В Котел след пороя: Поражения в асфалта, наводнени къщи...

Общинска комисия ще описва щетите
27 юни 2019 12:42, Красимир Ангелов
6

6160 гледания   |  Още видео

Специална общинска комисия ще регистрира пораженията от силните дъждове и придошлата река в Котел, съобщи кметът на общината Коста Каранашев.

Както Dnes.bg съобщи, в греда от вчера е обявено бедствено положение, след като са наводнени улици и къщи след природната стихия.

На пострадалите ще бъде оказана помощ и ще бъде обявена и дарителска кампания. Ще бъде поискано и финансиране от държавата за бързо възстановяване на щетите.

Бедствено положение в Котел: Река заля домовете на хората

Има поражения по асфалтовите настилки, както и наводнени къщи. Техника разчиства свлечения инертен материал и земни маси.

Кметът предупреди водата да не се използва за питейни нужди, защото е мътна.

Първите сигнали за наводнението са постъпили в полицията около 15 часа, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Пострадали са къщи са предимно на ул."Васил Левски" в града.

Наводнено е и пътното платно на пътя в посока Омуртаг, но движението не е било спирано.


6
Още от Страната
Залезът на старите дизели: Ще спре ли вноса им у нас?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 4
За всичко на всеки е виновна "държавата" - добре де, Общината не е изчистила коритото, но най-вече не само тази община, а никоя община не си озаптява ромеите, които изсичат поголовно гората по баирите - гледат си кротко обезлесяването, най-много някой да отнесе малко глобичка, която НИКОГА не се плаща, и после - потоп.
Не "глобявайте" ромеите, вкарайте ги в кауша, докато не залесят отново гората и не изчистят гнусотиите, които еднолично са нахвърляли в реката!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Котел е планински град,няма улици без наклон нагоре-надолу,как стана такова страшно наводнение?Как? Че как пък и асфалта чак да изкърти и го направи на парчета?!
3
0
 
1
 
! Отговори
Божият син преди 3 седмици
Е хайде, всички римляни, да даряват за братята.!.
2
0
 
2
 
! Отговори
Божият син преди 3 седмици
Е хайде, всички римляни, да даряват за братята.!.
1
5
 
9
 
! Отговори
спящата държавица преди 3 седмици
Значи държавата тотално не е "в час". Климатичните изменения И в нашите географски ширини са факт от поне 10 години, но след всеки интензивен дъжд гледката е една и съща - наводнения, наводнения, наводнения... Държавните органи спят .. а след всеки порой инфраструктурата се руши и руши....
План, стратегия, мерки, действия ... кога, какви? Накря в най-най-лошите случай броят труповете....