Задържаха шофьора, прегазил дете във Варна

Протест пред Общината готвят след трагедията
Обновена: 30 юни 2019 14:00 | 30 юни 2019 13:05, Петя Славова
38
Задържаха шофьора, прегазил дете във Варна
Снимка: Булфото

Шофьорът, прегазил вчера дете на платен паркинг в Морската градина във Варна е задържан за 24 часа, съобщава БНТ.

След трагичния инцидент жители на морския град излизат на протест. Представители на граждански организации - "Варна диша" и велоклуб "Спартак" настояват за премахване на автомобилите в парка, съобщава bTV.

Още по темата

Вчера при направена маневра на паркинг румънски гражданин удари фатално дете, което загина на място. Шофьорът искал да тръгне назад, но се объркал и колата му потеглила напред. Така се стига и до фаталния инцидент.

От полицията не уточниха националността на задържания, като само допълниха, че е чуждестранен гражданин.

Според гражданските организации трябва напълно да се спрат автомобилите в парка, защото създават риск за децата, както и за зелените площи.

Зам.-кметът на общината Тодор Иванов, обясни, че се борят срещу автомобилите - има пътни знаци, КПП-та и общинска полиция в морската градина. "Хората, които живеят тук заведоха дела и се съобразихме с решението на съда за достъпа на коли", поясни още Иванов.

Протестът се очаква да започне в 18.30 часа пред сградата на Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Пак! преди 4 години
България уби дете.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак Общинари са ти виновни.Вина имат учстниците в злощастното събитие, там е трагедията.
32
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна е била , е , и ще бъде най-красивият град в България .Плюят го от завист .... Бог да прости детето и сили на родителите . Но малко дете на паркинг и на място с коли се носи на ръце .
31
1
 
23
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
Много жалко за детенцето и родителите му. Било е чакано 10ина години. След мн ин витро процедури.Ще тежи на съвестта на управниците във Варна, на алчните наемодатели и ресторантьори в морската градина... на инфантилността на цялото ни овче бг общество!Ужас и мъка!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА,бе отворко ако е автоматик възможна е грашка .Там постоянно влизат и излизат коли маиката явное бляла .....
29
1
 
16
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
До 29.Аха. Инцидентът е станал до ресторант Хоризонт. Изобщо не е до Делфинариума. И там има не 1, а 2 паркинга. Регламентирани, платени.Единият е малко по-нагоре.Абсолютна идиотия е да се омешва силен пешеходен трафик с автомобилен, особено в този район на морската.Имам и деца, и автомобил. Има нужда от паркинги, но новоизградени, м/у булеварда и парковата зона. Не трябва да се мешат трафиците.Никой няма да умре от 100 метра ходене.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледал съм между делфинариума и зоологическата градина.
27
6
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
къде си гледал бе чук, пишеш глуписти, от 10 г градината си е еднаква, с автомобил може да идеш ефинствено до делфинариума и то минаваш през полицейски пост. Ако си мислиш че крайбрежната алея с кръчмите е част от градинта е друга бира вече
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 2 седмици го видях с очите си- Морската градина е застроена, алеите се ползват и от пешеходци, и от автомобили. Нищо общо с прекрасния някога парк. И вашата, и нашата Фандъкова са за затвора. Минимум.
25
2
 
12
 
! Отговори
Очаквам значи преди 4 години
Да се забрани достъпът на пешеходци в парковете. И плажовете.
24
2
 
16
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Не съм свидетел, вярно е, че винаги може да се случи да изтървеш от поглед детето или кучето, но българинът масово пуска мъниците да щъкат и после някой друг е виновен. Това е паркинг с бариера. Винаги е било паркинг и винаги ще бъде. Изградената инфраструктура има нужда от автомобилен достъп. Не отричам, че масово *** и Пульо си кара в градината, но това е отделен случай.
23
0
 
10
 
! Отговори
до23 преди 4 години
ти пък къв дървен философ си, нормален паркинг е с бариера ограда и касичка....нает от фирма на общинска земя. Ограден. *** и го виж.
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този паркинг без очертания по проект към коя зона принадлежи за посещения,заграждения за пешеходци,съответно подходите към него,бордюри,тротоари,асфалтна настилка с маркировки за движение,пешеходни пътеки,места за паркиране маркирани за коли съответно по сектори,що и служебни такива за вид обслужваща дейност,знаци за движение на пешеходци и транспортни средства,въобще и още други неща по които да личи,че това е паркинг пред даден търговски обект или общ паркинг в очертанията на парка.
21
1
 
21
 
! Отговори
гого преди 4 години
румънеца така и така ще го съдят, но майката господ и близките ще я съдят доживот за безхаберието. Това е паркинг пред заведение и съвсем не е в парковата зона за разходка и игри на децата. Родители пазете си децата, като си водите децата в мола на атракции на паркига така ли ги пускате свободно да си се движат.
20
2
 
25
 
! Отговори
Варналиев преди 4 години
Половината Морска градина я харизаха на разни мутри и новобогаташи. Всички са затвора и мафията в общината и подкупния варненски съд. Всички те са в ръцете на трибуквените и на свързаните с тях фирми, от рода на ...строй. Затова се строи навсякъде без контрол и се правят калпави ремонти за много милиони и много време!
19
3
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Шофьорът очевидно има вина.... но да оставиш без контрол и надзор три годишно дете на паркинг, където се движат коли??? Подозирам, че шофьорът въобще не го е видял и сега бил объркал скоростите??? Колко е високо едно три годишно дете и колко далече трябва да е от колата, за да се забележи от шофьорското място?
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При автомат се случва често. Без да искаш да бутнеш друга предавка и да натиснеш газта. Или другото вместо спирачка да натиснеш газта докато колата е на D. Ясно е че става въпрос за нелеп инцидент това е паркинг. Въпроса е че очевидно трябва да се спрат колите там или хората. Едно от двете.
17
13
 
11
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
Какви са такива шофьори, че да бъркат предна със задна скорост? На колко години е тоя човек? Да не говорим колко рязко е дал газ, че да прегази детето. Заслужава си затвора такъв ***, ама лошото е, че за сметка на 3-годишно и семейството му...
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам иаз откъде идва това спане... Десетки хора им плащаме заплати в тея общини и всичко. Какво правят цяла зима? Защо не мислят, как да става по хубаво, по чисто, по приятно. Всяка година се говори за туризма.. Накрая идва лято - нищо не е направено и си заминава. И така следващото и следващото... И ето отлива почна.. Дойдоха видяха и не се връщат.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14:Събуди се, държавата спи, няма интерес да прави нищо за никого пък се иска и работа ...