Алпинисти издирват изчезнала 84-годишна баба в Родопите

Възрастната жена е изчезнала на вечерта на 2 юли
4 юли 2019 10:50,
3
Алпинисти издирват изчезнала 84-годишна баба в Родопите
Снимка: архив, Булфото

Днес алпинисти ще се спускат по стръмните скали край смолянското село Тикале, за да търсят 84-годишна жена, която изчезна на 2 юли вечерта.

Шукрие Пиперкова събирала сено заедно с внука си. Той се прибрал малко по-рано по една от горските пътеки вкъщи, а баба му тръгнала по друга пътека по-късно, но не се прибрала. Към 19 часа близките тръгват да я издирват, не я намират и подават сигнал на тел. 112.

Претърсването продължава с пожарникари и следово куче, но не я намират, нито каквито и да са следи от нея. Днес издирването продължава с повече от 30 души - горски, пожарникари, доброволци от селото, пише 24 часа.

"В момента алпинисти се спускат по стръмните скали, за да търсят жената", съобщиха от полицията.

Тъй като пътеката, по която е вървяла минава край стръмни скали едно от предположенията е, че жената е паднала в урвата. Мястото е само на около 100 метра от дома на жената.

"Жената е здрава, живее с една от дъщерите си и внучето, няма сериозни здравословни проблеми. До момента няма никаква следа от нея", каза кметът на село Тикале Юри Кацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Ако преди 4 години
внукът е тръгнал по-рано по една от пътеките, откъде знае по коя пътека е тръгнала баба му?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те хората в планинските села са корави! Повечето си бачкат физическа работа до последно и не са като хората в града дето като стигнат пенсията и го удрят на лежачка.В случая явно е станал инцидент и бабата е паднала от скалата. Да я търсят под скалите.
1
1
 
7
 
! Отговори
извинете преди 4 години
ама как ще оставите толкова възрастна жена да се прибира сама по горските пътеки?