След проверките на къщи за гости: 15 от 295 за тъщи

Собствениците ще трябва да върнат изцяло платената субсидия
11 юли 2019 20:22,
6
След проверките на къщи за гости: 15 от 295 за тъщи
Снимка: архив, Булфото

15 от общо 295 къщи за гости, проверени от Държавен фонд "Земеделие" , не функционират като такива, съобщи земеделският министър Десислава Танева при представянето на резултатите от проведените в последните 2 седмици проверки.

Още по темата

При други 75 са установени отклонения от заявените в тях дейности. Една от проверените къщи е пряко свързана със служителка на фонд "Земеделие" , а при други две са установени роднински връзки с кметове на населени места.

“Това беше изпитание както за проверяващите, така и за собствениците и управителите на къщите за гости, които посрещнаха екипа на Държавен фонд „Земеделие“. От всички тези проверки, общо 295, на около 50 от тях са присъствали и медии. От тези 295 къщи за гости, 15 не функционират като такива“, обясни Танева.

Собствениците на 15-те къщи, които се използват за лични цели, ще трябва да върнат изцяло изплатената им субсидия, предаде Фокус.

„Субсидията, която е платена по тях, е 4,5 млн. лв. Тя, разбира се, ще бъде изискана в този ѝ размер обратно“, категорична беше министърката.

По думите на Танева санкциите за останалите къщи, при които са установени нередности, варират от 5 до 15% от размера на платената подкрепа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
18
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Верваме, верваме - 15 от 300! Ама те тези къщички са доста повече от 300! Кои сте проверявали а??? На 'будалите' които са изрядни. А на гербаджийските айдуци не се и помислили да проверявате. Като ' асансьорчето' нали?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
GERBER DA VYRNE PARI MEEEI NA MUK
1
0
 
15
 
! Отговори
герберист преди 4 години
ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ -САМО ПОВРЪЩАМ !!