Летни Helpbook сигнали: Счупени туристически табели, боклук в Камчия

Потребители подават сигнали към платформата на Investor Media Group
Обновена: 9 юли 2019 16:35 | 9 юли 2019 13:16, Анисия Иванова
9

Снимка: Helpbook

Маркировката в планината трябва да информира, улесни, подпомогне и обезопаси движението на туристите. В сигнал в платформата на Helpbook.info потребител е изпратил снимки, от които се вижда плачевното състояние на пътека и табели в Рила планина.

"Пътеката и табелите на Овчарченския водопад "Горица“ в Рила имат нужда от подмяна и обозопасявване. Една от табелите е счупена, а другите просто са стари. От едната страна на пътеката е оградата, която е в окаяно състояние", пише в сигнала.

От район Витоша в столицата се свързаха с нас относно поредния скрит зад избуяла зеленина пътен знак, който указва път без предимство и би могъл да доведе  до грешки в преценката на водачите и да е предпоставка за сериозни инциденти.

Наш потребител изпрати сигнал за спортен лагер във ваканционно селище Камчия, като споделя разочарованието си от чистотата в района. Ето какво ни пише: "Повече от 6 дни боклукът до ресторант "Олимп" в Камчия расте в геометрична прогресия. Обядва се в компанията на непоносима смрад, а гледката е повече от "прекрасна". Съществува риск от поява на плъхове и всякакви гадини. Моля за спешни и адекватни мерки!“

Преминаваме към вечния проблем за неправилно паркирани автомобили. Този път заснетите кадри са от район "Люлин" - паркирани в тревните площи коли, неместени с месеци, без регистрационни номера и още куп нередности. Всички тези неправилно паркирани автомобили пречат на видимостта на автомобилите, затрудняват пешеходците по тротоара, а майки с колички са принудени да вървят по булеварда.

Не по-различна е ситуацията в община Бургас - нагло паркиран джип наполовина в тревата, наполовина на алеята, затруднява преминаването на гражданите и в двете посоки.

И една молба от район "Люлин", с която се иска да бъдат поставени електронни табла на спирката пред блок 135, както и на други спирки в квартала.

Не един и два бяха сигналите, получени през седмицата. В платформата на Investor Media Group да се подаде сигнал към отговорните институции е лесно и бързо. Ако видите нередност или нарушение, чрез HelpBook може да привлечете внимание към проблема и да сигнализирате институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Държавата Лайнярия преди 4 години
Пътеписи от тоалетната.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Хахахахс и кои са тези "цивилизовани"? Със сигурност не са твоите хора.
6
0
 
1
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
А тези *** и счупени табели кой ги е направил...ние си. Спрете си изхвърляте *** навсякъде!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема на България е че е пълно с бългapи. Добрата новина е че се стопяват с бързи темпове. След 50-60 години когато тази прекрасна територия започне да се заселва с цивилизовани хора, нещата ще придобият съвсем друг вид. Българите просто гонят всеки нормален от тук, независимо дали е местен или е чужденец. Като пpaceтата са.
4
0
 
6
 
! Отговори
Планинарче преди 4 години
Селяни,стойте далеч от планината,мама ви да *** свинска.
3
3
 
1
 
! Отговори
от басейна преди 4 години
в басейна е безопасно. джакузи-макузи. музиката на шес, коктейла на осем, девойките на рояци. - Черню Пушилката
2
2
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Не може в планината да е обезопасено като У МОЛА, заради разни лигльовци, които се разхождат по джапанки и токчета.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много кpетени започнаха да ходят по планините. Лифтове и коли трябва да се забранят. Който обича планината ще може и пеша.