Полицаи стреляха по бус с роми, помислили, че са трафиканти

Шофьорът на буса не спрял при сигнал, мислел, че полицаят маха за "здрасти"
11 юли 2019 09:08,
89
Полицаи стреляха по бус с роми, помислили, че са трафиканти
Снимка: bTV

Полицаи стреляха по микробус в ромската махала на Самоков по време на акция. Вътре обаче вместо следи от престъпление откриват кон.

От МВР твърдят, че са открили стрелба по буса, защото шофьорът не спрял автомобила при сигнал от униформените.

Шофьорът разказа, че видял как полицай маха с ръка, за да спре, но си помислил, че му „прави здрасти” и затова продължил.

След това чул изстрелите и започнал да бяга, защото се уплашил. След още няколко метра спрял. Обяснил, че не чул сирените.

На мъжа бил съставен акт, че шофира без книжка. Той обаче помоли полицаите да му върнат буса, защото с него изкарва прехраната на семейството си, предаде bTV.

От полицията не дават подробности защо е имало засилено полицейско присъствие в района. Тече проверка на действията на униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: Самоковполицаиконбус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите са на принципа:-"дават ли ти еж,гонят ли те беж".Та този с микробуса,сигурно е конекрадец и е бързал затова и не е спрял на полицейския патрул.Но и полицаите са сгрешили,като са се опитали да го спрат по този начин.Когато има акция се прави кльон и се поставят препятствия на пътя за да не може евентуален нарушител да избяга.Сега ще пишат поне половин година,обяснения.Защо,как,кой,кога и по каква причина се е стигнало и до стрелба.
40
3
 
15
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Така трябва. Предлагам тези смели български полицаи да бъдат наградени! Спрели са бус, с шофьор без книжка, превозващ кон и така са предотвратили последващи инциденти! Българските полицаи трябва да бъдат награждавани всеки път, когато постъпват по този начин
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква книжка, че той току-що каза по ТВ, че кара от шестгодишен. Кой издава книжки на шестгодишни.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте в същия дух, господа полицаи!Целият български народ ще ви благодари!
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не спира при полицейска проверка.Не спира дори когато почват да стрелят по него, а тръгва да бяга.Няма книжка, но искат да му върнат буса за да си го кара. (човек може ли въобще да има регистрирано МПС на свое име ако няма книжка?)И в тази ситуация с евроатлантическите ценности, ако беше някой пострадал, полицията щеше да е виновна. И сигурно сега ще трябва да му поправят задното стъкло с нашите пари от данъци.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неправилно заглавие"Полицаи стреляха по престъпници, потенциални убийци!"
35
2
 
7
 
! Отговори
аз съм за тези преди 4 години
с буса ,защото според всички социологически агенции и проучвания съвсем скоро това ще са новите граждани--а утре като направят книжките по-над 1000лв и още по засукани листовки ипсихо изпите -да не ми кажете ,че тези ще имат книжки ..не може да създаваш правила и да не си даваш ксметка за реалността ,та братчедите дори български неможеха да говорят ,как са живяли тука до сега като им вземат буса какво ще правят.--и в затвор да ги вкараш пак ти ще ги храниш и ни трябват още 20 000хил затвора....
34
3
 
8
 
! Отговори
Във Щатите преди 4 години
Още преди милиционера да е бръкнал в кобура задната врата на микробуса се отваря и от там им откриват стрелба с картечни пистолети...а оня после е с постравматичен синдром 6-месеца хоспитализиран в психиатрия...Стреляле вътре защото си мислле ,че има мигранти --ако бяха утрепали някоя жена мигрантка с детето и тогава щяхте да видите кой е по-умен--А и за коня е вярно--УМЕН е веднага е залегнал...
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Буса краден ли е? Коня краден ли е? Книжка няма, застраховка няма ... работата е ясна. Само в държавата цирк!
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи няма книжка ама си иска буса ва си вади прехраната.Това си е декларация ,че пак ще кара безз книжка.Я бързо на магистралата да коси тревата по края от София до Бургас и обратно.
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БХК веднага да съди полицаите за изпълнение на служебните им задължения. Как ще стрелят по бус на р0м и вътре с кон? трябва като видят р0мски бус да козируват и да правят път.
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре групирана стрелба Браво на колегата
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората които управляват държавата или имат нерви като корабни въжета или не им пука за нищо.Няма друго обяснение ! - потресаващо безхаберие.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като полицията вероятно няма да направи нищо по останалите нарушения, искрено се надявам да ги погнат, че превозват по този начин кон. Това си е живо мъчение за животното.... дано се сезират разни организации, те са доста.
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Защото като искаш престъпниците да си получат заслуженото (куршум/затвор), си расист. И докато е практически позволено на някои да крадат, убиват и рушат, да говориш срещу тях е забранено. Вече в целия цивилизован свят се поощряват и толерират , независимо колко престъпления са извършили и колко дела имат в досието.Оруел така се върти в гроба, че скоро ще развие първа космическа и ще отлети към Алфа Кентавър.
26
1
 
33
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
Тия братчеди като много знаят да отидат в Турция и да не спрат на полицейска проверка.Сега щяха да са в ковчези.Другият път като видят полицейски патрул сами ще спират.
25
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, българските полицаи можели да стрелят. Аз си мислех, че тия макарови са им само за украса и да си подпират дясната ръка на тях, докато набиват баничка с лявата. Дай боже наистина да почнат стрелят повече.
24
4
 
27
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Малко им е на *** ... време е беше ... така се печели уважение ... Няма българин който да не застане зад полицаите. В Америка само ако видиш полицай пълниш гащите , защото а мръднеш а те гръмнал... Какво им казват на полицаите в америка, когато им връчват значката и пистолета... ? "Това е власт от народа, за народа"
23
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"не чул сирените" -ха-ха, няма по-големи лъ.жци от
22
2
 
25
 
! Отговори
Станимир преди 4 години
НОМЕРЪТ Е АКО МИНЕ? ПОЛИЦАЯТ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА , АМИ АКО Е ИСКАЛ ДА ПРЕДУПРЕДИ ЗА ОПАСНОСТ КАК ДА СТАНЕ ГОСПОДА РОМИ- ***