Огромен внос на гръцки череши, подбиха пазара у нас

Производителите търпят сериозни загуби
20 юни 2019 13:20,
39
Огромен внос на гръцки череши, подбиха пазара у нас
Снимка: архив "Булфото"

Огромен внос на череши от Гърция нанася щети на българските производители, съобщава NOVA.

Още по темата

Изкупуват черешите по 60 ст., на сергиите от 2 до 7 лв. килото

"Липсва всякакво спокойствие. Не знаем на колко ще бъде цената в края на деня. Има хаос и при пунктовете. Едни искат дребни, други едри. В момента делим с работниците. Те получават 40-50 стотинки за килограм, а пунктовете засега изкупуват на 1 лев", обясниха производителите.

Благодарение на кмета на Кюстендил Петър Паунов масивите се охраняват добре. От 1 юни жандармерията пази масивите, има и пропусквателни пунктове.

Българската череша не е толкова едра като гръцката. И е сладка. Киселата е гръцка. Сезонът се очертава като добър. Проблем е времето заради валежите“, обясниха още производителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
Ннн преди 4 години
Аз живея в Гърция,и не ми се е паднало да купя кисели череши.На вас в българските производители и прпрекупвачи защо ви кисилеят,защото са по евтишни и ви подбиват цената?
35
0
 
3
 
! Отговори
корекция на 35 преди 4 години
Исках да напиша: В този им недоузрял вид НЕ са неприятни на вкус, но не са сладки.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Зависи от кой район са българските череши и какъв сорт са. Зависи и от това дали са ги оставили да узреят на дървото или са ги брали недоузрели. Например, така наречените хрущялки, когато узреят са едри, черни и сладки. Но често пъти ги берат недоузрели - тогава също са едри, но имат рубинен цвят и който не разбира, мисли, че вече са узрели. В този им недоузрял вид са неприятни на вкус, но не са сладки.
33
0
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Гърция е с два пъти по големи заплати, но ги продава по евтино. Едри и сладки череши са гръцките или поне на мен такива се падат. Докато позволяват на мутри да определят цените и кой да продава, ще съсипят и този бизнес на хората с черешите. Които гласува да се сърди на тези които е избрал. Депутатите не желаят да бъдем правова държава, защото няма да могат да трупат милионите си. Затова престъпниците са на свобода и са с по над 40 висящи дела.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро пътувах през Асеновград за Пловдим,София, минах през село което всички продаваха череши че бяха и скъпи не си спомням за колко ги взех ама въобще не бяха сладки.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23Ок, няма проблем. Товарим плодовете на камиона ти, отиваме във Варна и започваш да продаваш на нормални цени, а аз ще седя с хронометъра да засичам на коя минута ще дойдат едни хора да ти кажат...приятелски... че ако до 10 минути не си ходиш, после няма да можеш да ходиш.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българската череша не е толкова едра като гръцката. И е сладка. Киселата е гръцка."Много, ама много ганьовски маркетинг. Ядох гръцки череши. И са по-големи, и са по-сладки. Ко прайм ся? Че и са много по-евтини. ***? Реагирай! Няма да има за Бентли таа година от черешите...
29
2
 
3
 
! Отговори
Цената преди 4 години
от 40 лв. за килограм череши може много да устройва производителите, но 2 лв. за килограм изглежда доста по-реалистично за българските заплати.
28
1
 
3
 
! Отговори
Черешар преди 4 години
Я се сетих.....сека година добивам от 6до7тона черешасладка убава,ако да ги давам по 0,60ст това речи струва4 000лв.Я да закарам само един бус череши у София и съм взел повече пари 2 тона по 2.50лв.са цели 5 бона..хоу,хоу.Останалите череши мога да ги направаа на ракия бре5 тона череши да ми изляза 3,5 тона ракия по 7лв. килотоБрях ***.*** му над 20 бона.Хей туй ще да е....
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо гръцките са по-ефтини? Или по-точно защо българските са толкова по-скъпи!!!!!!!!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минете на директни доставки до търговските обекти.Така се избягват прекупвачите!Ако ли не..... яжте си сами черешите.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
0,60ст.за килограм,като мине през мутрата става 6лв.Гърция си е гърция,море,иахара сиртаки узо и сто пъти по евтино.Българския производител по добре да прави компоти,ракия и туршия от колкото да си дава стоката на мутрите
24
2
 
12
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
Тя пазарната икономика, не е само да го произведеш.... Ами Требва и да го продадеш!!!!"Гяволъка е в продажбата!Не ми хвали стока--хвали ми Пазар!!Кел-файда, като имаш хубави череши и не си кадърен да ги продадеш!!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Тия мързеливци отново искат държавата да се намеси в тяхна частна полза.
22
5
 
4
 
! Отговори
Честит празник преди 4 години
Плод и зеленчук по Интернет в България е кауза пердута. Знам клиентите как пробират и препипват стоката.... Затова на петорни цени да ви доиде акъла...
21
2
 
5
 
! Отговори
някой вярно е прост преди 4 години
До Ами, просто е... Я да вземеш да произведеш ти черешите и да приложиш знанията, които така щедро ръсиш тук.
20
4
 
5
 
! Отговори
"Шибана държава преди 4 години
Горното е цитат на Божидар Димитров (светла му памет!) Ами т.н. "държава" може да сложи "таван " на търговската надценка на хранителните стоки, така че търговците да не се обогатяват прекомерно за сметка на производителя и нещата ще се нормализират! Така както има комисия за енергийно и водно регулиране която слага таван на тока, парното и водата - така ще има и комисия по храните! Просто и ясно! И тук не говорим за цената, а за нормата на печалба!!!
19
2
 
13
 
! Отговори
Ами, просто е... преди 4 години
Работете и продавайте без посредници.Имате Интернет.Имате контакт директно с продавача.Къв ви е проблема????!!Мързел.... Или тъпота??!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 4 години
до ан ус 7 Ти си от козевъдна организация,нали?
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Винаги се печели от оборот,а не от високи надценки!" - трябва да те вземат в Апъл да им даваш акъл. Компанията стигна до 1 трилион пазарна капитализация от високи надценки, но с твоите акъли съм сигурен че за 2-3 години ще стигне 6-7 трилиона.