Ден на траур в Момчилград, скърбят за удавените момичета

Отменени са всички увеселителни прояви в общината
23 юни 2019 12:00, Александър Попов
40
Ден на траур в Момчилград, скърбят за удавените момичета
Снимка: Булфото, архив

Днес е ден на траур в община Момчилград в памет на двете загинали деца в река Върбица. Със заповед на кмета Сунай Хасан са отменени всички увеселителни прояви, а знамената в общинските учреждения са пуснати наполовина.

Момичетата - на 15 и на 16 години, са учили в средното мюсюлманско училище в Момчилград. В петък следобед отишли с връстници да се разхладят в "Бента", както местните наричат вира под моста за Садовица, пише 24rodopi.com.

Те се къпели, когато край тях се появила водна змия и ги паникьосала. В суматохата, вместо да излязат от водата, двете момичета влезли към дълбоката част на вира и потънали.

"Почивай в мир Слънчице Прекрасно! Аллах с Дженнет да те дари! Винаги ще те помним. Дано там си на по-добро място! Никога няма да те забравим Милятче... Много ще ни Липсваш", с тези думи се сбогува с Милятка Купенова нейна приятелка.

"Едно момиче, изпълнено с много амбиции и мечти, всекидневно се бореше за своите цели. Едно усмихнато и лъчезарно момиче, което със своята невинна усмивка стопляше душата на всеки. Тя е толкова невинна, мила и добра, а сега вече, мила, ти си Ангел. Почивай в мир!", написа друга нейна приятелка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
11
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Лоша работа. Съболезнования на близките. Да не дава Господ такова нещо. Това са деца ... не бива да се винят. Но това е предупреждение пред всички родители, които неглижират възпитанието - децата трябва да се научат на отговорност - принципно никога в неохраняеми водоизточници, но как да им обясниш, като и аз съм го правил и второ - ако се наканят, да има поне един опитен с тях. На тази възраст младите понякога не разбират от къде идва опасността. А сега вече е късно.
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момичето е родено на 24.12. Т.е.КоледаЯвява се змия пли удавянето.Имало е знаци, които не са били разбрани
34
5
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До ı'mЧе вие дето му се молите на Аллах сте по-кухи пънове , щом му се молите въпреки това ,че той приема молитвите ви когато на него му е на кеф !
33
4
 
5
 
! Отговори
ı'm преди 4 години
до:оня от ГерманияЧовек се моли,а Аллах е Създателят,Господаря,ние сме негови Раби,молим се на него,а той ако пожелае ще приеме,а ако не не!Такъв кух пън като теб не е за обяснение,прекалено си елементарен!
32
8
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До ı'mКогато Всевишния иска иска да си прибере някого не гледа за пол,етнос ,религия, богатство,бедност,социално положение...!В Свещената книга на мусюлманите има един цитат ,който напълно обхваща цялата картина.....................И ти счупи *** ! Тогава в корана и в библията за какъв х... са теми молитви за здраве , щастие и пр. ,щом Аллах и Бог няма да се съобразяват с тях , а ще правят каквото си иска ?!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bog da gi prosti moni4etsta holjama tragedia sa roditeli rodnini i priateli sau4enizi
30
8
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименПоявата на змията във водата не е случайна. По Еньовден стават странни нещо. Знамения. Старите хора говорят че границите на нашия свят с отвъдното изтъняват и тук се появяват сили и духове, както добри така и зли. Най-осезаемо е това при залез и особено при изгрев слънце......................Ти счупи *** !
29
4
 
1
 
! Отговори
Привет от Германия преди 4 години
Много си ***
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баххти глупостите се пишат тук. 2 неща - неможене да се плува и зона без спасител. Отговорност имат родителите.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Появата на змията във водата не е случайна. По Еньовден стават странни нещо. Знамения. Старите хора говорят че границите на нашия свят с отвъдното изтъняват и тук се появяват сили и духове, както добри така и зли. Най-осезаемо е това при залез и особено при изгрев слънце.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гост6 (27):А ако умре възрастен по нелеп начин нее трагедия? Обясни ...
25
5
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До гост6Ало , вярващия ! Обърка на кого да си пратиш отговора ! Аз не съм оспорвал дали това е национална трагедия или не ! За мене всяка смърт на млад човек е трагедия независимо дали е национална или не !
24
2
 
14
 
! Отговори
гост6 преди 4 години
до:онзи от Германия:ГлупчО,това се отнася за ВСИЧКИ,национална трагедия е ,когато млади хора умират по нелеп начин.Ама ти си куха лейка,едва ли ще разбереш!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съболезнования и от мен.Но както вече отбелязаха и аз подозирам, че са се къпали с дрехите и когато са отишли в дълбокото, просто са потънали.
22
1
 
27
 
! Отговори
ı'm преди 4 години
Когато Всевишния иска иска да си прибере някого не гледа за пол,етнос ,религия, богатство,бедност,социално положение...!В Свещената книга на мусюлманите има един цитат ,който напълно обхваща цялата картина,сура Ал- Имран:185 стих,се казва:"ВСЯКА ЕДНА ДУША ЩЕ ВКУСИ СМЪРТТА".Моля,имайте уважение към починалите,не само към мусюлмани или християни,уважение към всички,защото смъртта наистина е най-голямата раздяла !
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно са влезли с дрехите и това също им е попречило да се измъкнат. Мюсюлманките, особено такива ревностни, не е прието да се къпят голи на публични места. Бог да прости момичетата.
20
13
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Съболезнования към семействата на удавилите се момичета ! Не искам да използвам този трагичен случай за да пиша тези опровергаващи съществуването на Аллах или Господ ! Но пък точно този случай е удобен за такива опровергаващи тези , защото са загинали деца учещи в религиозно училище !Къде беше Аллах , защо не им помогна , защо почерни родителите на тези деца ?!Сега кой ще докаже ,че тези деца са отишли в рая след като са учили в религиозно училище и са отправяли молитви към Аллах ?!
19
0
 
15
 
! Отговори
Курето преди 4 години
Глупци , Господ ги бил наказл и тем подобни простоии , такива нещастия се случват ежедневно за съжаление , аз съм на 40г и имам поне двама познати починали при подобни инцеденти когато бях дете , а от катастрофи с коли още повече , няма значение в какво училище са учили децата и каква религиа са изповядвали , мир на душите им и искрени съболезнования на роднините им.
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16:Писал си че е национална трагедия! Защото са мюсюлманки и веднага е трагедия или защото ги познаваш което говори че и ти си мюсюлманин.Има такива случеи всеки ден, следва да е национална трагедия всеки ден? Много си кух.Трагедия е Чернобил, а не две отишли да плуват ... ходи си развявай полумесеца някъде другаде
17
7
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Този случай не е единствен при който така наречените Аллах и Господ дават такива страдания на семействата на вярващите ! Но заблудените вярващи си въобразяват ,че по този начин Аллах или Господ подлагат на тест тяхната вяра и ако продължат да вярват въпреки страданията които имат , тогава след смъртта си ще отидат в рая ! Жалко ,че от подобни случаи хората не се събуждат , хората не си задават логични въпроси и не си отговарят по логичен начин ! Хората са заспали ! НЯМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ !