Кола блъсна и уби 2 жени на пешеходна пътека във Варна

Тежкият инцидент е станал снощи пред Общината
24 юни 2019 10:10, Красимир Ангелов
87
Кола блъсна и уби 2 жени на пешеходна пътека във Варна
Снимка: Булфото

Две жени са загинали след инцидент на пешеходна пътека пред Общината във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал около 21.50 часа в неделя. Тогава на бул. "Осми Приморски полк", на пешеходната пътека до Община Варна, е възникнало ПТП.

62-годишна жена от София, която управлявала лек автомобил, не спряла и блъснала две жени, пресичащи на сигнализирана пешеходна пътека.

Жените са настанени в болнично заведение с тежки травми, където малко по-късно едната на 73 години е починала. Тази сутрин е починала и втората пешеходка – жена на 76 години.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Батко,Така е, личи си - по карането и мненията им ще ги познаеш.не случайно българинът оглавява черните статистики по пътя. Понеже е голЕм "пич" и "кара бързичко", все е с предимство.Те това са резултатите от комплексарското му мислене и поведение.Каквито и минуси да ти щъкат - това от гл.упака човек няма да направи, нито от комплексирания шофьор - нормален водач на МПС.
16
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само българският водач на МПС е с толкова малограмажен мозък.Карай си тротинетката и ако слушаш, може един ден да минеш и на електрическа.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без значение къде са сложени - щом има пешеходни пътеки - спазват се и толкоз.А не разни недоразвити да "мъдруват" с празните си черепни кутии къде тлрябвало да се спазва и къде можело и да не се.И не е само у нас - пешеходни пътеки има по цял свят. В Париж има навред, плюс подлези и надлези, например. Един водач за две седмици не видях, който да си позволи да малоумства като прос.т български шЕфьор, че пешеходецът трябвало да се пази. Щом стъпи човек на пътеката - спира се и това е.
14
2
 
6
 
! Отговори
Zebra Crossing преди 4 години
Когато правеха ремонти на булевардите във Варна, вместо да направят някой и друг подлез, нацвъкаха зебри на 20-30метра една от друга на булеварди с по 5-6 ленти, какъв резултат очаквате.Например карам вечерта по силно наклонена улица, бавно, защото има дупки и кръпки, колата срещу мен спира рязко, спирам и аз преди зебрата.На пешеходците им видях само краката, докато пресичаха - пълна тъмница.
13
10
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Проблема е, че възрастните хора си мислят, че всички ги пазят и им правят път. Истината е "малко" по различна...
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"дано има камери, да не се окаже че загиналите са минали на червено"Ако за всяко неспазване на правилника трябваше да има смъртни присъди...Каквото виждам докато отида и се върна от работа, значи едно 20-30 човека трябва да ги екзекутират.И в това число не само пешеходци, а всякакви водачи включително на автобуси и тежкотоварни.То не са минавания на червено, изпреварвания в дясна лента, изпреварване на колона на светофар и заставане отпред... За спирания и паркирания даже да не говоря
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, Батко, то по резултатите и по коментарите тук си личи колко ниско е нивото на българския шофьор. Повечето са едни карачи, които не са книжка. Жалко е, че с такива като тях, които не познават ни правила, нито пък спазват дори елементарните такива, се налага да съжителстваме. Но: "Пр.ост народ - слаба държава"!
10
27
 
12
 
! Отговори
Батко преди 4 години
Минусите, които получи номер 2 са достатъчен показател за културата на хората, които живеят тук. И всяка година ще става по-зле.
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето го и тоя - Петър Димков, дето не знае за какво служи пешеходната пътека. А такива у нас за жалост са много. Затова сме първенци по катастрофи, телесни повреди и смърт по пътищата на глава от населението не само в Европа, а и в света. Като запрат няколко подобни и им вземат колите, ще да се понаучи и българското овче население, че има правила.
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само българският водач на МПС е с толкова малограмажен мозък. Само той си мисли, че е с предимство на пешеходна пътека.Добре, че има и бял свят, в който подобни *** нямат думата. Свят, в който се бие през ръцете и през про.стата глава, която не спазва правила и все си мисли, че е в правото си да прави каквото й хрумне.И жалко, че у нас е на опаки и че контролните органи не работят, а санкциите за такива престъпници са ниски и не се лежи ефективно в затвора за такива убийства.
7
7
 
14
 
! Отговори
Nasko Чехие е супер преди 4 години
В България всичко е позволено и за това е така.Аз като видя тука в Чехия някой на 50 метра от пешеходната и спирам.Някой път чакам по 5 мин до като дойде и пресече , ама седя и чакам.Тука даже , като е на пътеката давам леко газ за да ги поуплаша.
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходната пътека е затова - да осигури предимство на пешеходеца. Който не спазва елементарни правила за движението по пътищата следва да лежи в затвора при убийство и да не се качва повече на кола. Явно не е за това и е опасен за хората и движението.Аман от блъснати в мозъка водачи!Като не могат да научат и да спазват правилата - да не карат!
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водачите на МПС трябва да проумеят, че има правила и те трябва да ги спазват.До тогава всеки смъртен случай,причинен в пияно състояние от такъв престъпник,на пешеходна пътека,недадено предимство и поради привишена скорост,следва да се лежи ефективно в затвора,а автомобилът да се конфискува като средство,с което е извършено престъплението!Амат от осакатени в мозъка!Ако бяхме в бяла държава,такива нямаше да сядат зад волана и ***.В белия свят щом се стъпи на пешеходна пътека, колата спира!
4
37
 
3
 
! Отговори
Борянка преди 4 години
Случва се, голяма работа, големата новина. Аз сутринта в мола замалко да блъсна един приятел с Лексуса , ама не правя новина оттова...
3
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се проумее, че пешеходната пътека не може опази човек... , а единствено му дава предимство пред МПС...Ако шофьора е неадекватен или автомобила е неизправен... пешеходеца си отива... , ако сам не се пази и не прецени , дали е възможно да премине безопасно. ...
2
25
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходеца трябва да има абсолютно предимство на пешеходната пътека,а не да му се слагат надписи "огледай се".Това трябва да важи за шофьора,а не за пешеходеца.На както всичко у нас и това е сбъркана политика.
1
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано има камери, да не се окаже че загиналите са минали на червено