Мобилно приложение ще помага на туристите в Балкана

При случай на спешност ще изпраща SOS сигнал с координати
10 юли 2019 15:35,
6
Мобилно приложение ще помага на туристите в Балкана
Снимка: Павел Гълъбов

В помощ на посетителите на националния парк "Централен Балкан" скоро ще бъде достъпно мобилно приложение. Освен че ще е полезно с информация за туристите, чрез него при нужда ще се изпраща SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство, съобщава БНР.

Още по темата
Чрез мобилно приложение, което ще е двуезично, ще бъде осигурена информация за туристическите маршрути на територията на "Централен Балкан". След като посетителите изберат по кой да поемат, ще получат информация за цвета на маркировката, дължината и степента на трудност, както и приоритетните за опазване природни местообитания, през които преминават.

Ще може да се определи местоположението на туристите и разстоянието до най-близките хижи и обекти в Националния парк, а също така да се информират за природни забележителности, кътове за отдих, за интересни растителни и животински видове в района.

За използване на приложението няма да бъде необходима интернет връзка и мобилно покритие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То отдавна има такова приложение gps, помага ви да си изхабите батерията точно когато сте се загубили и телефона ви трябва.
4
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А ще върви ли на Соларис?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой уреден герберастки крадец, ще се мъчи да програмира, като единственото сигурно нещо ще е, че ще има 40 процента кешбек за генерала. Има вече едно такова приложение на АПЬИТУ струващо пет хиляди лева, но платено от данъкоплатците триста пъти по-скъпо. Абе баш си е видими резултати.
2
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Хубава табела. Ако знаете колко камиона с дърва минават всеки ден край нея ...
1
0
 
13
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
"За използване на приложението няма да бъде необходима интернет връзка и мобилно покритие." ---->>> е с кайсиите ли ще праща SOS?