Кола блъсна и уби 2 жени на пешеходна пътека във Варна

Тежкият инцидент е станал снощи пред Общината
24 юни 2019 10:10, Красимир Ангелов
87
Кола блъсна и уби 2 жени на пешеходна пътека във Варна
Снимка: Булфото

Две жени са загинали след инцидент на пешеходна пътека пред Общината във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал около 21.50 часа в неделя. Тогава на бул. "Осми Приморски полк", на пешеходната пътека до Община Варна, е възникнало ПТП.

62-годишна жена от София, която управлявала лек автомобил, не спряла и блъснала две жени, пресичащи на сигнализирана пешеходна пътека.

Жените са настанени в болнично заведение с тежки травми, където малко по-късно едната на 73 години е починала. Тази сутрин е починала и втората пешеходка – жена на 76 години.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
22, може ли да посочиш текста от ЗДП, който казва тия нелепици? Откога закон задължава пешеходец да вдига ръка на пешеходна пътека, която се кани да пресича? Цитирай точната разпоредба, без да твориш измислици, че последователите ти съвсем ще се оплетат.Мога да ти помогна. И аз съв човек. Разгледай около 119, например. Ама чети, не като чукча-писател да списваш само!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вариант 1 - некой я е лайкнал у фейсо, или вайбъро и е звъннал - нема да гледа пато я! вариант 2 - жените са се хвърлили нарочно под колата!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И шофьорката не е била първа младост.Кой знае с какви диоптри е била..? Крайно време е ,като наближи човек преклонна възраст,да го спрат от шофиране!Нето реакциите,нито зрение,нищо не е като на по-млади години.Та те са опасни! Камикадзета😕
54
1
 
2
 
! Отговори
Малко статистика преди 4 години
В края на 1944 година в България е имало около 5000 автомобила и около 2000 мотоциклета.През 1972 година регистрираните МПС са 1 милион.През 1984 са регистрирани 1,9 милиона МПС.През 1992 година регистрираните леки автомобили са 1,4 милионаПрез юли 2016 година регистрираните автомобили са 3,76 милиона, вкл. 3,2 милиона леки автомобили и има още 172 хиляди мотоциклета, мотопеда и триколки. От 198
53
2
 
8
 
! Отговори
врата в полето преди 4 години
Това вероятно е ПТП-то с най-висока средна възраст на замесените......Дано Господ се смили над душите им ! ! !
52
2
 
12
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Българина е мноооого дебела глава. Взема книжка с късмет и газ... Това знаци, ограничения на скоростта, пешеходни пътеки не го интересуват и не важат за него. Естествено, та той е "над нещата", особено когато шофира по скъп автомобил или пистов мотор. Интересно е, че когато му се наложи да шофира на запад, става много примерен шофьор
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде започна новата седмица, тези смогват ли с копането на гробове, че то всеки ден по 10 човека изчезват ...БГ е на първо място по смърт на пътя на глава на населението, факт!Сега се замислете защо е това ... *** народ, няма комтрол, няма наказание.Пропадаме още и още ...
50
11
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
При четири пъти повече коли , два пъти по малко загинали от едно време.
49
18
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До mboss429 43 Шопа е прав. Най ме е яд при десен завой на зелен светофар някой да се влачи като умрял , а 20 коли чакат. До като умрелия премине и светофара удари червено. Само на сто метра има друга пътека , където няма да те псуват.Ама не , вижте ме колко съм важен, защото съм пешоходец.
48
1
 
18
 
! Отговори
Са преди 4 години
Лека им пръст на жените!Но щом държавата не взема никакви мерки за намаляване на жертвите по пътищата,значи това е държавна политика!За по-хубави статистики,по-малко население-елементарно е!
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колата или тъпата кифла е убила жените? Докога накадърници качени на коли ще избиват невинни хора? Психарите от Америка не могат да се похвалят с толкова бройки жертви, честно.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходната пътека дава предимство на пешеходеца - пише го в закона за движение по пътищата. Всеки, който твърди обратното или лъже или не знае закона. В случая в новината пише, че това е станало на пешеходна пътека, но най-вероятно там има и светофар, а в такъв случай светофара определя предимствата, но и тогава правилно пресичащите пешехдоци са винаги с предимство пред превозните средства, точно както е и на пешеходна пътека.
45
2
 
15
 
! Отговори
Ман ли си, не си ли, преди 4 години
Пръв е длъжен водачът на МПС да си спазва правилата.С подобни дървени философии иначе как и ти трябвало да "гледаш", ето до къде го докарахме - най-много жертви от ПТП на глава от населението има в България.
44
0
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Да питаш, каква е логиката 3, 30 или 300 човека да се съобразят със законово постановленото право на предимство на пешеходната пътека е все едно да питаш, каква е логиката на 30 човека ако им се прави секс с жена ти, едновременно и навсякъде, защо те да не я опънат, въпреки че тя не ще!!! Отчайвам се, като гледам докъде сме я докарали!
43
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не можете да прочете и схванете елементарни законови правила и логични постановки.-Би ли ми обяснил логиката на това 30 човека да спрат, за да те изчакат тебе, само защото си и дьот и неспособен да управляваш МПС ?
42
5
 
22
 
! Отговори
man преди 4 години
Пресичането на пешеходна пътека не те освобождава от задължението ти да пазиш себе си. Бъдете адекватни, има заплеси както при пешеходците, така и при шофьорите. В случая са се намерили..
41
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм пешеходец и шофьорите са ДЛЪЖНИ да ми спрат на пешеходна пътека, селянин ***.-И защо 30 човека са длъжни да спрат и да те чакат, с какво си 30 пъти по-специален от тях? Обясни ми, гражданино сложен?
40
3
 
14
 
! Отговори
42, преди 4 години
Всъщност глуп.авият си ти и аверите ти.Щом не можете да прочете и схванете елементарни законови правила и логични постановки.Затова трябва бой през ръцете - як и редовен. За да се научите. А който и така не се научава - слиза от колата, тя се конфискува и той си излежава телесните повреди и убийствата ефективно в затвора. Ще чакат 20, че и сто коли, когато на пешеходна пътека пресича пешеходец. Ще чакат, а няма да трепят комплекси!
39
5
 
24
 
! Отговори
mboss429 преди 4 години
До 42 - "Шоп" :Представи си, че този един човек е детето ти, ***. Разбира се, че 30-тте коли ще спрат. Аз съм пешеходец и шофьорите са ДЛЪЖНИ да ми спрат на пешеходна пътека, селянин ***.
38
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако и това не можете да разберете - че е нелогично отвсякъде 20 автомобила да чакат един пешеходец, така и ще си омрети - глу па ви.