Протест в Бяла, убиецът на 18-годишния Алекс ще лежи само 3 г.

Съдът в Търново намали присъдата на убиеца на 3 години затвор
20 юни 2019 13:44,
34

Близки на 18-годишния Алекс от Бяла, който почина след сбиване преди две години, излязоха на протест пред Районния съд в Бяла с плакати, черни балони и снимки.

Още по темата

Те настояват Апелативният съд във Велико Търново да наложи по-тежко наказание на обвинения за убийството Валентин Маринов, чиято присъда беше намалена от 20 на 3 години затвор, съобщава Bulgaria ON AIR.

Младежът получи фатална черепно-мозъчна травма след сбиване. Извършителят Валентин Маринов беше осъден на 20 години затвор за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Присъдата беше намалена на 3 години на втора инстанция, което възмути близките на Алекс.

Семейството не приема мотивите на съда във Велико Търново, който преквалифицира деянието в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост, и искат преразглеждане на делото.

Апелативната прокуратура вече е внесла протест срещу решението. Съдът пък излезе с позиция, че няма доказателства за умишлено убийство и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести.

Последната дума ще бъде на Върховния касационен съд, където се обжалва присъдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е отбиване на номера. Три години за убийство са малко, но ако беше се договорим с ченгетата щяха да го изкарат самоубийство и нямаше да лежи и година.Това е системата.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ на корумпираните съдии !!!
9
1
 
36
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Геноцидът над българите е неоспорим факт!И нека се замислим докъде ще доведе осигурената от ДПС "победа" на Борисов !Колкото до съда-нека на тия съдии децата пострадат по същия начин,щом дават такива изумителни присъди!Че това си е зелена светлина за избиване на бели хора!
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 години - това е расизъм
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от корупционери
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост"Какво подяволите означава това? Няма значение каква телесна повреда му е нанесъл, това което е от значение е, че това е довело до смърт. ***!
5
0
 
38
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Темида не е заспала, Темида е умряла RIP!
4
0
 
29
 
! Отговори
темидо преди 4 години
Внимание да не прегазите куче с автомобил 3 год. Ви е сигурно.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това със затвора няма да помогне, там има надзиратели и пазачи, тук са нужни близки и приятели на Алекс, познати и доброволци, интелигентни, с изострено чувство за справедливост и с определени познания за обвиняемия - къде ходи, с кого се движи и т.н. Все пак това е убийство за една цигара, да припомним.
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг правосъдие, за убийство 20г намалено на 3г. Хахахаха Темида не си сляпа направо си заспала.После ми говорете колко било ок в БГ. Махайте се от тази дупка и заживейте нормално.Овце събудете се.
1
1
 
15
 
! Отговори
Фен преди 4 години
КО...НЕ???