Бедствено положение в Котел: Река заля домовете на хората

Двама души са изнесени от дома си, отнесени са постройки
Обновена: 26 юни 2019 22:58 | 26 юни 2019 22:55,
35

Бедствено положение в Котел след като един от притоците на река Котлешница е излязъл от коритото си и е наводнил къщи в района. Два екипа на пожарната в Котел и един от Сливен отводняват засегнатите домове. Двама души са евакуирани, като са изнесени на ръце от домовете им.

Водата е отнесла много от селскостопанските постройки, както и животни. Регистрирани са големи материални щети. Реката е излязла и на главния транзитен път, минаващ през града, предизвиквайки хаос.

За Bulgaria ON AIR кметът на Котел Коста Каранашев заяви, че е обявил бедствено положение в града и участва в евакуацията на хора с наводнени домове.

Падналото количество дъжд за сравнително кратко време е било 80л./кв м. Някои от жителите на града ще пренощуват при свои близки, тъй като домовете им са необитаеми, а от утре ще започне и почистването на засегнатите обекти. Липсва пътна настилка на някои места.

"Ситуацията е oвладяна, за щастие не се стигна до жертви, въпреки многото материални щети", каза за Bulgaria ON AIR градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Селски, аз не съм гладен за разлика от теб!!Това че съм умен и ненавиждам жалката пасмина ГРОБ няма как да ме направи гладенНО когато Тиквата даде фира а нямай съмнение това ще стане какво ще правят такива прости въшки като теб???
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който служи на ГРОБ служи на Сатаната и заслужава да гори в Ада.Котел да горят в котела на Ада.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато *** *** си избере сам премиер (Тиквун) СТАВА СТРАШНО!!!
5
0
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Овчари, какво да ги правиш, като са умствено увредени.Чесъни
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикварска работа!Само хаос и лазруха!
3
10
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСЕКИ ГРАД И СЕЛО В КОЕТО Е ИЗБРАН КАНДИДАТ ОТ ГЕРБ ЗАСЛУЖАВА НЕ ДА БЕДСТВА А НАПРАВО ДА БЪДЕ СРИНАТ ОТ АВАРИИ И ПРИРОДНИ И НЕПРИРОДНИ КАТАКЛИЗМИ!! ВСИЧКИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ГЕРБ СА ПРЕКИ СЛУГИ НА САТАНАТА И СИ ГО ЗНАЯТ!
2
10
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПУСНЕТЕ СИ ГООГЛЕ САТЕЛИТ И ПОСЛЕ ГООГЛЕ МАПС ДА ВИДИТЕ КОЛКО МРЪСНО Е КОРИТОТО ИМ !! ВЪВ КОРИТОТО НА РЕКАТА ИМА ПОРАСНАЛИ ЦЕЛИ ДЪРВЕТА ;DКМЕТА ЗАЯВЯВА , ЧЕ ПАРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НЯМА , ЗАЩОТО ПРИ ГЕРБ Е ТАКА ПАРИ НЯМА!КОЛКОТО И ДА БЕДСТВАТ ИМ Е МНОГО МАЛКО НА ТЕЗИ СЛУГИ НА САТАНАТА(ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ГЕРБ)!
1
12
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗОБЩО НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ!!!КОТЛЕНСКАТА РЕКА КОЯТО МИНАВА Е НЕПОЧИСТЕНА ЦЯЛАТА Е В ДЪРВЕТА И ХРАСТИ!!! 1 ЛЕВ НЕ СА ДАЛИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КОРИТОТО И!ИЗБРАЛИ СА КМЕТ ОТ ГЕРБ! ЗАСЛУЖАВАТ НЕ ДА БЕДСТВАТ А НАПРАВО ДА ИЗМИРАТ!!!