Helpbook сигнали: Силна музика, агресивни кучета, наводнена улица

При проблем подайте сигнал към платформата на Investor Media Group
26 юни 2019 18:30, Анисия Иванова
6
Helpbook сигнали: Силна музика, агресивни кучета, наводнена улица

Внесените промени в Закона за защита от шума през 2018 г. забраняват озвучаването на открити площи и зони в територии, предназначени за жилищно строителство, от 14 до 16 ч. и от 23 до 8 ч.

Въпреки солените глоби нарушенията не спират. За редовно нарушаване на обществения ред и силна музика от заведение в столичния квартал "Лозенец" ни сигнализира наш потребител  в платформата на Helpbook.info.

Заведението се намира в двор на църква и управата по никакъв начин не се съобразява с изискването за спазване на тишина, определено от закона.

За подобен проблем ни сигнализира друг наш потребител. Ето какво ни пише той: "Живущите на адрес бул. "Кръстю Пастухов" бл.146 и 150, 1592 ж.к. "Дружба 1", София, системно нарушават обществения ред, като озвучават с любими техни ритми околните жилищни блокове. В повечето случаи, в които съм подавал сигнали за това до тел. 112 и до 8 РПУ, отговорът е, че още не е 22:00 ч. Смятам, че е крайно време всички институции да влязат във функциите си. Имотите на цитирания адрес са общински. Зад блоковете пространството е превърнато в полусметище, полуавтоморга или сервиз. Всички тези нарушения е редно да бъдат санкционирани своевременно и то без да се подават сигнали."

За пореден път получихме сигнал за глутница агресивни бездомни кучета. От няколко месеца в квартал "Лозенец" десетина псета тероризират квартала. Освен непрекъснатия им лай, от който не може да се спи, няколко пъти нападат възрастни хора, деца и домашни кучета и е въпрос на време някой сериозно да пострада. Нашият потребител се обръща към Екоравновесие за предприемане на адекватни действия.

В друг сигнал до нас гражданин е заснел клип и изпратил снимки на наводнена улица в квартал "Борово“. Поради поройните валежи през изминалите седмици целият терен е залят с вода поне до глезените заради запушена отводнителна шахта без капак, което е довело до задръстването и с всякакви боклуци. Освен опасността от пропадане на човек в дупката и повреда на преминаващите коли, при всеки по-силен дъжд водата се излива в гаражите на живущите в района.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден, доверете ни се и подайте сигнал онлайн чрез HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Промяна преди 4 години
Вече сме загубили всякаква надежда..., ако ще и да сменят Фандъкова едва ли нещо ще се промени, никой няма финансов интерес да промени условията или да се прилагат законите.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ОЛЕ!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Welcome to Тикволандия!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я не нарушавайте правата на бъгарина! Нали е демокрация! К'ви са тиа ограничения? Ама, де!
2
1
 
3
 
! Отговори
179 преди 4 години
Нищо ново.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучето си лае, керванът си върви.