Родители на деца болни от рак пред МЗ: Липсват лекарства!

Протестът започва днес от 10 часа
11 юли 2019 08:43, Петя Славова
11
Родители на деца болни от рак пред МЗ: Липсват лекарства!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Родители на деца болни от рак се събират да протестират днес пред Министерството на здравеопазването. Демонстрацията стартира в 10.00 часа и е организирана от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".

Още по темата


Те заявиха, че няма да спрат с протестните действия до окончателно разрешаване на проблемите с осигуряване на основни лекарства за трите клиники, в които се лекуват онкоболни деца у нас, предаде Bulgaria ON AIR.

Родителите настояват да се гарантира адекватно, навременно и качествено лечение на всички деца с онкохематологични заболявания, като според тях в момента процедурата е тромава и забавя лечението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама, това е безобразие, бе! Купуваме самолети за 2,3млрд + лихвите, ще купуваме за още толкова, а няма лекарства за онкоболните.... Това е гено.цид!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искрено пожелавам виновните за това положение лично да попаднат в ситуацията на тези родители.Срам нямат тия не-хора! С най-нещастните се подиграват! Иначе пари знаят да харчат за глупости - самолетчета ще купуват, компютърчета, ремонтчета по магистралки с по едно платно в посока. Срамота!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да липсват, нали се крадат? Помните ли случката със заловените лекарства във фалшиви опаковки в Холандия? Покриха я и така и не се разбра какво точно стана.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За обикновенният българин и особено за децата няма лекарства,а за депутатите лечение в чужбина,обслужване до последния им дъх.Е,как хората да ви обичат!Не ви пука за никой,освен за собственото си благополучие!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали помните как когато "тежката артилерия" г-жа Атанасова бе министър на здравеопазването как реши проблема с липсващите лекарства "Да се закупят за сметка на лекуващият персонал,а не да протестират пред министерството и" . Тъй де там работят чувствителни хора и някои може да се разстрои.За съжаление българското здравеопазване става все по-голяма отврат.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пука им на чиновниците. Половината са сигурно в двуседмичен отпуск в някоя станция за без пари, а тук който иска да умира.