Млад мъж почина във Враца, лекарска немарливост?

Роднините на 28-годишния Веселин обвиняват медиците за смъртта му
Обновена: 17 юни 2019 09:20 | 17 юни 2019 09:19, Камелия Цветанова
94
Млад мъж почина във Враца, лекарска немарливост?
Снимка: Кадър bTV

Съмнение за лекарска грешка възникна при смъртен случай във Враца. Роднините на 28-годишен мъж от Враца винят медиците от Спешна помощ за смъртта му.

Починалият Веселин Георгиев се е почувствал зле в четвъртък, когато се прибрал от работа. Той работил като багерист.

Майка му Виолета Василева поискала веднага да потърсят лекарска помощ, но той отказал.

В петък сутринта бил много отпаднал и дишал трудно.

Майката повикала линейка, която дошла бързо – за 10 минути.  По думите на жената медиците дори не са му измерили кръвното на Веселин.

Имали проблеми да го занесат до линейката, защото е пълен.

Според майка му починалият е тежал вероятно 150 кг, но това не му е пречило да води нормален живот и да работи.

Заради наднорменото му тегло лекарите повикали пожарникари на помощ, които го изнесли на платнище.

Виолета Василева видяла, че са го хвърлили на една страна в линейката. позволили ѝ първоначално да се качи при него.

Не успели да запалят веднага колата на Спешната помощ, пожарникарите я бутали, за да тръгне. При потеглянето Веселин се обърнал по лице.

"Не можеше да диша и помолих да го обърнат", разказа майката пред bTV.

Свалили я от линейката по средата на пътя.

Тя успяла да стигне с друго превозно средство до болницата.

Там я попитали дали носи личната карта на сина си, тя я предала и тогава ѝ казали: "Ами той почина”.

Жената не знае дали Веселин е починал в линейката или по-късно. Твърди, че в смъртния му акт няма час и място.

В документа пише, че 28-годишният мъж е починал от инсулт.

Прокуратурата е образувала следствено дело. Предстои съдебномедицинска експертиза и разпит на медиците, които са придружавали мъжа в линейката, както и на личния му лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
факти преди 4 години
В България имаше 35000 лекари преди 30 години сега са по малко.Средно един лекар работи 35 години-от завършване до пенсиониране.Занчи годишно трябват 1000 нови.Завършват 400 и 280 директно заминават за чужбина.Работят на по 2 или 3 места.Затова за сега не се усеща липсата им.В болницата дето работя под 40 години са само четирима!95% сме над 55 годишни.Направо сме като динозаврите-до няколко години ще изчезнем!
76
0
 
6
 
! Отговори
MakPutin преди 4 години
Неприятно е отношението на медицинския персонал към много от закъсалите хорав най-тежките им моменти. С чорбаджиите не се отнасят така.
75
3
 
6
 
! Отговори
Защо говорите преди 4 години
недомислени неща?1.150 кг.БАГЕРИСТ. Означава, че като се качи, не слиза, на едно място.Пече го слънце.Буботи машината.ОБЕЗДВИЖВАНЕ.Възможно е като се върне да стои пред ТВ с напитка и ОБИЛНО ядене.Ако е обичал и да ПИЙВА...Какво искате?ЗАЩО се оставил да стане 150 кг??????
74
7
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
120 килограма съм при 1.90. Бе вярно, че леко наднормено, но си говорих скоро с лекар /Орлин Атанасов/ от Русе. Та, той е към 150, малко по нисък от мен, но подвижен, бърз. После разбрах, че се занимава с бойни спортове. Та на притесненията ми за теглото точно той ми каза: "Престани да четеш глупости, 60 килограмови умират от инфарк и инсулт".
73
8
 
14
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 4 години
Лека му пръст на момчето.28 години яде , като всиня и не беше немърливост, а сега докторите за 20 мин немърливи.
72
1
 
26
 
! Отговори
комплексно е преди 4 години
1. за да си 150 кг. на 28 години или много си угаждаш или имаш сериозен здравословен проблем с обмяната. Ако си 150 кг. със сигурност имаш и хипертония и разно други проблеми произтичащи от наднорменото ти тегло.2. човека е бил багерист, върнал се от работа и се почувтсвал зле. 150 кг. човек, наврян цял ден в багер на 40С (повечето нямат климатици). Безопасните условия на труд са проформа и terra incognita за бг капиталиста.3.направил се е на мъж-чакал е да се размине (българска черта)
71
1
 
16
 
! Отговори
фд преди 4 години
До човеке то и физкултурник с асансьор обясняваше на летец за ф-16
70
7
 
12
 
! Отговори
р преди 4 години
тази смърт само показва докъде ние докарало едно мутренско управление ! Що няма пари за линейки, болниц,и лекари и т.н?
69
15
 
16
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
И за кое тук са виновни пак лекарите, тъпчели са го да яде ли?
68
0
 
18
 
! Отговори
Sergi до Анонимния72 преди 4 години
Така е, така е. Голяма мизерия е с лекарите и здравеопазването, ама то не само тука е така. Като цяло човешкия живот не е толкова ценен за властта и никога не е и бил.Затова да се грижим за себе си, доколкото можем, че ако разчитаме на другите само...
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква е останалата история?Нищо не знаете за нея. Четете само някакви жълтини, съставляващи сбит непоследователен преразказ на свободното съчинение на непозната жена.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sergi 70Предполагам че захарта му е била около 11ска поне няколко месеца. За съжаление си е платил за нехайството и нека Бог го прости.Останалото от историята обаче не е по-малко стряскащо като адекватност/качеството на голяма част от българските медицински кадри и инвентар.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 69Държавата (***) не е държава от поне 80 години! Как е член на ЕС е много спорен въпрос и се надявам съвсем скоро да го преразгледат. Очакващите от държавата в момента са единствено депутатите и за съжаление "очакванията" им се сбъдват. Но и това е въпрос на време и баланс откъм един "популярен" етнос!
64
5
 
25
 
! Отговори
Sergi преди 4 години
Абе на хората започва да им пука като стане твърде късно.Ей го и тоя. 150 кила ама не се сеща да направи нещо, умира и после трябвало лекарите да го спасяват. Рядко се мре ей така, отведнъж! Трябва активно да си вървял в посока увреждане на здравето, за да се докараш до там. Ако не се грижиш за себе си, как очакваш лекарите да се грижат за теб?
63
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЧЕРТА МУ СТАВА ЛОШО, НО ТОЙ НЕ ИСКАЛ ЛИНЕЙКА, СУТРИНТА ЕДВА ДИША, ЛИНЕЙКАТА ИДВА ЗА 10 МИНУТИ, ТРЪГВАТ ДА ГО ТОВАРЯТ НА ЛИНЕЙКАТА, НЯМА КАК ТЕЖИ 150КГ, ЛИНЕЙКАТА ТРЪГВА И ПО ПЪТЯ МЛАДИЯ МЪЖ УМИРА- КЪДЕ Е ЛЕКАРСКИЯТ ПРОПУСК, КОГАТО ЛЕКАРЯТ НЕ МОЖЕ ДА ОБЪРНЕ ПАЦИЕНТА С ЛИЦЕТО НАГОРЕ- ЖАЛКО ЗА МЛАДИЯ МЪЖ- ВСИЧКИ СМЕ СМЪРТНИ.
62
3
 
10
 
! Отговори
човек преди 4 години
Аз се радвам, че сме свидетели на нещо уникално!Рядко, много рядко тук по форумите виждаме да се изказва някой специалист в съответната област.В случая лекари взимат отношение, за което ги поздравявам!Много малко останаха наистина.Българинът обаче е уникално живoнo: Всеки се изказва по тема, която не разбира.Шофьор на такси коментира закупуването на нови бойни самолети - дали да са Грипен или F-16. Пожарникар коментира промените в здравеопазването, докато барман се изказва за образованието.
61
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл да обвинявате лекарите. Очевидно е, че човекът е починал заради калпавата система и окрадените от управляващите пари от здравната каса. Няколко пъти ми се е налагало да викам линейка, най-често идват един лекар, една сестра и шофьора. Няма кой да вдигне и пренесе болния (който почти винаги е в безсъзнание или неподвижен, кагота се вика линейка), само шофьора я се навие, я не срещу едни 20 лв. Няма линейки, наличните не палят, няма кадри, няма лекари. Докторите не са виновни.
60
5
 
36
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Работил съм 4 години в Спешна помощ-София град.Линейките са пълна трагедия.2 години в моята не работеше дефибрилатора и така не го поправиха!И не винете медиците от Спешната!Условията на труд са ужасни.Имайте предвид че след 5-10 г. когато се пенсионират или измрат 80% от лекарите няма кой да ви лекува!!!Сега който се дипломира в 80% заминава зад граница,най вече в Германия!!!Тук е такава корупция и връзкарство че соцвремето просто бледнее.А и държавата не прави абсолютно нищо по въпроса!Геноцид
59
4
 
12
 
! Отговори
Четящ преди 4 години
Моля?! 150 килограмов по лице в линейката ?! Простете, но това е категорична смъртна присъда! Допускам, че смъртта е настъпила в рамките на 5...6... минути! Същото важи и за значително по леки ако имат някаква форма на изхемична болест !!!
58
1
 
30
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Примирете се вече!След въвеждането на здравната "реформа"/01.07.2000 г./ здрапеопазването започна да се срива и в момента почти няма.Кадърните лекари отидоха в чужбина или починаха.В момента има много малко лекари-професионалисти.Тези които се дипломират практически нищо не знаят,уреждат се в елитни болници и се учат на принципа проба-грешка което в нашата професия е недопустимо!!!Ние след дипломирането отивахме по разпределение и разчитахме само на себе сиНай-много учене има след дипломирането!