Слънце в събота и неделя, температурите до 37 градуса

Следващата седмица ще нахлува малко по-хладен въздух
5 юли 2019 18:00, Анисия Иванова
3
Слънце в събота и неделя, температурите до 37 градуса
Снимка: pixabay

Съботата ще е слънчева, като временни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места там ще превали.

Тази нощ и до сутринта над повечето райони времето ще се изясни. Утре ще духа слаб до умерен северозападен вятър. По-топло ще е, с максимални температури между 29 и 34 градуса, спроед прогнозата за времето.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, след обяд слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места след обяд е възможно краткотрайно да превали. Преди обяд вятърът ще е слаб, от северозапад, а около и след пладне ще духа бриз. Максимална температура на въздуха - 28-31 градуса, температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Източна България ще се развие купеста облачност и на отделни места там краткотрайно ще превали. Вятърът ще е до умерен, от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

В неделя ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Незначителна купеста облачност ще се развива над планинските райони. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 32 и 37 градуса.

В началото на следващата седмица атмосферата ще се лабилизира. Преди обяд ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще започне да нахлува малко по-хладен въздух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде на размразената цаца от миналата година, но пък евтинка.пет рибки пет лева.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грабвайте плажните чадъри и багажа и всички на плажа.И умната въвводата.Морето не е до колене.
1
3
 
6
 
! Отговори
НИКОГА преди 4 години
Никога повече на нашето черноморие!