Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"

Цената на ново луксозно возило надхвърля 1 милион лева
96
Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"
Снимка: Pixabay

"Ламборгини" изпревари "Ролс Ройс" в предпочитанията на българските милионери, съобщава "Труд".

По родните пътища се движат 59 автомобила "Ламборгини" и само 53 "Ролс Ройса", сочат данните на КАТ за регистрираните в страната превозни средства към 1 юни 2019 г.

Точно преди година колите от тези две луксозни марки в България бяха един и същи брой – по 56.

За година новите "Ламборгини" в страната, които са на по-малко от 5 години, са се увеличили с 3 бройки и достигат 12.

Но най-много са тези на възраст между 11 и 15 години – 37 броя. Това се обяснява с високата цена на автомобилите от тази марка. Някои нови модели "Ламборгини" надхвърлят цената от 1 млн. лв. Например Lamborghini Aventador SVJ може да се намери за 1,116 млн. лв.

Цената на един "Ролс Ройс" също може да надхвърли 1 млн. лв. Например "Ролс Ройс Фантом" от 2019 г. се продава за 1,1 млн. лв.

Спортните автомобили с марка "Астон Мартин" се срещат в България доста по-рядко от "Ламборгини", въпреки значително по-ниската им цена. В страната са регистрирани само 24 коли "Астон Мартин", като 6 от тях са почти нови, на възраст до 5 г. Но дори на старо цените им са доста високи. "Астон Мартин Воланте" от 2019 г. може да се купи за 424 хил. лв.

При спортните автомобили се оказва, че цената не е решаваща при избор на марката. В страната има и 85 автомобила "Ферари", от които 25 са почти нови. Цената на новите модели може да надхвърли 1 млн. лв. и е доста по-висока от тази на един "Астон Мартин". Въпреки това обаче само за година Фераритата по родните шосета се увеличават с 9 бройки.

Собствениците на "Ягуар" са значително по-малко, въпреки по-ниската цена спрямо тази на "Ферари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: милионериролс ройс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирач ламбото няма нужда да го пренасям никой то се вдига и се сваля в желаната височина
81
1
 
4
 
! Отговори
One Driver преди 4 години
Подходящи коли,колко мозък трябва да имаш,да да си купиш Ролс? Да,сега капацитетните ще гракнат,че не мозък, а пари трябват. Да,той мозъка е за това,да знаеш как да ги харчиш!
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нашите пътища пък са много подходящи за Ламборгини и особено гърбиците.Чудя се като стигне тази кола до големите гърбици дали викат пътна помощ да я пренесе ?
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
богаташчета с крадени пари
78
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
АМИ ЗА ТОВА СОФИЯ Е ВТОРА ВЕНЕЦИЯ ОТ ВЧЕРА. СТРОИТЕЛНИЯТ ПРЕДПРИЕМАЧ ЩЕ РАБОТИ НЕКАЧЕСТВЕНО ЩЕ УСВОИ МИЛИОНИ И НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЗПОЧВА ОТНОВО РЕМОНТА С НОВИ МИЛИОНИ Е ЕТО И ХОП ЧИСТО НОВО ЛАМБОРГИНИ. А ВИЕ СИ ЧУКАЙТЕ ПО КОМПА И СЕ НАДПРЕВАРВАЙТЕ ДА ОСТРОУМНИЧИТЕ ГОСПОДА. ФАЙДА ЙОК.
77
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До АнонименДа, след това минава 9.09 и:1. Прибраното от лошите богати се изяжда и разрушава, настава мизерия2. Нови хора с прибраното или част от него стават пак 10% незаслужено богати, като развиват бизнесиНакрая пак такива като теб правят революция за връщане на равенството и се почва от 0, като след самата революция следват едни години на мизерия в името на това да се напънем да построим добрия строй. Досега всички примери в историята повтарят този сценарий. А са много.
76
1
 
8
 
! Отговори
Обикновен българин преди 4 години
До Анонимен 73А обикновения българин кара 15 годишен опел 3та употреба.Обикновения българин и да може да си купи нова Дачия ще се навътри със стар Опел.Брат ми примерно вместо нов Фиат си купи 10 годишно БМВ за същите пари.Не искал да кара обикновени марки.Българина има голям комплекс с тези коли.
75
4
 
4
 
! Отговори
Примерно преди 4 години
До Анонимен 36"Що за *** ще си купи Ролс........."Някой костюмиран джентълмен, който иска да се любува на гледаката от задната седалка докато едната му ръка е на бедрото на красива дама, а в другата държи кристална чаша с 50 годишно уиски Макалън, което струва колкото едно Ламборгини.п.п.Някои модели на Ролс ускоряват като спортна кола.
74
0
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
И всичките им собственици са честно забогатели почтени граждани. :)
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До щастлив българинБлагодарение на компетентното управление на ГЕРБ и мъдрото ръководство на другаря Бойко Борисов, сега повечето българи можем да си купим такива коли.Точно така!А като отидеш в Швейцария при ония мизерници по улиците не можеш да видиш и едно Бугати.Представи си какви загубеняци са швейцарците.
72
1
 
5
 
! Отговори
paaak преди 4 години
Пак ли платена статия за шефа на Спиди? Сина му знаете ли го? По цял ден се чуди кво да прави с тия милиони
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А обикновения българин кара 15 годишен опел 3та употреба.
70
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ламбрджинито е за клошари и бедняци аз се предвижвам с хеликоптер
69
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бъди сигурен, че за всяка кола над 30000лв те викат в данъчното."Викат те единствено ако не си ГРОБ-аджия.Ако си гробаджия, НАП не съществува за теб, както и КАТ, МВР, прокуратура и тн.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да повярвам.Всяка нацепена батка предпочита Ламборджини....
67
0
 
28
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
Що да не предпочитат....??!!!Нали ДържаВата ги финансира с "Държавни и партийни поръчки" с парите от бюджета/нашите пари/!!!! Колко от тия богаташи са спечелили парите си сами, без държавно участие?!!Я, СИ ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО, БЕ.....!
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mislete malko za slujitelite si predi da si kupite porednata chekiq we alooouu
65
9
 
9
 
! Отговори
До: номер 62 преди 4 години
Вземи пример от президента на САЩ!Написал е в Туитър, че се е срещал с принца на китовете (Whales) вместо с принца на Уелс (Wales). Не знае добре майчиния си език, наши българчета в пети клас знаят английски по-добре.Което не му пречи да стане президент, и то на най-мощната икономически държава в света!Тогава за какво ни е образованието?
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Caмо Пасат СС!
63
1
 
6
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Беднотия,как само се излагаш с един стар Астон Мартин