Протест в Бяла, убиецът на 18-годишния Алекс ще лежи само 3 г.

Съдът в Търново намали присъдата на убиеца на 3 години затвор
20 юни 2019 13:44,
34

Близки на 18-годишния Алекс от Бяла, който почина след сбиване преди две години, излязоха на протест пред Районния съд в Бяла с плакати, черни балони и снимки.

Още по темата

Те настояват Апелативният съд във Велико Търново да наложи по-тежко наказание на обвинения за убийството Валентин Маринов, чиято присъда беше намалена от 20 на 3 години затвор, съобщава Bulgaria ON AIR.

Младежът получи фатална черепно-мозъчна травма след сбиване. Извършителят Валентин Маринов беше осъден на 20 години затвор за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Присъдата беше намалена на 3 години на втора инстанция, което възмути близките на Алекс.

Семейството не приема мотивите на съда във Велико Търново, който преквалифицира деянието в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост, и искат преразглеждане на делото.

Апелативната прокуратура вече е внесла протест срещу решението. Съдът пък излезе с позиция, че няма доказателства за умишлено убийство и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести.

Последната дума ще бъде на Върховния касационен съд, където се обжалва присъдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
възмутените преди 4 години
Докато в България съществува думата "умишлено" или "предумишлено" убийство, държавата вече е убита. Ако някои кара кола и пред него се хвърли някои и бъде прегазен защото не е имало време да спре; то това е самоубийство. Дори водача на МПС не трябва да бъде съден. Но ако случайно някои с нож подпре в гърлото някой да не падне и той се пореже и умре е убийство. Тълкуванията на съда могат да изкарат престъпника невинен а невинния да бъде осъден. Да препишат законите на САЩ както и наказанията.
30
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Докато престъпници ни управляват; няма да ни приемат в шенгенското пространство, нито в чакалнята за Еврото. Тези които са избрали управляващите на изборите, да се сърдят само на себе си. Другия вариант е да бъдат изгонени на сила от управлението. Престъпниците и корумпираните са на свобода. Властите се превърнаха в еничари за населението. За тях не ни трябват изтребители а дебели тояги. Само така могат да се интегрират с нормалните хора.
29
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"е недопустимо да се оказва натиск чрез протести" - на тези гьон-сурати аслъ трябва с ритници, не с протести...
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точни закони имаме щом всеки съдия може да го криви толкова много, примерно 17 години разлика, още чакаме съдебната реформа, май няма да е в тоя живот
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Иван Овчаря,това са соц. ценности, соц съдебна система и тн. Гласувай пак за каксетите.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правосъдието срам за България! То кое ли е наред у нас? Дето казали за кучето, кое му е наред, че и топките му да са отпред?
25
8
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Присъдата е явно несправедлива! Става дума за първо деяние. Ерго, правилната присъда е 2 г. условно с 3-годишен изпитателен срок.
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак, ако съдийката я бутнат от 10 етаж, на шега, ама тя вземе, че не оцелее, от бутането ли ще е умряла или от срещата с гравитацията?
23
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
На ви демокрация и евроценности сега, времето ваше ли стана като толкова крякахте ;) !!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава ни е държавата - сестра ми я застрахова и уби съпруга й, а оня сега иска и жилището на старите ми родители. Ако не трябваше да ги браня и тях, сега щях да съм на Терминал 2!
21
0
 
38
 
! Отговори
Krom преди 4 години
3 години за отнет човешки живот?! Не мога дори да се поставя на мястото на роднините и приятелите на това момче - аз бих полудял от яд, ако се наложи да изслушам този "справедлив и безпристрастен" съд. Питам се как спят тези съдии? Колко разтеглива съвест трябва да имаш за да измислиш "..умишлено нанесена лека? телесна повреда довела до смърт? по непредпазливост.."? Гледам "одухотворената" физиономия на убиеца. Аз бих се изкушил да го приключа. Съчувствие за роднините, и Светла Памет на момчето!
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт"Ама то това е норма бе - от лека телесна повреда /шамар, ощипване, дърпане на ухо и т.н./ да настъпи смърт! Направо е ежедневие!Срамота! Оляха се.
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази присъда е наистина позорна!Три години за убиец, за две жени, дето само поискали подкуп - в пъти повече. Понеже са политически неудобни.Срамота!
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи каква е тази държава, какъв е този съд, за убийство да се дадат 3 години затвор, а за поискан, но недоказан подкуп - 20 години.
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи неумишлено убийство? Удрял го за здраве ли? Как възможно да пребиеш някого и да излезе, че е било неумишлено? По тази логика няма умишлено убийство.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести." - демек само с рушвети става?
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тогава бащата на момчето ей така неумишлено да изпозатреля 2-3-*** съдии и смятам с удоволствие ще излежи строгата присъда от 3 години пълен пансион.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Съдът пък излезе с позиция, че няма доказателства за умишлено убийство и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести..."=============А съдът ще приеме ли за допустимо занапред неговите състави, чиито решения са били отхвърлени и на следваща/последна инстанция се постанови обратното по смисъл и срок или впослествие държавата България бъде осъдена в Страсбург, да не си получават премията в края на годините?
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Протест в Бяла, убиецът на 18-годишния Алекс ще лежи само 3 г."Гледна точка, Е как може такова манипулативно заглавие? Делото още не е минало през Върховният съд. Вие ли му давате три години? Има много добри и истински статии, но заглавията им са ужасяващи. Не ме е яд толкова за правописа, отколкото манипулативно заглавие!
12
0
 
33
 
! Отговори
Дош преди 4 години
Най-лошо е, че българка ги е раждала тези съдии....