защо държавата е толкоз зле. Няма как да е иначе. Простотията намира отражение навсякъде. Не държавата прави народа, а народа прави държавата. Делфин без глава и народ с тиква вместо глава. Не може да бъде по друг начин.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочета, че някой употребява бебе някакво си животно и веднага ми става ясно, че става въпрос за зелени талибани най-вероятно от веганската секта, чиято голяма мечта е да унищожат хората, за да си живуркат на воля техните бебета-животни.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е трудно! С отрязана глава ли е трудно да се установи или застреляно! Бездарни некадърници!
7
18
 
3
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Преди две години с дядката на Шабла един найдохме заседнал на брега. Веднага отидох до колата за брадвата и размирисахме скарата)
6
4
 
4
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Имаше ли Гюро глава
5
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото срещу делфините трябва да се вземат сериозни мерки. Немога да си обясня какво толкова ги защитават! Това е вид без естествен враг в морето. Размножава се главоломно и всичко което прави е да плюска и да се.ре. Сафрида вече все по-рядко може да се улови от брега, а ако не се лъжа е основна храна за делфините. Преди се ловеше без проблем с въдица от морска гара. Замислете се!!!
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популация на делфини в Черно море не само е стабилно, но и после години се увеличава, така че да се в разно хипи-гей драми е смешно-глуповато. Очевадно поредното НПО се чуди как да привлече внимание, за да усвои поредната тлъста субсидия.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ние, хората, сме страшна ... Няма ли някоя епидемия да ни затрие най-после?!
2
7
 
20
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
В България има огромен брой ***, затова тази страна никога няма да прокопса. Ще стане нещо като Хаити, вместо да е райска градина.
1
24
 
4
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Руснаците са го обработили за да обвинят България щото не можаха да колонизират България като 16-та Република и сега са ни озлобени , точно така манипулураха датата 3 Март 1878 за тяхно благо