Стряскащо: 12 души са загинали по пътищата за 4 дни

Най-честата причина за катастрофите е превишена скорост
Обновена: 22 юни 2019 12:32 | 22 юни 2019 12:27, Анисия Иванова
38
Стряскащо: 12 души са загинали по пътищата за 4 дни
Архив: Булфото

12 души са загинали, а 89 са ранени от началото на полицейската операция на 18 юни, каза главен инспектор в "Пътна полиция" Калоян Драганов във връзка с полицейската акция в страната.

Акцията стартира на 18 юни.

Още по темата

“На територията на цялата страна продължава полицейската операция. До вчера резултатите от нея показват над 20 хил. нарушения от водачи на моторни превозни средства. Повече от 10 хил. са за превишаване на скоростта. Имаме над 2500 акта за установени административни нарушения. Останалите са глоби, наложени с фиш на водача на място“, уточни той.

По думите му за тези 4 дни от началото на операцията са станали 75 тежки пътни инцидента с 12 загинали. 89 са ранените при тези произшествия, което означава, че тенденцията е към леко увеличаване, коментира Калоян Драганов.

Най-честата причина за катастрофите е превишена скорост. "Апелираме водачите да се съобразяват с обстановката, да карат внимателно. Да бъдат толерантни към останалите участници в движението, особено към пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти", добави главният инспектор, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това подобие на държава, ако имаше малко воля и разум, отдавна щеше да е решило проблемите по пътищата. Въпросът обапе е да се събират едни пари и който, както иска, така да си кара. Пълен цирк!
27
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В повечето случай е добре че са загинали, колкото и кофти да звучи, трябва джигитите и тежките нарушители да бъдат отстранявани от пътя... Засега с тази задаче се справя само смъртта, ако чакаме на КАТ или 'държавата', по-добре да викаме неволята !
26
1
 
3
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Културата се показва и на пътя...няма ли такава Съдбата не прощава!
25
1
 
8
 
! Отговори
До Факт преди 4 години
Правилата не се нарушават заради липсата на контрол, а заради липсата на САМОконтрол! Но да, когато болшинството са джигити *** контролът е необходим за да спаси живота на малцинството с мозък и самоконтрол.Смешно е възрастен човек да шофира интелигентно само за да не му лепнат глоба.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е прав.Нужно е да спрем за колитеда са виновни.Всеки познава себе си иколата си.Самокритика и човещинка.Вчера на "Ботевградско шосе" видях отрейса следното.Джип се бе набил в стълб на спирката(до2-3 минути).Дама-та в джипа се бореше за диханието си иникой от наблюдаващите катастрофатане отиде да помогне с каквото може.Отпровокиращият автомобил,видя ми селъскав мерцедес,галеха колата си.Да севъведе такса дебелоочие,не само тук.
23
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Повечето катастрофи са резултат от нарушаването на правилата, а в 99% от случаите правилата се нарушават заради липсата на контрол за спазването им. В нормалните държави отдавна разбраха това и там шофьорите са убдедни, че ако направят нарушение неизбежно ще бъдат наказани за него и не правят нарушения, съответно катастрофите и загиналите са малко.
22
5
 
4
 
! Отговори
az преди 4 години
Какво странно има, на година умират към 900 човека / 365 дни, средно по трима. Математикава ли ви куца 12 души /4 = 3. Или търсите под вола теле? Ганята си бичи галена на кастофона на 15-20 годишната бангиня, неремонтирана изгнила тропаща италианска кошиница, качил младата мацка и газ до дупка пиян. Какво очаквате да се случи, питам АЗ?
21
4
 
7
 
! Отговори
sos преди 4 години
моето мнение,е че 90 процента от колите са много старии лошо подържани поради бедноста на хората.но и и те искат да бъдат забелязани,и да са като другите 10 процента. комплекса ,който им е насаден води до агресия и лош край.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плиткоумието не прощава
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли са загиналите са 12. Тези велики измамници, крадци и потомствени корумпирани рушветчийстващи копанари магерят статистиката. За миналата година, броят на загиналите в катастрофи по данни на болниците е два пъти по голям от този който ушеф обявява. Загинал в ПТП, го пишат само, ако трупът е в колата, за всички други случаи, измислят други причини. Така лъжат, че има полза от цялата им мърлящина.
18
0
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Кажете пак , че КАТ са виновни."Естествено, че имат отговорност, понеже всеки в нарушение, дали пиян, дали с неизправност, мушка някой лев на катаджията и всичко си продължава. Да не говорим за маркировки по пътя, за качество на пътя и така на татък.От друга страна както бяха споменали и по долу, всичко живо взима книжка, без значение дали могат или не, пак с пари, пак с връзкарщина.И полицията ни такава, в симбиоза с престъпниците, или не смеят да респектират скъпия електорат на баце.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че си бяха пуснали фаровете и сложили коланите! Добре ,че КАТ прави "акция след акция"! Добре, че имаме магистрали и винетките поскъпнаха. Добре, че и "гражданската" и горивата не се делят от винетките!Добре, че всичко е добре и младите специалисти се завръщат в Родината! Добре, че има прайд и ганьовеца плаща за охраната му. Добре, че 30 години са ни виновни "дрогарете". Добре ,че Шорош плаща шекелчета на една шепа ТРОЛейбуси за бълват лъжи и лиготии!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към листовките трябва да се включи и тест за интелигентност. Който не го мине да хваща автобуса.
15
5
 
5
 
! Отговори
До константинова преди 4 години
Знаеш ли защо си гладно бе???
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10:Не се хаби колега, мерки много няма кой ... тези неща започват отгоре пък и народа е скапан те ще ми кажат на мен ограничение 80 ...Блато сме
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато за тиквената хунта са важни само глобите за аптечки а за безопасността не му пука на никого така ще е,че и по злеще става!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стряскащо!А накрая няма стреснати, тези отгоре ги боли ... БГ е на доизживяване, 2050г население 5 млн а 2100г е под 3 млн и нали се сещате какви цветове преобладават ... доклади много, стреснати малко.
11
5
 
5
 
! Отговори
КАТ преди 4 години
Защо да е стряскащо, те толкова си могат?!
10
6
 
26
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Онзи ден гледам на Тракия намаление 90 км в продължение за 35 км. Следва намаление за 15 км и камерата чака на 14-тия километър. Явно се набляга на снимки да пълнят гушата на Боковите каиши, а безопасност - няма.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накупили са нови трошки на абитуриентите и книжки-та сега карат и се трепят.Колко други покрай тези "герои" отиват в канавката...