Круизните кораби в Русе водят туристи във вътрешността на страната

Ивановските скални църкви са сред популярните забележителности
3 юли 2019 07:50,
7
Круизните кораби в Русе водят туристи във вътрешността на страната
Снимка: Pixabay

Пътешествениците, които идват в Русе с круизните кораби, утъпкват пътеки, които са десетилетни и показват една устойчивост - и в практиките, и в предпочитанията, каза директорът на Русенския исторически музей проф. Николай Ненов, съобщава БТА.

Още по темата

Във Видин очакват 340 круизни кораба това лято

Той обясни, че голяма част от възможностите за туризъм се избират първо от организаторите, от туроператорите, а от този избор туристите могат да направят последващ такъв.

"Пътешествениците по корабите нямат представа за цялата палитра от културно наследство на регион Русе. Надявам се все пак и с наша помощ изборът, до който достигат, да е до по-представителни обекти. Естествено, отличават се Ивановските скални църкви, които са включени от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство", казва директорът на музея.

Сред предпочитанията на туристите от корабите попада и Средновековният град Червен.
"Преди време имаше засилен интерес към Пантеона на възрожденците. Устойчив е интересът към Къщата на Калиопа. В последните една-две години някои от туроператорите се опитват да предлагат и Екомузея с аквариум, където вече има посещения, въпреки че броят на туристите не е толкова голям", казва Ненов.

По думите му Историческият музей е едно от местата, където пасажерите от круизните кораби от почти десетилетие присъстват.

Има и отделни туристи, които посещават римската крепост Сексагинта Приста.

"Това са по-скоро туристи, откъснали се от основната група, които от своето свободно време, от своите пътеводители, са попаднали на крепостта, защото им е интересен този стар римски обект", казва директорът на Русенския музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До гост преди 4 години
Сигурно е по-евтино и по качествено,ако не беше така със сигурност щяха да зареждат от България.
5
0
 
6
 
! Отговори
Пижо без Пенда преди 4 години
Когато има повече кораби спират по два и три кораба на понтон.
4
6
 
6
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Най големият български дунавски град има 2 понтона. На ден максимум по два кораба. Смях.
3
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 4 години
И във Видин ги разхождат из града и до Белоградчик. А зареждането на корабите с продукти не се прави от България, а на кея чака хладилен камион с Австрийска регистрация и всичко се доставя от там. На нашите пристанища само си изхвърлят чувалите със смет /по няколко камиона пълнят/. Това е положението.
2
1
 
11
 
! Отговори
:D:D преди 4 години
До Анонимен 2Как какво? Например, че "усвояваме" еврофондове като за последно. Копаем яко днес, а заравяме "някой път", когато му дойде времето. Между другото, целият град е строителна площадка. А кога ще възстановяваме...кой знае.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е, като видят разфасования кей на Русе с изсечените дървета, благодарение на джуджето кмет, какво ли ще си помислят за града ни...