Борисов инспектира "Тракия", възхити се на строителната армия

Ремонтите приключват до дни
26 юни 2019 12:50, Красимир Ангелов
136

Снимка: МС

Движението в ремонтиращите се участъци от магистрала "Тракия" ще бъде пуснато до дни, стана ясно след инспекция на премиера Бойко Борисов, който провери строително-ремонтните дейности на виадуктите на магистралата, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км.

Още по темата
В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"На практика се правят нови мостове", заяви премиерът Борисов след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите, съобщават от правителствената информационна служба.

Търпение: Тапи на "Хемус" и "Тракия" заради ремонти

Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения. Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

"Каква строителна армия", възхити се премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени.

Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ, те ще бъдат извършени през есента или идната пролет.

За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за  ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г.

На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонта на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Магистралата е меко казано - смешна - една селска реплика на истинска магистрала- има моменти в които си мислиш че си изкривил джантата или ти е спукана гумата- едно клатене тресене и на моменти пътят е като "локум" подскоци и всякакви изненади - Жалко е и смешно -типично по български- Чудя се какви тол такси ще се вземат навсякъде -дори по третокласни пътища- Онзи ден пътивах за Маказа- ами пътят Хасково Кърджали до границата- е убийствен- по банкетите имаше намачкани коли -лош път -тесен !
30
1
 
29
 
! Отговори
Иван преди 4 години
а кога почва ремонта ?
29
2
 
12
 
! Отговори
До НРБ преди 4 години
Защо не сравняваш с 15век.? Баси логиката!
28
0
 
36
 
! Отговори
Пунта Мара преди 4 години
Баце знам че си много зает да откриваш огромни магистрали и заводи ама айде прати строителната армия да оправи ония мижави 50-60 км. от Стара Загора до Чирпан. Вече няколко години караме уж по магистрала, а със скорост за обикновен път.
27
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Тракия строителна армия, а на Хемус шепа работници. Само претупват Хемус и няма да я завършат още 50 години.
26
18
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
До Анонимен21"прекараха интернет и кабелна телевизия"Е, не е като през социализма да чакаш 2 години да ти прекарат дуплексен телефонен пост.
25
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при социализма имаше 130 км магистрала до Пловдив.плюс магистрала до правец.Сега магистралите са Тракия, Марица, люлин. плюс Струма недовършена.Софийското метро скоро ще е с 3 лъча.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо днесбг са отрязали спомените на Борисов за "професора по стоманобетон". Стоманобетон си е основополагащи наука и професори по стоманобетон има даже.
23
2
 
19
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
ПО САНТИМЕТРА ХАСЛВАТ СЕ ПОЛАГАТ,, ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ,,, ДОГОДИНА БАС ЛОВЯ ЩЕ ЧЕ ИМА ДУПКИ ВЕЧЕ. ;)
22
1
 
15
 
! Отговори
Проф по стоманобетон преди 4 години
"Имах един професор по стоманобетон, ако някой използваше народната дума "арматурчик" направо късаше" - Бойко Борисов от проверката на магистрала Тракия.
21
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На практика се изграждан нови мостове - казал Борисов. Вероятно е имал предвид, че се прави ремонт на мост, който струва колкото изграждането на ново съоръжение.
20
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е проектирана през социализма с мисъл за обществото и гражданите. След това олигарсите я проектираха да е удобна на тях, презастроиха всичко, затвориха и ограбиха всичко обществено. Построиха мутробарок в градинките и паркингите, прекараха интернет и кабелна телевизия, едва довършиха с чужди пари една магистрала. Построиха един язовир, който щял да се изплаща 300 години и 30 години строят АЕЦ Белене.
19
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11 - "*** на прикритие "Другарю червен ....., цялата гордост на болшевишкия ви строй, е построена под дулата на милиционерските оръжия от лагеристи, бригадири и трудоваци. За парче хляб и обещание да останеш жив. Ако ти е толкова мъчно за правешкия интелектуалец - качвай се на високо, скачай и после ще се гушкате в казана. За комуноиди има отделен такъв. С постоянно подгряване.
18
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, *** инспектирай пътя Бяла-Русе- на 20 години настилка и не е мръднал.
17
1
 
39
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Велик е Бойчето !!! Разбира от всичко !!!
16
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много се е филмирал и не може да излезе от образ
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен11Тия виадукти са строени през комунизма, ама не от бай тошо, а от строителни войски срещу манджа и 3лв заплата на месец.Ама виадукти имат и държавите, които никога не са били социалистически.
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Хемус ремонтите вече са срам и позор, за участък в началото от няма и 100 км четири ремонта!!!! Защо там не се прави инспекция, защо не се работи на пълни обороти.
13
0
 
48
 
! Отговори
Счети преди 4 години
На есен с песен очакваме друга армия от строители да прави ремонт на ремонта, нали така ? Аз да питам само магистралата, която не е мастирала след Пловдив до Стара Загора "армията" кога ще я ремонтира ?
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До зимата вече ще са лъснали първите дупки.