НАП в действие по морето, затвориха спа център на Златните

Тайни клиенти купуват стока и съпоставят касова наличност с оборот
11 юли 2019 12:31, Анисия Иванова
7
НАП в действие по морето, затвориха спа център на Златните
Архив: Булфото

НАП засилва проверките по обекти във Варна и близките курорти в разгара на туристическия сезон. Всяка година по това време в морската столица са командировани служители на агенцията от вътрешността на страната, които извършват внезапни проверки.

Под засилено дистанционно наблюдение и физически контрол са поставени високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки на територията на Варна и курортните комплекси. Така данъчните са засекли няколко фрапантни нарушения.

При покупка в магазин за продажба на касови апарати и консумативи за тях в морската столица на "тайните клиенти" от приходната агенция не е издадена касова бележка. За това нарушение на данъчния закон обектът е запечатан за 14 дни. По време на проверките е установено, че център за спа процедури на Златни пясъци и увеселителен парк във Варна също нарушават регистрирането и отчитането на продажбите чрез фискални устройства. И двата обекта са запечатани от варненските данъчни за срок от 14 дни.

Контролът е денонощен, като в повечето случаи "тайните клиенти" купуват някаква стока, или се възползват от услуга и съпоставят касовата наличност с отчетените обороти. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. При засечени несъответствията, следват наказания, припомня "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо не ходят така активно данъчните и към Бургас и Слънчев бряг?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напънът съчетава полезното с приятно-то.Хем на море,хем келепир пада иработа се върши.Инак нищоправене.Касовите апарати са филмирани ,но малко шум до септември,може и някойда се самоудави,така че, лято в разгараси,нищо ,че туристите на ангелка са на-половина.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май има файда от тия проверки щото бях на доста места по морето и навсякъде даваха касов бон
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то което и заведение за затворят, няма да сбъркат на това нашето черноморие
2
6
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Вършат си работата данъчните. Добре.
1
5
 
21
 
! Отговори
x преди 4 години
В Слънчев бряг в заведение ми донесоха СМЕТКА, а не фискален бон. Поисках фискален бон и ми го донесоха без размотаване. Можело значи. Мислете за бащите, майките, бабите и дядовците ви, които са на пенсия и парите идват от бюджета.