Само за месец - 57 жертви на пътя! Ще се анализира...

Заради човешка грешка или пътни условия?
25 юни 2019 11:40, Петя Славова
29
Само за месец - 57 жертви на пътя!  Ще се анализира...
Снимка: архив Investor Media Group

Жертвите на пътя само за последния месец са 57, а ранените са 369, показват данните на КАТ. Това не е окончателната статистика на "Пътна полиция". Това, което показва е, че тя загиналите са с 13 повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщава Нова тв.

Още по темата

 
Само в последния почивен ден са станали 16 тежки катастрофи с четирима загинали. От "Пътна полиция" правят анализ на причините за всеки един от инцидентите през юни. Чакат и изготвянето на експертизи, за да са точни, но смятат, че най-често става дума за шофьорска грешка.

Според гл. инспектор Калоян Драганов, сред основните причини са неспазване на предимство, навлизане в лентата за насрещно движение и несъобразената скорост. Като причина от несъобразената скорост е вече изгубване на контрол върху пътното превозно средство.
 
От Института за пътна безопасност обаче не са съгласни с това твърдение. "Несъобразената скорост не може да бъде причина за толкова много повтарящи се инциденти, защото когато пътните условия не са съобразени спрямо изискванията на ситуацията за пътна безопасност, тогава няма как да очаквате шофьорът да се съобрази с пътните условия",  заяви Диана Русинова от Институт за пътна безопасност.
 
За да са безопасни пътищата, от КАТ са взели мерки. "Към момента се правят огледи на абсолютно всички основни пътни артерии, като при установяване на несъответствие или компрометирани участъци ще бъдат съответно уведомявани собствениците на пътя", поясни гл. инспектор Драганов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
3M преди 4 години
Липсата на работеща пътна полиция, която да прави превенция и контрол - това е причината и няма нужда да се анализира. Просто търябва да се създаде ПЪТНА ПОЛИЦИЯ и да бъде принудена да работи!. Сегашните милиционери са в системата само за облаги и привилегии, а не да вършат работа.
23
3
 
2
 
! Отговори
Принца на Персия преди 4 години
какво е "компрометирани участъци"?? Българи, правят Ви на 5/6. Дупката колкото пътя, а той Компромис ли е бе? Карате безотговорно, МАЛОУМ+НИ тарикати с над 200км.при 90км. и пътищата "КОМПРОМЕТИРАНИ". В Германия 2018г. осъдиха на доживот двама араби ли турчета ли дето утрепаха в града човек след гонка!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пътищата са виновни значи всички водачи щяха да са мъртви. Очевидно НЕ са.Продължавайте да изпреварвате в самите завои с 0 видимост и чакайте асфалта да ви спаси.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поради липса на мозък. Не е нужно някой да ти казва карай с 90, ти си минал курс и си подписал, че знаеш правилата. Другото са празни приказки на комплексари.Проблема е в главата и никакъв контрол, неможе да го спре. Трябва да се само излекува с времето. Дотогава ще си мрът. Това е.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти всички катастрофи са резултат от състоянието на пътя и нарушение поради липсата на контрол. Повечето нарушения са заради липсата на контрол, но малко от тях водят до катастрофа. Висока скорост плюс асфалт с лошо качество, води до катастрофа в много случаи, но в статистиката на КАТ тези катастрофи са водят като причинени само от шофьорите, но не и от асфалта, не и от липсата на контрол за спазването на правилата, а в нормалните държави знаят, че контрола е определящ.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
95 процента от катастрофите се случват заради проблеми с пътя , дупки , не съобразени знаци с пътния участък , тесни платна и прочие , казвам ви го без да си правит усилие да анализирате , вчера минах по път който е попово разград , да ви кажа че платното е свито поне с един метър и два камиона си закачат огледалата , а там има отсечка права 5 км , просто нямам думи как се крадат пари от пътищата и никой нищо не прави , а кат те глобяват за щяло и не щяло
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая ще стигнат до истината, че лошото качество на асфалта слаган при строежите и ремонтите на ГЕРБ е причината за много от катастрофите, на които КАТ лепва дежурното - несъобразена скорост. Няма как шофьора да знае, че ГЕРБ са ремонтирали пътя много некачествено, за да съобрази скоростта.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професорката А. Христова и Калина нали взеха близо половин милион, за да решат проблема с разни психотестове! И какъв е резултатът???
16
2
 
6
 
! Отговори
Хахаааа преди 4 години
Така е понеже безумието и дебелокожието е голямо.
15
3
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Чипа чипааа
14
2
 
16
 
! Отговори
сравнете при съседа преди 4 години
Пътищата са ужасни в БГ, не може толкова натоварен път като София-Варна да е двулентов в голямата си част. Дори не е нужно да е магистрала, 2 ленти на посока и разделител по средата биха успокоили доста от изнервените шофьори, които чакат 30 годишния камион да качи баира и пъплят зад кълбото му от дим. За сравнение - в Гърция натоварените пътища са двулентови, шофира се много по спокойно, пътищата са големи, аварийни ленти има често, мислено е. А не като в БГ да мислят как само да спестят асфалт
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали сеяндурските тарикатчета казаха че като караме на Прожектори катастрофите щели да намалеят. Кави са тези катастрофи тогава. С колко намаляха катастрофите откакто караме на прожектори и през лятото имали стЪкмистика. Аз като примерен водач и изпълняващ строго разпорежданията на Сеяндурските баш управници си монтирах чифт прожектори и на покрива да може да ме пазят два чифта фарове. Ефекта от двойното подсигуряване беше нулев. На три пъти ме вкарват у канавката баш шафиорите режещи завоите.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват драконовски мерки! Да се конфискуват колите на пияни и дрогирани, независимо от собственика! Яки глоби, започващи от 1000 лв.! И не акции на КАТ, а непрекъснат контрол 24 часа.Тези,шофиращи без книжка по шест месеца принудителен труд, без заплащане! Война да беше, нямаше да има толкова жертви!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво има да ае анализира от 10 години сме с най - много умрели на пътя на глава от населението и всяка година се анализира. За всичко е виновна държавата, че няма контрол никъде. Бус в Германия със 66 неизправности преди 2 седмици минал преглед в България, неграмотни хора с книжки, минаваш на червено, няма глоба, няма акт, асвалта с незнам си какви си смески, който не трябва да са там, няма знаци, няма маркировка. Това е положението. Вище как е в Европа.
10
5
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Хайде сега дупетатите да намалят размера на глобите, които увеличиха, уж за да намалеят жертвите по пътищата. Явно ефект няма !Не КАТ и МВР са виновни. Не са виновни и пътищата, защото Бойко и ГЕРБ ги пооправиха. Чипът е виновен... Чипът !Чипът на Бай *** отдавна е да смяна !
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да имаш аптечка,жълта жилетка,пожарогасител,триъгълник,гражданска!Нямаш ли- глоба за окрадения бюджет на тикварската алчна хунта!А това,че 50% са неграмотни индиянци с купени книжки незнаещи български,камо ли правилници и т.н. Хунтата не я интересува!
8
1
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Аман от анализатори и програми. Като че ли е толкова трудно катаджиите да излязат от храстите и да почнат да работят. Камерите и сами могат да снимат
7
0
 
24
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Анализът още миналата година го направи Босия, а съдът прие за доказани изводите му - Министерството на транспорта ПРОДАВА шофьорски книжки. Осъдиха виновните и ги "наказаха", като... ги преназначиха за няколко дни на друга служба, а после ги върнаха тихомълком, като по този начин взеха необходимите мерки това да продължи. Махнаха Московски, и го наказаха да стане шеф в банка. По пътищата има камери, които обаче никой не гледа. И така нататък.Та така с "анализа" и "мерките".
6
0
 
15
 
! Отговори
все умуват преди 4 години
Както е казал авторът, докато комисията се събери и даде нареждане на разсиления да занесе зоб на магарето - то взело че умряло.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видими резултати