Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас

Ще бъдат ли компенсирани ученици от Стара Загора?
26 юни 2019 15:18,
48
Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас
Снимка: pixaBay

Квесторите на изпита по математика след 7 клас в VI ОУ „Свети Никола” в Стара Загора не позволили на учениците да използват разрешените формули, което е повлияло на резултата им. За нарушението сигнализираха родители.

„Формулите не са им предоставени в първия модул, а във втория, където вече те не са необходими. Така целят випуск седмокласници са ощетени. Те не са могли да използват формулите и да си решат задачите”, каза един от родителите Николай Иванов пред bTV.

Още по темата

Децата са поискали да използват формулите, но те не са им били предоставени, допълни майка на седмокласник.

Според Министерство на образованието и науката, децата трябва да получават математическите формули в началото на изпита.

Директорът на училището Дарина Гайдарова призна за пропуска.

„Беше извършен предварителен инструктаж на квесторите, но е факт, че математическите формули са предоставени по-късно. Те не бяха част от общия комплект материали, който предварително се раздава на квесторите. Това е пропуск на цялата комисия, аз поемам отговорност”, заяви организаторът на изпита Стоянка Тонева.

Ученици с петиция: Искат ревизия на резултатите и нова матура по английски

Родителите настояват от МОН да се намеси и да компенсира децата им заради по-ниските резултати.

„Ние получихме сигнала в понеделник, проверката ще приключи утре, защото обект на проверката е цялостната организация на изпита по математика. Всички виновни лица ще понесат своята административна отговорност. На този етап не мога да се ангажирам дали децата ще бъдат компенсирани ”, коментира Татяна Димитрова, директор на РИО-Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
7
 
! Отговори
До аз-ът преди 4 години
А ти знаеш ли ги бе?
4
8
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Не всичко се върти около теб и не всичко е, както ти го мислиш.------до попредниЪ e да де - около теб се върти.А нещо по същество имаш ли да коментраш по статията ? Или просто реши да се изокаш отдолу?
3
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И формулите ли не знаят?Квесторите що не решили задачките на горките деца, че да не се потят напразно в жегата? А до тоалетната позволили им да ходят, или с това са ги ощетили и трябва да ги компенсират?МАТУРИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА ВЪВ ФАРС!Образованието е фарс. Водевил.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До предниЪНе всичко се върти около теб и не всичко е, както ти го мислиш.
1
18
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аууууна мама детиту не е имало разрешение за преписване и мама и тати са бесни че наследника ще има по-ниска оценка от комшийчето.Какво е това поколение дето не знае формулоите по математика и освен това се сърди, че не са му ги и дали ? Дребна битова драмичка за провинциал-буржуазията