"Струма си тече"... Написаха марш за Перник

Той е по повод 90-годишнината от обявяването му за град
Обновена: 20 юни 2019 11:59 | 20 юни 2019 11:53, Анисия Иванова
11
"Струма си тече"... Написаха марш за Перник
Снимка: Уикипедия

Перник е възпят в музикална композиция. Орлин Бебенов, композитор, който от 1988 г. живее в Полша, е написал марш за 90-годишнината от обявяването му за град, съобщи диригентът на Духовия оркестър в Перник Трифон Трифонов.

Маршът е озаглавена "Струма си тече". Оркестрацията и аранжимента са дело на Трифон Трифонов. Творбата ще бъде изпълнена за първи път от Духов оркестър - Перник по време на спектакъла "Вдъхнови бъдещето" на честването на юбилея на 26 юни.

Честванията ще продължат цяла седмица, през която перничани и гостите на града ще станат свидетели на богата културна палитра.

Кулминацията на празненствата ще е на 26 юни. Община Перник е подготвила впечатляващ спектакъл-метафора на историята на Перник. Над 500 артисти ще се изявят на голяма сцена, каквато пернишката публика не е виждала до момента, съобщиха от общината.

Чрез уникално светлинно и пиротехническо шоу, магията на танците и музикалните изпълнения, пречупени през един модерен и вдъхновяващ прочит ще проследим хилядолетната история на града ни.

През деня перничани ще се насладят на голям фолклорен концерт, няколко мобилни изложби и ревю, представящо модата в Перник през последните 90 години. Ще бъдат раздадени и награди за принос в изграждането и утвърждаването на Перник като съвременен град.

По-късно в 18:00 ч. със съдействието на популярния български режисьор Люси Иларионов ще започне и първата част от големия вечерен концерт, в която участие ще вземат Диона, Чоко, Весо, Ани Хоанг, Арти и Невена Пейкова. След това продължаваме с разтърсващото участие на група „СкандаУ“.

В 20:30 ч. започва и бляскавия спектакъл „Вдъхнови бъдещето“. пЩе бъдат раздадени безплатно 2000 парчета торта на празника.

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Миньоро преди 9 месеца
Миньоро е отборо и Металург.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кампанията срещу Перник я поде оня плешив учиндолски селянин, откакто яде бой насред площада в града, при това по време на собствения си концерт.
В Перник такива селски тарикати не вървят.
5
3
 
4
 
! Отговори
az преди 9 месеца
Скакауец
4
0
 
14
 
! Отговори
ВИНКЕЛОВ преди 9 месеца
До ще кажа само
ТИ СИ ПА МНОГО УБАВ ?!
3
16
 
5
 
! Отговори
ще кажа само преди 9 месеца
Ужасни хора
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, перничани са хубави хора.
Напук на насажданите от разни селски тв водещи настроения срещу града.
Да са живи и здрави. Половината ми колеги са от Перник и са все пичове.
1
3
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
"ГоУфо си върви" е по-подходящо заглавие за химн на Перник.