В Helbook питат: Какво ще строи край Езерото в столичния жк "Дружба"

И още сигнали: нелоялна търговска практика, счупени плочки
19 юни 2019 18:40, Анисия Иванова
11

Снимка: Helpbook

Нелоялна търговска практика от страна на търговец към потребител е, когато има невярна и подвеждаща информация. В такава ситуация е попаднал наш потребител, за което ни уведоми в платформата на Helbook.info.

В продължение на няколко дни е посещавал столичен магазин за фаянс и теракота с намерението да закупи плочки. В крайна сметка се спрял на такива на промоция със етикет и отстъпка, но след разговор с продавача станало ясно, че ще му бъдат продадени не на обявената в магазина цена, а на различна, по-скъпа, обявена в електронния сайт на фирмата.

След разговор с управителя клиентът отказва да закупи плочките и се обръща към Комисията за защита на потребителя с молба за проверка, тъй като смята случилото се за нелоялна търговска практика и подвеждаща информация от страна на търговеца.

След разпространена информация в медиите за застроявания на паркове в страната наш потребител отправи няколко въпроса към администрацията на столичния район "Искър" заради новопоявили се ограждения в парк "Езерото". Тъй като информационна табела липсва, гражданинът пита каква е целта на поставянето на ограда, какво се предвижда да бъде изградено, колко дълго ще продължат дейностите и кой ще извършва строителния контрол.

Проблемът с придвижването на пешеходците по софийските тротоари отново е на дневен ред. В първия апел към район "Младост" е описано състоянието на настилката пред кварталната поща. Състоянието на плочките е ужасно и имат нужда от подмяна, тъй като сегашните създават предпоставки за травми, особено на възрастните хора, които са принудени да минат през тях, за да стигнат до гишетата.

Подобна е ситуацията и в "Гео Милев"- по протежения на цяла улица във вътрешността на квартала плочките по тесните тротоари се нуждаят от спешна подмяна, тъй като сегашните са подвижни, изпочупени и идеални за спъване.

Ако видите нередност, проблем, или искате да зададете въпрос към институциите – подайте сигнал онлайн чрез HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Информиран преди 4 години
Кмета Ивайло Цеков е продажна душичка,дал е волята си за нов строеж !
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЛО? А, сериозно. Кой,какво? Това са въпроси които водят до "Кой".Кой става журналист?
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще строят сауна за америкосите. Нали сега сме вечна дружба, нема откази.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво, кой или как?Май сте изпуснали едво "се"!?Ама поне да триете сте кадърни
2
0
 
4
 
! Отговори
Hex преди 4 години
До Свещен ГущерПочти позна... истината е турски хотел. На площ около 4 000 кв.м. В момента се проектира. И гостите скоро ще си мият краката в езерото
1
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Приют за кучета